Отговори на тема
 Присветване на лампа на заден диференциал на Форестер 2009 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 23
Автомобил: Subaru Forester Diesel
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
смених маслото в задния диф. и скоростната кутия преди по-малко от месец именно за да се предпазя от подобни проблеми. Днес обаче лампата на задния диф. Започна да примигва, ту присветва ту загасне ту само присветва. Странното е че като че ли не се влияе от това дали колата е в движение или не. Направи ми впечетление че дори когато съм спрял на светофар изгасва и светва когато подам газ, свети известно време 20-30сек. и изгасне, след малко светва пак. Погледнах дали има някакво омасляване по самия диф. т.е. дали не е изхвърлило маслото но всичко от долу е сухо.
Сериозния проблем е,че в момента не съм в БГ и след няколко дена ще трябва да пътувам на обратно повече от 1000км.
Някой имал ли е подобен проблем? Какво мога да направя тук освен да проверя нивото на маслото, какви биха могли да бъдат евентуалните поражения след 1000км. на обратно и най-вече каква може да е истинската причина за това?
На всичкото отгоре от оня ден ми мига и лампата на филтъра за твърди частици след един резервоар сръбска нафта (ОМВ) но с това ще се разправям когато се прибера в БГ.
Ще съм благодарен на всякакви съвети и мнения.

Сря Апр 30, 2014 7:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Буксата на дифа не контактува добре, наведи се под колата и я погледни. Това е най-честия проблем.

Сря Апр 30, 2014 7:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 509
Автомобил: Дизелов
Рейтинг: 410
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
viewtopic.php?f=18&t=11026

Сря Апр 30, 2014 7:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема