Отговори на тема
 Смяна на накладки. 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Вчера поръчах накладки за каляската. Предни и задни, че с тия които имам сега си е голямо геройство понякога да спра. Веднъж лятото дали бяха прегрели не знам, но ми се наложи да спирам по-рязко, натискам аз здравата, още малко помпата да изкъртя ама колата не спира. Пък и са агресивни, ядат дисковете. И реших да подменя само накладките, понеже преди 2 години сменях дискове и накладки (тия гадните дето ви казвам).
И сега си поръчах това:
http://www.ebcbrakes.com/greenstuffinfo.html

Пет Фев 15, 2008 3:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Ууу те сериозни :-) Колко пара ? Всичко ? Без работата...

Пет Фев 15, 2008 5:13 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
На други места ми предложиха PBR керамични, има и HAWK, но аз си бях решил такива да слагам.
за предните 2 колела (4 бр. накладки) - 95$ +35$ специална поръчка = 130$
за задните 2 колела - 70$, абе цялата работа ми стъпва на 200$ за всичките. А работата е от мен, смяната + раздвижване на цилиндърчета малко + гресиране добре на щивтовете и другите движещи се елементи.

Пет Фев 15, 2008 7:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Днес отидох да си взема поръчката. Задните даже бяха малко по-евтини, на 61$. Прилагам и снимки :) Сега остана да намеря време и да ги сложа.

Прикачени файлове:
PICT1062m.JPG
PICT1062m.JPG [ 214.78 KiB | Прегледано 1615 пъти ]
PICT1063m.JPG
PICT1063m.JPG [ 219.06 KiB | Прегледано 1615 пъти ]
PICT1066m.JPG
PICT1066m.JPG [ 222.71 KiB | Прегледано 1615 пъти ]
Вто Фев 26, 2008 1:46 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Еххх! И аз искам с по-малко прах... :? :-)

Вто Фев 26, 2008 2:11 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
EBC се продават и в БГ, ХЕЕД 91 са дилъри на тази компания. имат и дискове, и накладки

http://www.heed-auto.com/

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Вто Фев 26, 2008 10:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Днес се занимах със тия спирачни истории. Смених спирачната течност - с маркуче и шише, 20 помпи на всяко колело ;) Този метод е суперски - сигурен и нямаш нужда от 2-ри човек, както беше писал преди бате Nick. После смазвах пиновете където плъзгат спирачните апарати. Имаше на 2 апарата блокирали, единия стана лесно, но на другия го ядох :) На предния апарат долния пин, където е болта, то реално е втулка, и тя така беше се "заварила" към апарата, че няма измъкване. Но с нагряване и охлаждане и пръскане на разни препарати за целта успях да го измъкна. После почистих с шкурка, смазах и всичко заспа.
Остана операцията по напасването и после се надявам да са огън. Ако сте забелязали на снимките отгоре има намазан един червен абразивен слой. Казват че служи за почистване на диска от мизерии, и затова в началото по-леко със спирачките :)

Съб Мар 01, 2008 10:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 55
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Можеш ли да ни светнеш със смяната на спираяната течност. технология и начин. И другото е как намери ДОТ-3 течност тъй като така пише на помпата?

10X

Чет Май 15, 2008 9:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
ДОТ-3 от магазина си купуваш. Аз сложих ДОТ-4, а тия неща при мен са написани на капачката на резервоара за спирачна течност.
Първо трябва да разбереш последователността на колелетата при твоята кола. Кое колело е първо и т.н.
После се снабдяваш със маркуче което влиза сравнително плътно на щуцера за обезвъздушаване. Купуваш също и спирачна течност по избор (Само не взимай в никакъв случай ДОТ 5, това е на някаква тефлонова основа и не е съвместимо с останалите). После намираш някакъв съд (бутилка пластмасова, кутийка) където наливаш малко течност и потапяш свободния край на маркучето, а другия е на щуцера на спирачния апарат. Изтегляш със спринцовка старата течнот от казанчето и наливаш нова, разхлабваш щуцера за обезвъздушаване и почваш да помпиш. Удряш 20 помпи за всяко колело. Като не забравяш да следиш дали има течност в казанчето, и да доливаш. Ако го изтървеш да се изпразни, помпата ще засмуче въздух.
И след това стягаш умерено щуцера и си готов.
Всичко това правиш за всяко колело, аз свърших работа с 1 литър нова спирачна течност.

Чет Май 15, 2008 2:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Благодарско, за инфото.

Само та питам, тръгваш от най далечното или с най къси тръби и второ, новата течност отдолу на горе ли я помпаш или наливаш новата през казанчето и я истегляш, до колкото разбрах е второто?

Мерси,
Диката

Пет Май 16, 2008 9:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
За колелетата потърси в някой сървис менюал за твоята кола какъв е реда за обезвъздушаване. А за другото, просто първата ти работа като вдигнеш капака е да изкараш старата течност от казанчето и да налееш нова. Нали все пак смяна ще правиш, защо да оставяш старата да тръгне по системата докато помпиш? Няма смисъл! Затова първо я подменяш в казанчето и започваш операцията.

Пет Май 16, 2008 1:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Provigo написа:
За колелетата потърси в някой сървис менюал за твоята кола какъв е реда за обезвъздушаване. А за другото, просто първата ти работа като вдигнеш капака е да изкараш старата течност от казанчето и да налееш нова. Нали все пак смяна ще правиш, защо да оставяш старата да тръгне по системата докато помпиш? Няма смисъл! Затова първо я подменяш в казанчето и започваш операцията.

Thanks

Съб Май 17, 2008 12:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема