Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4  >
 И аз се включих към вас - WRX GT Wagon 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Wrofeel написа:
Цитат:
Ето какво ми отговори колегата субарист. Аз му вярвам, но ти си решаваш в крайна сметка.

Цитат:
Да не се впечатлява от Redline толкова и да си кара с кенчетата на Мотул. Може и 10/40 Хроно да сложи няма проблеми. С тия редлайна колко нещастни моторчета сдадоха багажа и то не щото маслото е гадно ами защото хората си повярваха, че карат с няква манна небесна вместо с масло.
Честно да ти кажа, хич даже не се изненадвам този "колега" да ти е казал точно такава тъпня - на него и Evans-a му е "съмнителен" и гаден, и още му търси минусите ROFL ... Помоли го да каже за дори само 1 мотор, който се е счупил заради "редлайната"? Просто не ми е известно, сериозно питам.

Wrofeel написа:
Цитат:
Ако погледнете коя да е спецификация на кой да е автомобил, вероятно ще откриете, че той не е за 20W60, но защо тогава то се произвежда аджеба. Отговора е прост, както и мнението горе icon_idea Защото се използва за специфичните нужди натоварени (претоварени) агрегати, карани на лимит. Мотул 20W60 e уникална естерна синтетика с формула способна за запази вискозитета си при смесване с до 10% гориво и до 5% вода. На пазара няма подобна алтернатива за момента. От 2009-та насам карам само с това масло и счупен мотор нямам. Сипвал съм го на 1.8 16В (KR) Турбо с мощност 277kW(AWD) и на 1.8 20V (AGN) Turbo 4Motion 300kW (AWD). И двете коли са карани на температури от -10градуса зимата, без да е имало какъвто и да е проблем.
А това е изключителна галактическа глупост, която може да напише само човек, или свързан финансово с Мотул, или такъв, който дори грам не разбира от масла.
Ще го кажа накратко - ВСЯКО масло понася БЕЗ никакъв проблем до 10% разреждане с гориво, а водата изобщо не е проблем (освен за корозия). Дори дизеловите масла понасят спокойно и 20% разреждане с гориво - питай ако не вярваш всеки добър механик на дизелови мотори по колко масло и нафта вади от тях!!!
В 300V, ще го напиша вече за милионен път, няма нищо уникално - най-обикновена смес от 50% хидрокрек (група 3, минерално масло) и 50% диестери. Съжалявам, че ще разочаровам тотално неграмотния ти източник, но такива масла има поне 10-20 на пазара и в тях няма нищо уникално. Да не кажа, че повечето от тях са и доста по-добри от въпросния прехвален в Източна Европа Мотул, просто защото не са само наполовина естерни, а 100% ;-) Тези масла си имат публично достъпна документация бе хора, четете я... там си пише всичко.

И друго - направил си крайно грешен и неинформиран избор за вискозитет, с който да си караш Субаруто, но "вие си знаете" най-добре. Тате монтьор от 30-се годин, бате и той, а на свако на девера познат, дето карал май турбо-БМВ... остави, няма смисъл, работата е ясна...
Хората завършват по 2-3 магистратури по химия само за лубриканти и пак не могат да кажат, че знаят и 50% от материята след 25 години работа като технолози, вие ги разбихте с категоричен изказ...

No offense.

Нед Мар 30, 2014 6:01 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1179
Автомобил: Subaru Forester XT
Рейтинг: 706
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не съм толкова запознат като някои хора тук, но мога да ви кажа едно лично впечатление..
Работех на едно място, където се внасяше Red Line Oils. Решихме да ползваме 50WT (или 60.. вече не помня кое от двете) за едната драгаджийка на етанол.
Само мога да кажа, че нещата, които пишеше на маслото си бяха така. Най-важното за нас беше да не се смесва с етанола заради огромните хлабини.
Маслото до последно (до смяната му) НЕ миришеше на етанол. Нямаше грам етанол в него, за което мога да гарантирам (алергичен съм към шибания спирт и започвам да кихам дори като носа ми подуши, а аз още не знам..).
Та мина носовия ми тест ;)

Пон Мар 31, 2014 2:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 85
Автомобил: Subaru Impreza WRX GT GF8 MY00
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Бях за два дена в Видин, изкарахме я малко от гаража да се повозим.С тия зимни гуми само напред с вратите :D , не си ги иска :) .Колата има чип тунинг, от зад фърля яко чърнилки :D .
Изображение
Изображение
Имам един въпрос, мокета на колата дели ли се на две части или е един цял?

Чет Апр 17, 2014 7:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 429
Автомобил: Subaru Impreza WRX MY97
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Wrofeel написа:
...Колата има чип тунинг, от зад фърля яко чърнилки :D.

