Отговори на тема
 няма сигнал за коланите, форестър 98 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 190
Автомобил: Христофор
Рейтинг: 74
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здрасти
Ами накратко - няма индикация за коланите - нито на таблото свети лампата когато не са закопчани, нито пищи зумер...
Някакви идеи откъде да започна с търсенето на проблем?

Изобщо сега като се замисля - и ключа на таблото когато е, и се отвоти вратата - също ни вопъл, ни стон (не знам, а трябва ли да пищи от това де? на киа-та ми пищи...)

Благодаря предварително.. :pardon:

Съб Май 03, 2014 4:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 509
Автомобил: Дизелов
Рейтинг: 410
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Недей въобще да търсиш проблем. Твоя Форестър няма такива екстри.

Съб Май 03, 2014 4:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 433
Автомобил: Outback H6 B13, Forester SG 2.5XT
Телефон: 0894414176
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Споко!
За моя радост екстрата с пищящи зумери и постоянно светещи индикации япончетата от FHI са я спестили и на фори 99-ти набор :)
Единствено като дадеш на контакт светва напомняща лампичка за няколко секунди.
Не търси проблем свързан с това.
И все пак си ползвай коланите, че иначе и еърбег няма.

Съб Май 03, 2014 4:38 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 190
Автомобил: Христофор
Рейтинг: 74
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
и на таблото не ми светва индикатор за коланите. :(
всъщност точно за еърбезите ми е притеснението - ако не отчита сложен или изваден колан, дали ще работят (да не се налага, де)..

Нед Май 04, 2014 7:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 433
Автомобил: Outback H6 B13, Forester SG 2.5XT
Телефон: 0894414176
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Както казах, би трябвало да светне за 4-5 секунди като се даде на контакт без значение дали са закопчани коланите или не.
Ако не светва може просто лампичката да е дала фира или предишните собственици да са сътворили някоя глупост. :pardon:
Tвърдението ми от горният пост,че не сработват без колан не е от опит (така съм чувал,или чел в някой менюъл :-? ), така че може да не го вземаш предвид.
Мисля си че еърбеговете не разчитат на сигнал дали е закопчан колана, а по скоро на акселерометър или нещо от сорта.
Принципно е по кофти да се задейства без да си сложил колан, отколкото да не се задейства и си с колан ( да не дава господ, както казваш и за двете ) Щом имаш притеснения относно работата на системата и искаш да си сигурен, че всичко е наред, най-добре прескочи до някой от сервизите запознати с марката ни ;)

PS: На тези години коли не се знае дали и самият пиропатрон който надува BAG-a не е дал фира от влагичка и прочие

Нед Май 04, 2014 11:16 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема