|
Страница 1 от 1
|
|
Филмче на плажа и ? предна броня
| Автор |
Съобщение |
|
socrat_bg
|
здр
едно малко филмче за каране по плажа , много е готино да караш по плажа , голям екшън е . Никъде не съм закъсъл, а си дърпак и колесара с лодката.
Вчера бутнах предната броня и в единия краи се откачи ,,,,,,,,,,,,,
малееееееееее то голяма декорация ,една смешна пласмаска еееееееее я кажете как се закача бронята към купето
Само на пласмасови нитове ли
Днес отивам до сервиза им да видим кво ще правим
|
|
|
|
| Чет Май 08, 2008 6:51 am |
|
|
|
den4o
Регистриран на: Нед Ное 25, 2007 12:25 am Постове: 323 Местоположение: Маастрихт
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
|
Отстрани е нормално да са само пластмасови щипки,но иначе трябва да има поне още две точки,където е хваната с болтове и планки.
Не знам как е на плажа,но оня ден пробвах на мокра трева с оригиналните йокохами "geolander"-не настоявах много,но не се получи от първия път и се отказах.Не говоря за равна ливада-опитах да се кача на една дига-ще трябва да се поупражнявам явно.По-късно пробвахме същото упражнение с един приятел и неговия Freelander и .....стана  Не знам защо така,имам автоматик-дали е от него,от гумите или май по-скоро от шофьора 
_________________ 2008 outback 3.0Rn 2002 toyota hiace 2.5 D4D 2008 daihatsu coure 1.0 2010 guzzi griso 1100
|
|
|
|
| Чет Май 08, 2008 8:01 am |
|
|
|
zloto69
Регистриран на: Сря Юни 14, 2006 4:48 pm Постове: 1637 Местоположение: Бургас Рейтинг: 27
|
den4o написа: Отстрани е нормално да са само пластмасови щипки,но иначе трябва да има поне още две точки,където е хваната с болтове и планки. Не знам как е на плажа,но оня ден пробвах на мокра трева с оригиналните йокохами "geolander"-не настоявах много,но не се получи от първия път и се отказах.Не говоря за равна ливада-опитах да се кача на една дига-ще трябва да се поупражнявам явно.По-късно пробвахме същото упражнение с един приятел и неговия Freelander и .....стана  Не знам защо така,имам автоматик-дали е от него,от гумите или май по-скоро от шофьора 
50/50 са гуми и задкормилното устрйство 
_________________ Legacy"90 2.2 GX 4WD
РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ
Бесен куриер в Спиди
|
|
|
|
| Чет Май 08, 2008 8:27 am |
|
|
|
abator
Регистриран на: Пет Сеп 22, 2006 6:06 pm Постове: 286 Местоположение: Варна Рейтинг: 0
|
Като ви слушам започвам да си мисля, че 4wd е по-добрия вариант
До момента не съм имал никакви проблеми с проходимостта. Зимата се представям много добре. При сняг до коляното(около 50 см) се движа без проблем. Говорим за постоянна снежна покривка, а не за преспи. Пробивал съм и преспи в които са закъсвали джипове. Тази пролет се набутах в едно блато и успях да изляза без да буксувам много. Малко си е страшничко като спреш и да усещаш как колата потъва. Няма да вляза втори път там. В проливен дъжд съм се мотал из планините (кал и мокра трева) без наличие на път и отново не съм имал проблем. Не съм мъчил автомобила и мисля, че възможностите му са по-големи. Не мога да разбера как така не можете да преодолеете бордюр или друго подобно препятствие. На моята кола засилване не и трябва. Ако трябва ще изрови асфалта и ще измъкне бордюра, но ще мине.
_________________Subaru Leone 1.8 GL '86 Двигател - EA82

|
|
Последна промяна abator на Съб Май 10, 2008 8:12 am, променена общо 1 път
|
|
| Съб Май 10, 2008 4:19 am |
|
|
|
zloto69
Регистриран на: Сря Юни 14, 2006 4:48 pm Постове: 1637 Местоположение: Бургас Рейтинг: 27
|
Според мен,по-старите са по-проходими
Преди,откъдето минавах с 1800 4WD-то,сега не смея.Това ми се струва много тежко и все сучи гъза, а старото Мноооооооооооооооооооого рядко я превърти леко гума,я не 
_________________ Legacy"90 2.2 GX 4WD
РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ
Бесен куриер в Спиди
|
|
|
|
| Съб Май 10, 2008 5:41 am |
|
|
|
abator
Регистриран на: Пет Сеп 22, 2006 6:06 pm Постове: 286 Местоположение: Варна Рейтинг: 0
|
|
Явно разликата идва от централния диференциал. Няма ли начин как да се блокира този диф. за момент, докато се преодолее някакъв по-тежък участък?
Как е положението при последното поколение awd? До колкото знам там си регулираш на кой мост да се прехвърля по-голям въртящ момент.

|
|
|
|
| Съб Май 10, 2008 8:17 am |
|
|
|
den4o
Регистриран на: Нед Ное 25, 2007 12:25 am Постове: 323 Местоположение: Маастрихт
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
|
|
На моето е автоматично,няма никакви други настройки-предно-задно-45%/55%
_________________ 2008 outback 3.0Rn 2002 toyota hiace 2.5 D4D 2008 daihatsu coure 1.0 2010 guzzi griso 1100
|
|
|
|
| Нед Май 11, 2008 4:02 pm |
|
|
|
simbat
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 9:22 am Постове: 865 Рейтинг: 95  
|
Това за по-добрата проходимост на старите Субарута е мит!Просто не ги пазите колкото ако беше ново и лъскаво 
_________________ 2013 Subaru Outback 3.6 Special Appearance package Satin White Pearl 2017 Subaru Outback 3.6 Touring Crystal white pearl
|
|
|
|
| Пон Май 12, 2008 10:00 pm |
|
|
|
abator
|
simbat написа: Това за по-добрата проходимост на старите Субарута е мит!Просто не ги пазите колкото ако беше ново и лъскаво 
Надявам се наистина това да е причината. Не ми се иска да повярвам, че новите модели се справят по-зле от старите.

|
|
|
|
| Вто Май 13, 2008 9:33 pm |
|
|
|
zodias
Subaru Extremist
Регистриран на: Нед Яну 06, 2008 1:48 am Постове: 1099 Местоположение: Sofia Рейтинг: 0
|
|
Аз нямам никакви грижи с бордюри, нормален сняг, кал, трева, дъжд и т.н.
Не знам защо се е получило така при колегата. Гума не ми е превъртяла мойта, освен ако не е "легнала" по корем на сняг. Единствено на Шипка въртя гуми, след като "легна", но нямаше на какво да стъпи и хвърляше киша и вода. Дори АБС изключи.
Добре е да се припомни, че АТ се кара на позиция 1 или 2 при тежки условия. На Д може да се случи да забоксуват предните колела. При мокър асфалт няма значение, но на тежък терен е друго. Една сутрин се наложи да мина през ливадата от ЦСКА до кръговото на 4-ти километър при здрав дъжд и много рядка кал. Единственото, което направих бе да включа на 1-ва и после да въртя волана. Една гума не ми превъртя, въпреки че колата на моменти поднасяше цялата заради наклона.
Няма да разправям подробно какво правих зимата в полето зад Студентски град. Направо да ти доскучее. Не се замисляше за нищо. Спирах в снега. Спокойно си включвах задна. Обръщах и Субарко потегляше като трактор.
_________________ --------------------------------------------------------------------------
Subaru Outback 2.5 AT 2000 US
|
|
|
|
| Вто Май 13, 2008 11:53 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|