Колега защо си мислиш, че си с чип... това да не е дизел, че да пуши черно? ROFL :giggle:

Ако нямаш OBD2 (около лявото ти коляно трябва да е буксата.), най-вероятно не е чипосана. Чип за този модел се прави доста трудно в БГ. Само СТи.бг го правят в момента за колко 1000 лв. Така, че ако пуска чернилка ... виж да не ти е много богата сместта. :idea:

Поздрави и приятно каране. :beer:

Пет Апр 18, 2014 5:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Двата стари чипа бяха в жабката, ако ги намеря че ги взех с мен ще ги снимам.
Ай колата върви много повече от стокова импреза 218.
Няма никаква букса до кракът ми, а другото място където седи къде е?
Вие пък човек да не напише нещо веднага проблем :D .

Пет Апр 18, 2014 6:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
За OBD2 е само там. Иначе буксата за диагностика е на педелите една жълта/оранжева. Тея е като ОБД1 ама се за ССМ протокол.

П.С. пробвай да ги снимаш тези чипове, че ми е много любопитно. :pardon:

Нед Апр 20, 2014 10:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Дано да се вижда че снимам с един много дърт но хубав фотоапарат :D :) .
https://farm6.staticflickr.com/5198/139 ... 805c_o.jpg
https://farm4.staticflickr.com/3707/139 ... 54e1_o.jpg

https://farm4.staticflickr.com/3781/139 ... ee9d_o.jpg
https://farm3.staticflickr.com/2903/139 ... ff67_o.jpg
:beer:

Нед Апр 20, 2014 3:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не съм сигурен, но последния път, в който отварях такъв комп там нямаше PLCC32 никъде..

Нед Апр 20, 2014 7:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
И аз мисля, че това е от нещо друго. :-? До колкото ми е известно иска Eprom chip. Ей такова чудо: :pardon:

Изображение

Нед Апр 20, 2014 8:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
ESL Dashboard-овете имат такива цокли на PLCC32 и мисля, че е възможно да има такава.

Нед Апр 20, 2014 9:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
vizor написа:
ESL Dashboard-овете имат такива цокли на PLCC32 и мисля, че е възможно да има такава.

Не съм сигурен, че на ESL платката можеш да сменяш чиповете. Там си ги препрограмираш с кабел през приложение което ти дават. Поне така знам аз, то това му е смисъла на тая джаджа.... Да не трябва да сменяш чипове.

Пон Апр 21, 2014 9:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Има и такива, които презаписваш софтуерите върху чиповете и чете от двата, защото EEPROM-а е 27ц1028 .. та така.

Пон Апр 21, 2014 8:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги, защо по VIN номера ми излиза дата на производство 21.7.1999, а в талона пише 01.02.2000 :-~ :D ?

Нед Май 04, 2014 2:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Отговори с цитат
В талона се отбелязва датата на първата регистрация, а не датата на производство. Колата може да е поседяла при дилърите преди да се продаде ;)

Нед Май 04, 2014 3:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
plaskom написа:
В талона се отбелязва датата на първата регистрация, а не датата на производство. Колата може да е поседяла при дилърите преди да се продаде ;)

Те така автоджамбазите си правят гавра с клиентите: "колата е модел 2000г. Виж кво пише в талона." И после гледаш, че е преди файслифт и тн ... това го правят яко с БМВ-тата.

Нед Май 04, 2014 5:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 12
Автомобил: Outback 2,5 165hp МТ
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Те с БМВ-тата и други гаври се правят, както е ясно от последните 24 часа

Нед Май 04, 2014 5:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте, има малко новости по-колата =D> .
Сложих JDM мигачи и стопове, много съм доволен.Махнах лепенките и колата беше пастирана.
От толкова газ съединителя се предаде ROFL , почти. Сега се чудя какъв да взема, от Ауто+ ми предлагат на Exedy комплект за 480лева, с на брат ми отстъпките. Дайте мнения?
Изтърках предния капак с 800 и 2000 водна шкурка за да видя от долу какво има.Като го изтъркам целия до оригиналната боя ще се пастира, както и решетката.
Вътре единствените забележки за счупена жабка и мокета трябва да се смени, ако останат парички след 1-2 месеца и това ще направя, другото е едно много хубаво чистене и пране :) .
Изправих и двете леко натиснати места на калниците.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Нед Юни 01, 2014 9:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Някой знае ли на колко ф е оригиналната генерация?

Нед Юни 08, 2014 7:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Пон Авг 11, 2014 3:55 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 71
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На тези импрези WRX задния диференциал има ли LSD блокировка ? :)

Вто Авг 12, 2014 2:04 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4  >