Здравейте колеги,
Първо искам да кажа, че много скоро след като сглобя всичко по колата и аз ще съм един от сектата, т.е. вече съм де

то това е ясно.
Преди да напишете, "не си използвал търсачката", искам да ви уведомя, че вече търсих из целия форум и намерих не толкова точни данни, а само мнения, на колеги които карат с различни видове масла.
Въпроса ми е следния:
След ремонт след прегряване и издухване на гарнитурите, на главите, главите са шлайфани и ще им сложа Athenna 1.3mm гарнитури.
Да сипвам ли в двигателя маслото, което дават по книжка, т.е. 5W30 (в случая ще си купя Eneos Sustina 5W30, защото нямам пари за Motul 300V 5W30/40) или както всички казват, да си сложа 5W40 (Отново Eneos Sustina само, че 5W40).
Питам, защото имам над половин литър Sustina 5W30 от миналата година, хубаво затворена е тубата остана ми от мицубишито ми когато сменях маслото и мисля само една туба 4Л да си взема Sustina 5W30 и да спестя 36 лева за цял литър туба, или задължително трябва да си купя 5W40 заради идващите летни жеги (дават го до Август да е такова кекаво времето и да вали дъжд) ?
От други теми видях че 5W30 го гори и затова питам ?
Блока ми е читав и след 400 км път на мръсна газ, след като ми се спука маркуча към водната риза и като закъсах в Германия като изстина след 4-5 часа колата, на равен път проверих щеката и маслото си беше до край, пише че маслото е Motul 5W30 по книжка последно слагано ???
Дайте идеи колеги. Мерси предварително !
П.П. Колата ще си я карам нормално и от време на време ще откачам и ще я развъртам в максимален Boost