Отговори на тема
 тест драйв с субару форестер 2008 2.0 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 128
Автомобил: Forester 2,5 XT
Телефон: 0888712625
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
здрасти,
днес ходих на тест драйв с Субару Форестер, и бързам да кажа нещо....
колата бе с 2.0 нон турбо двигател , бензин, с 150 коня, с VDС което е серийно на всички коли вече, 5 скорости ръчни, с бързи и бавни
колата наистина е по голяма вижда се ясно в сравнение с първото поколение, и е 21 см клиренс. Понеже идва и с ново купе и окачване, отзад задният мост е видим мааалко повече , но не и драстично по нисък, с по големи странични огледала, с нагряване на предно стъкло. От вътре си е направо просторно, с добро аудио с МП3, елетрическо задвижване на седалките с едно копче отстрани, леко и приятно.
Голямата изненада е че има бутон старт/стоп за палене в ляво на тъблото, чудесии.....
Тръгнахме от асфалт и на 100 метра завихме по черен път по принцип не лош с отделни места с изразени бабуни и леки коловози. Возията е мека, с същият добър контрол от волана, инструктура който бе грък, направи забележка да не ползвам полусъединител и да си карам с газ, да не жаля колата, на места с 40-50км/ч си беше лека разходка. Следва асфалт на околовръстното - тиха работа на двигатела, без вибрации, - субару, опитах да издуя 1=2=3 =4 по на 4000 - 4500 оборотаи колата литна. Сегашната версия е 150 к.с. , старата 128 и се усеща разликата. Има осезаемо подобрение за мощност. Но нямаше кола с турбо 2.5, отзивите на персонала и инструктура са , че става дума за абсолютно друга кола , с страхотна мощност....но ...нямаше късмет.
Тък някъде попитах за бавните, - в този модел с 2.0 ги има, в 2.5 не, причината питам....гърка каза, че 2.5 има огромен въртящ момент с тракшън контрол, и комбинацита с бавни не била добра. Той лично пробвал комбинацията правена частно и съшо смятал , че нв е удачна...не знам.
Тук някъде излязохме от марково и тръгнахме по черен път наляво и стигнахме до хълм с може би 45 гр. склон с 30 см трева и дълг към 100 м. Аз спрях = не бях минавал през такова нещо. Гръка каза гледай следите, аз съм хги правил, дай бавни и давай на 1ва с много газ....
и ....колата полетя, после се забави но твърдо си вървеше нагоре....на около 10 м имаше неравности, инстиктивно натиснах полусъединител , отпуснах газта, и двигателя си спря, изцяло моя грешка....
След стартиране на ръчна, се оказа, че имаме система за тръгване на склон. Чувството да махнеш ръчна с вдигнати крака (запален двигател) е....странно и ужасно....при 45 градуса склон и поглед в небето...но колата не мръдна и милиметър, оказа се , че имаме и VDC изключихме го и с мръсна газ си минахме послените метри до горе....е, и смалко подскоци де.
След циагара и приказки за колата и гуми, се започна слизане, по мааалко по друг марширут, като очаквах и по добър склон
За мой ужас , инструктура посочи една посока, с склон над 45 гр, и каза натам, в първите метри виждах само небето, и се забавих, той каза - газ, газ, и повярвалъм му тръгнахме надолу, категорично заяви да пусна съединителя и само ако трябва малко спирачки, с малко суркане по тревата и бавен ход се смъкнахме надолу, когато видях място с около 30 гр страничен наклон в дясно , което можеше да се избегне. Инструктора твърдо посочи да мина по склона, на 2 м се оказахме в кола с страхотен крен, и направо се уплаших, а тои - газ - газ, казавам ще се обърнем, а той няма, минал съм 50 пъти от тук...с вълни по тялото и много пот все пак минах по тези 50 м, за мен си бе преживяване....
Следва завръщане по същият път. Компютъра показваше 11.2 разход за отсечката.
Изводи:
1. купето е по голямо, по високо вътре, с повече място и е по удобно, малко по висок клирънс, макар, че и на мен по ми харесва версия 2006, удобни седалки...
2. 150 коня двигател се усеща, жалко , че нямаше турбо версия, но все пак тази версия не е за спринтове
3. серийно VDC с бавни, това е добре, меко окачване , а в съшото време добро поемане на големи дупки без рязко скачане на купето
4.не съм най великият водач на субару, но никога не бях карал по такъв най вече страничен склон, оказа, се че май си пазим собствените коли....хехехехе :D , те могат много наистина :D
5. инструктура заяви, че и форстетр и трибека и аутбака, могат да движат само с едно зацепено колело, предишният ден правил демо на рампи, не съм бил там обаче
ами толкоз. ако има друго ще добавя

