Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
|
Страница 1 от 1
|
|
Стържене при свободна, различни гуми, вибрация при над 80
| Автор |
Съобщение |
|
dobromirtnv
Автомобил: Subaru Legacy 2.5
Рейтинг: 0
|

Здравйте, колеги Наскоро закупих Субару Легаси 2.5, 1998г., ръчни скорости От вчера съм регистриран във форума, затова се извинявам ако темата не е в правилен раздел или друго. 1. Наскоро се заслушах, че когато колата е на свободна скорост се чува стържене. При превключване на Бавни скорости то изчезва. От няколко дни звукът съвсем се засили и вече градско я карам само на бавни. Моля за съвет, от какво може да е и как и къде може да се оправи. За пръв път карам 4х4, озадачава ме това, че изчезва ако колата е на Бавни. Мога да посетя сервиз в София, Бургас или Стара Загора, следващата седмица ще съм в Бургас. Ако можете споделете дали е голям проблем да се кара така, или може да отложа една-две седмици. 2. Купих от един приятел летни гуми втора употреба и веднага ги сложих. 4 еднакви са, но едната е била резервна. Съответно не е "изядена" колкото останалите три. Веднага се усеща, че колата "бие" на една страна. Голям проблем ли е това? Дали бързо ще навакса четвъртата гума с износването? Да не вземе междувременно да се повреди нещо по колата заради това? 3. Вчера както си карах започнаха много силни вибрации в купето. Първоначално като свалях скоростта под 140 спираха. В последствие започнаха да се появяват и при 90-100, след това и при 80. Веднага отидох при майстор, нямаше възможност да я погледне, но каза че е от баланса на гумите, може би някоя тежест е изпаднала. Възможно ли е причината да е толкова тривиална? Да не би да е нещо от 4х4-то? В момента съм оставил колата за изправяне на джанти и баланс, но преди да я карам искам да ви питам и вас. Имам още много въпроси, но няма да претрупвам темата  Благодаря предварително Поздрави
|
|
|
|
| Съб Май 17, 2014 8:24 am |
|
|
|
mitev75
Регистриран на: Съб Яну 09, 2010 1:00 pm Постове: 289 Местоположение: около Варна
Автомобил: forester 98 MT
Телефон: 0888880850
Рейтинг: 39
|
Свали веднага тази гума която е била резервна.Изкарват не повече от 1000км.и се пръскат.Животът е по ценен от износването на тази гума. 
_________________ Специалист PVC и AL дограма
|
|
|
|
| Съб Май 17, 2014 7:05 pm |
|
|
|
Valio
|
mitev75 написа: Свали веднага тази гума която е била резервна.Изкарват не повече от 1000км.и се пръскат.Животът е по ценен от износването на тази гума.  Ти поне видя как стават тези работи....късметлия 
|
|
|
|
| Нед Май 18, 2014 12:37 am |
|
|
|
fenix
Регистриран на: Съб Апр 02, 2011 9:36 pm Постове: 356 Местоположение: София
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105  
|
|
Тресенето може да е и от задържащ спирачен апарат,виж дали някой не е по-горещ от останалите.
|
|
|
|
| Нед Май 18, 2014 7:46 am |
|
|
|
dobromirtnv
Автомобил: Subaru Legacy 2.5
Рейтинг: 0
|
|
Благодаря за отговорите,
Все пак да попитам - ако една от гумите е стояла известно време като резервна, защо след това има опасност да гръмне? Може ли да се провери по някакъв начин това само по външния вид на гумата или други индикации?
Малко да обновя спрямо последната информация: 1. Изправиха джантите, направиха пак баланса и тресенето се оправи. Само се чудя, как само за две седмици каране след последен баланс са успели да изпаднат толкова тежести, че да се усеща така силно и при средна скорост.
2. Забравих да спомена за стържещия шум - по начало мисля, че е от скоростната кутия, но чета, че принципно са доста здрави. Покарах 20-30 км. само на бавни и стърженето при бързи леко намаля. Пак да повторя - чува се само при отпуснат съединител и при бързи скорости. В момента съм на командировка и просто нямам време да отида на майстор, спешно ли е според вас. Ако е спешно, моля да препоръчате някой добър бургаски майстор
Поздрави
|
|
|
|
| Нед Май 18, 2014 7:45 pm |
|
|
|
momcho2000
Регистриран на: Чет Яну 28, 2010 6:15 pm Постове: 773 Местоположение: Видин
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84 
|
dobromirtnv написа: Все пак да попитам - ако една от гумите е стояла известно време като резервна, защо след това има опасност да гръмне? Може ли да се провери по някакъв начин това само по външния вид на гумата или други индикации?Поздрави Ми защото живота и е минал, станала е пластмасова и е изгубила качествата си и своята еластичност, затова тя е за боклука а не за каране, много бързо се износва а и при удар в дупка има голяма вероятност да гръмне! dobromirtnv написа: стържещия шум - по начало мисля, че е от скоростната кутия Няма какво да мислиш ами извади пръчката за мерене на маслото в кутията виж състоянието му, а и най добре го смени, виж какво ще излезе от тая кутия, какво ще е маслото, огледай пробката за парченца метал, ако всичко е ок налей ново масло, същото направи и с диференциала отзад, покарай и виж имали ефект! 
_________________ На колата ти ако не пише Made in Japan, СМЕНИ Я!
|
|
|
|
| Нед Май 18, 2014 8:23 pm |
|
|
|
lelemale13
Автомобил: Forester
Рейтинг: -23
|
Не е добре да се кара на бавни, шума изчезва но проблема едва ли. Сложи ръчката между бързи и бавни и натискай и пускай съединителя ако шума се променя  а и да не се променя намери някой да ти види, чуе скоростната кутия. Като сменяш маслото ако по пробката има много стружки или нещо като пясък по добре си върни маслото и търси някой който разбира и е отварял скорости на субару. Тоя филм за здравите скоростни кутии си е малко мит. И не пренебрегвай съвета по горе маслото на диференциала също се сменя.
|
|
|
|
| Пон Май 19, 2014 8:03 pm |
|
|
|
mayora_59
Регистриран на: Вто Ное 05, 2013 7:55 pm Постове: 137 Местоположение: бургас
Автомобил: subaru forester
Телефон: 0886832733
Рейтинг: 3
|
|
Колега, ако си още в Бургас звъни ми на мобилния да ти кажа къде да идеш да ти видят колата, но най-добрите които са и най-близко са във Варна, това обаче си е мое мнение.
|
|
|
|
| Пет Юни 06, 2014 8:03 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|