PS 1

сетих се , че са идвали хора за теста и са били недоволни, щото са сравнявали с Ауди К7 и ФВ таурег....
според мен това сравнение е абсолютно некоректно, това са автомобили от различни светове, с различни екстри за главно лукс и най вече цена с драстична разлика...

Пет Май 16, 2008 9:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 29
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
:lol: радвам се, че си останал доволен :wink:

Съб Май 17, 2008 1:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1016
Автомобил: Impreza1.6, Legacy2.2, Forester2.0
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
И аз съм очарован от новия Форестър, само че автоматик. Супер е.
П.С. Buryan, виж си личните. :smt023 :smt023 :smt023

Съб Май 17, 2008 4:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Недоволни щото са нещастници :-D
Фау Вето е пълен пас по пресечен терен, а онзи параход Аудито...слабу...все едно да кажем, че Трайбеката е номер 1 извън пътя. Некви банални паркетници без никакъв стил...

Съб Май 17, 2008 5:58 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Те немските са правени за магистралите.
Единствено G-класата на Мерцедес става за нещо от джипките им.

Съб Май 17, 2008 6:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Active AWD
Аватар

Постове: 551
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
---

Последна промяна tisho на Вто Фев 10, 2009 10:53 am, променена общо 1 път

Нед Май 18, 2008 7:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 762
Автомобил: legacy2.5AT GX sedan MY99
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Пост 
Бих каза че и Трибеката има по доста по добри Всъдеходни Качества,,,отколкото парахода q7 //////// :D абе въобще няма да споменавам останалите ,,мммммммм :smt043 то другото коли ли са :D

Нед Май 18, 2008 8:41 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 752
Автомобил: Subaru Outback 3.6, 2018
Телефон: 0889997071
Рейтинг: 88
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
... то, че другите са коли- коли са, ама СУБАРУ е Автомобил :-D

Нед Май 18, 2008 8:48 pm
Върнете се в началото
Профил YIM
Форко-Отворко
Аватар

Постове: 257
Автомобил: Forester 2.0 Auto
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Вчера (неделя, 18.05) излязох на пикник със семейството над Железница. Подлата идея ми беше да направя off-road кръщенето на "горския", докато жената режеше салата се поразкарахме - през реката, по стръмни сипеи (по моя оценка 35-40 градуса по транспортира, не знам как се мерят табличните му 23-25 градуса :oops: ), през поляните - надолу, нагоре по новата трева, не пропуснахме и дупки отляво и отдясно. Дори за момент не ме жегна съмнението, че няма да мине - такова беше поведението на колата. На връщане слязохме по един сипей със дълбоки улеи от стичането на дъждовна вода. Горе на баира стоеше спрян Туарег, а долу собственика му си беше опънал "софрата", докато слизахме ни гледаха с увиснали ченета, явно ги беше дострашало да си пробват колата по баира и са мъкнали такъмите на ръце :lol:
Така че да му търсят кусурите VW-феновете :-D

Пон Май 19, 2008 11:21 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Те затова им бодат такива мотори на немците - V8, V10 турбо-мурбо щото да стрелят по магистралата, иначе са гола водица...плюя им на името...

Пон Май 19, 2008 1:25 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 29
Нов фен
Отговори с цитат
стига дее, ще го урочасате :lol:

Пон Май 19, 2008 3:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Първо...знам къде да го напиша :idea: Не съм като онзи дето се регистрира тук само за да ни покаже долната пародия на дизеловата реклама :idea:
Второ...аз също харесвам МНОГО повече от една марка, противно предполагам на вашите очаквания :idea:
Трето...г-н Аутбак, грам не Ви ангажирам с моето мнение...смешно или не то си е мое, освен това е до голяма степен доказано...не виждам нищо нередно.

Целувки :lol: :lol: :lol:

Пон Май 19, 2008 5:28 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 820
Рейтинг: 63
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
lantov написа:
Вчера (неделя, 18.05) излязох на пикник със семейството над Железница. Подлата идея ми беше да направя off-road кръщенето на "горския", докато жената режеше салата се поразкарахме - през реката, по стръмни сипеи (по моя оценка 35-40 градуса по транспортира, не знам как се мерят табличните му 23-25 градуса :oops: ), през поляните - надолу, нагоре по новата трева, не пропуснахме и дупки отляво и отдясно. Дори за момент не ме жегна съмнението, че няма да мине - такова беше поведението на колата. На връщане слязохме по един сипей със дълбоки улеи от стичането на дъждовна вода. Горе на баира стоеше спрян Туарег, а долу собственика му си беше опънал "софрата", докато слизахме ни гледаха с увиснали ченета, явно ги беше дострашало да си пробват колата по баира и са мъкнали такъмите на ръце :lol:
Така че да му търсят кусурите VW-феновете :-D

И аз след Великден ходих над Железница на пикник и също я тествах мойта в различни условия, има доста подходящи места. За качествата на Субито нямам какво повече да допълня от това което ти си писал. Най-яко беше следващите 2-3 дена; пътуване до село Бов, як офроуд по чукарите в Искърското дефиле, релакс сред природата и много малиново вино. :-D

Пон Май 19, 2008 6:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Хайде да направим един излет тия дни до Железница със семействата.

Пон Май 19, 2008 10:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Че като го обявявам, то нали затова му казват ФОРУМ. Ако съм писал на кирилица и поста не съдържа нецензурни изрази не разбирам какъв е проблема да го публикувам ?
Ти като казваш, че Опела била хубава кола...аз да не ти се сърдя или да ти казвам, че ми налагаш мнението си...аз ще си ги ненавиждам завинаги без значение какво мислиш ти или в Опел форума. Та така и аз смятам, че не вредя на мисълта и вижданията ти.
И пак ще кажа...точно пък Туарега е пълен неудачник извън пътя...в снега съм го виждал по коремче с 4 колела във въздуха. Айде нема нужда....като знам къде ходи Галин с Импрецата и няма да мога да спра да се смея до сутринта :idea:

Лека нощ. Ще ставам рано. \/

Вто Май 20, 2008 1:45 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 32
Нов фен
Отговори с цитат
на 18.05.08 и аз ходих в землището на Железница да видя offroad възможностите на горския ... :) еселото тук е това, че се говори за среща - тип offroad над Железница, а то май в неделя се е получила спонтанно ..., като гледам колко народ е писал че е ходил там ... :) и аз бях там и съм впечатлен от горския, само дето за съжаление не видях друго суби :) ... ама то покрай Железница пътеки колкото си щеш :)

Вто Май 20, 2008 2:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Форко-Отворко
Аватар

Постове: 257
Автомобил: Forester 2.0 Auto
Нов фен
Отговори с цитат
grey_gorski написа:
на 18.05.08 и аз ходих в землището на Железница да видя offroad възможностите на горския ... :) еселото тук е това, че се говори за среща - тип offroad над Железница, а то май в неделя се е получила спонтанно ..., като гледам колко народ е писал че е ходил там ... :) и аз бях там и съм впечатлен от горския, само дето за съжаление не видях друго суби :) ... ама то покрай Железница пътеки колкото си щеш :)

След Железница, ханчето (май беше Белите брези), вляво по пътя за Плана и след 2 завоя вдясно е сипея - по него се слиза до реката, а пътя минава по мост. Видя ли крос-мотористите и ATV-тата? :smt023
Обезпокоиха идилията на 2 пъти. :-D

Вто Май 20, 2008 5:08 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема