Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
| Автор |
Съобщение |
|
mitashki35
Регистриран на: Съб Яну 22, 2011 11:46 pm Постове: 517 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66 
|
Според мен ,по-голямо значение има човекът, който ти поставя газовата. 
|
|
|
|
| Вто Май 27, 2014 10:35 am |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
И самата "газова" и човека (мастора) имат значение 
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Вто Май 27, 2014 4:42 pm |
|
|
|
automan
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 6:12 pm Постове: 183 Местоположение: Перник
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
|

След 3 годишна експлоатация на ГИ Фобос-1 и 45 х. км., мога да споделя впечатленията си. Като цяло, уредбата е добра. Не се е повреждала в движение за да ме остави на пътя, не са регистрирани "грешки" в паметта на компютъра. Сравнително добър разход на гориво между 10 и 14 л в зависимост от мястото и стила на каране. Проблеми - дюзи и пак дюзи. След първите 20 х. се поизносиха и съответно разрегулираха, което се изразява в неравномерна работа на празен ход. Ходих два пъти в гаранционния срок да ги ремонтират, за кратко работата се подобряваше и отново същия проблем. След изтичане на гаранцията смених буталцата и след няколко х. отново същото. Да уточня, че става дума за Rail Apache - 1.5 ома. Научих се да ги калибрирам сам, но устройството им е такова, че бързо се разрегулират. Решението е поставянето на читави дюзи. След много четене се насочих към "Хана". Те са копие на "Кейхин", по евтини са, дават им много по дълъг живот и не се нуждаят от регулировки. Цената на комплекта е около 250 лв. Смених ги наскоро и още нямам наблюдения какъв разход ще дава с тях. Като "вървеж", няма разлика с бензина. Цената на ГИ- Фобос преди 3 г. беше 1400 лв. Това включва цитираните дюзи, изпарител Томасето Арктик, компютър, филтри и кабелаж, бутилката е на мястото на резервната гума. По късно, вече, като "влязох в час" с ГИ, разбрах, че МАП-сензора е диференциален (комбиниран за налягане на входяща газ и температура) и не дава възможност за директно следене на налягането в смукателната система. Това ограничава настройката на системата да се извършва по таблица , а не по графика. При следваща покупка на ГИ, бих предпочел по различна конфигурация или възможност сам да избирам компонентите. Считам, че е много важна добрата настройка на системата. Когато двигателят е изправен и всичко по газовата е добре, забравяш, че караш на газ. За атмосферен мотор настройката е по лесна и изискванията към компонентите не са толкова големи. От прочетеното и споделеното с колеги и приятели, виждам, че проблемите при ГИ се въртят все около дюзи и лоша настройка. По рядко се коментират други проблеми. Така, че каквато и система да се избере, трябва да се насочи вниманието към качествени инжектори и добър майстор.
|
|
|
|
| Вто Май 27, 2014 10:35 pm |
|
|
|
momcho2000
Регистриран на: Чет Яну 28, 2010 6:15 pm Постове: 773 Местоположение: Видин
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84 
|
|
Здравейте колеги скоро мисля да сменя обикновената газова с ГИ, че това вече не се търпи, присецване, придръпване, от време на време кихане, мени оборотите, а при пуснат климатик е просто ужасссс.... Извод: повече обикновена газова аз не слагам на мой автомобил! Колата е Импреза 2.0 - 115 к.с. 97 год. та едно момче в един сервиз монтира газови инжекциони и каза, че може да махне обикновената и да монтира инжекцион на цена 400-430 лв. (като ползва моята бутилка и тръби) До сега е монтирал на няколко Субару-та на познати, вече доста километри и всичко е ок с 2.0 двигатели са като единият е 125 к.с. момчето дава и гаранция 2 години а иначе това са нещата които поставя (така мисля, че каза) BSM Вега Компакт(4 cyl.) Италиански изпарител R-Uno, инжектори Rail Гледам няма добри отзиви за тези инжектори, но пък колегите за които споменах нямат проблеми и са много доволни както от разход така и от вървене, та някакви мнения по въпроса, че мисля до 2-3 седмици да сложа и аз!?
_________________ На колата ти ако не пише Made in Japan, СМЕНИ Я!
|
|
|
|
| Съб Юни 21, 2014 11:05 pm |
|
|
|
automan
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 6:12 pm Постове: 183 Местоположение: Перник
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
|
|
| Сря Юни 25, 2014 8:41 pm |
|
|
|
momcho2000
|
|
Здравейте колеги, обиколих тук там и офертите са следните: 1. BSM Вега Компакт(4 cyl.) Италиански изпарител R-Uno, инжектори Rail 2 години гаранция цена: 450 лв. 2. Изпарител Томасето, рейка и електроника (настройваща се на по комп. на колата, можело и ръчно) на някаква фирма "уж" по лиценз на "BRC" 2 години гаранция. цена 500 лв. 3. Електроника Тамона, инжектори Валтек, изпарител AG нещо си... гаранция 1 година. цена 450 лв (с турски изпарител 400 лв.) Това са цени в които влиза монтаж+гаранция, като на моята кола има монтирана обикновена уредба, работата ще е около двигателя само. Някакви мнения, или към кой от трите да се насоча, бюджета ми е 500 лв. макс!?
|
|
|
|
| Пет Юни 27, 2014 11:50 am |
|
|
|
momcho2000
|
Ето и последната оферта колеги, днес един газаджия ми каза да не се занимавам с глупости и да се набутвам с пари, а просто да сменя Волтран-а с едно Ланди Ренцо или Ловато, БРЦ общо взето с нещо качествено и всичко ще е ОК и колата ще пее, ма знам ли... очаквам вашите мнения, патила и препоръки!? 
|
|
|
|
| Пет Юни 27, 2014 7:25 pm |
|
|
|
togeka69
Автомобил: Subaru Legacy III
Телефон: 0898517628
Рейтинг: 0
|
|
Аз съм с BSM , изпарител ZAVOLI инжектори mimgaz. Минал съм 150 к км. от които 135к с форда след това я прехвърлих на легасито и без допълнителни настройки работи отлично като мощност и разход ( 12-13 / 100 в София и 9/100 по Тракия) . Трябват настройки за празния ход защото малко го клати , но иначе е перфектна! Закупих я преди 4-5 години от Еленагаз и не знам дали още ги предлагат , но я препоръчвам! Чувал съм че BSM (офиса им е някъде на 7-ми км) правят компютрите на няколко италиански фирми за ГИ.
|
|
|
|
| Съб Юни 28, 2014 12:00 pm |
|
|
|
smart gas
Пресен - пресен
Регистриран на: Съб Юни 28, 2014 1:38 pm Постове: 2 Местоположение: София
Автомобил: mazda
Рейтинг: 0
|
momcho2000 написа: Здравейте колеги, обиколих тук там и офертите са следните: 1. BSM Вега Компакт(4 cyl.) Италиански изпарител R-Uno, инжектори Rail 2 години гаранция цена: 450 лв. 2. Изпарител Томасето, рейка и електроника (настройваща се на по комп. на колата, можело и ръчно) на някаква фирма "уж" по лиценз на "BRC" 2 години гаранция. цена 500 лв. 3. Електроника Тамона, инжектори Валтек, изпарител AG нещо си... гаранция 1 година. цена 450 лв (с турски изпарител 400 лв.) Това са цени в които влиза монтаж+гаранция, като на моята кола има монтирана обикновена уредба, работата ще е около двигателя само. Някакви мнения, или към кой от трите да се насоча, бюджета ми е 500 лв. макс!? В никакъв случай не избирай Тамона,с вегата няма да имаш проблеми,ако разбира се я настроят добре. 
|
|
|
|
| Съб Юни 28, 2014 1:54 pm |
|
|
|
mandata_sv
Регистриран на: Чет Юли 04, 2013 10:37 am Постове: 32 Местоположение: гр.Девин
Автомобил: Impreza 03, Outback 07
Телефон: 0895674122
Рейтинг: 28
|
|
Моля,за съвет как ще коментирате тази комбинация. Fobos 1 (EasyGas Ultra) (4 cyl.) - Италиански изпарител R-Uno, инжектори Valtek. Двигателя е EJ20 Атмосферка 125 к.с Мерси
|
|
Последна промяна mandata_sv на Сря Юли 23, 2014 6:22 pm, променена общо 1 път
|
|
| Сря Юли 23, 2014 5:55 pm |
|
|
|
petko 69
|
|
| Сря Юли 23, 2014 6:15 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
mandata_sv написа: Моля,за съвет как ще коментирате тази комбинация. Fobos 1 (EasyGas Ultra) (4 cyl.) - Италиански изпарител R-Uno, инжектори Valtek. Двигателя е EJ20 Атмосферка 125 к.с Мерси Управлението е ОК,вземи си изпарител Романо,Заволи или AG,дюзи Баракуда или Романо ,тръбите да са термопластични ,а маркучите Италиански и при никаква ситуация Български . С такава конфигурация,независимо от комбинацията,в следващите 100 000км. посещението в газ-сервиз ще е само за смяна на филтри  (разбира се и при правилни настройки). Поздрави !
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Сря Юли 23, 2014 6:40 pm |
|
|
|
mandata_sv
|
pradabg написа: mandata_sv написа: Моля,за съвет как ще коментирате тази комбинация. Fobos 1 (EasyGas Ultra) (4 cyl.) - Италиански изпарител R-Uno, инжектори Valtek. Двигателя е EJ20 Атмосферка 125 к.с Мерси Управлението е ОК,вземи си изпарител Романо,Заволи или AG,дюзи Баракуда или Романо ,тръбите да са термопластични ,а маркучите Италиански и при никаква ситуация Български . С такава конфигурация,независимо от комбинацията,в следващите 100 000км. посещението в газ-сервиз ще е само за смяна на филтри  (разбира се и при правилни настройки). Поздрави ! Благодаря за бързия отговор. Тази комбинация я видях в http://www.kmark.eu/g_l_gi_ceni.html все още не съм коментирал нищо с хората от магазина има ли възможност за избор на други компоненти, дават гаранция две години,а и Пловдив ми е най-близко.Има галерия в сайта и видях монтаж на пет машини с нашата марка
|
|
|
|
| Сря Юли 23, 2014 7:21 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
Щом ще ходиш до Пловдив,ще ти препоръчам Стоян - 0898417847,консултирай се с него 
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Сря Юли 23, 2014 8:06 pm |
|
|
|
petko 69
|
За Стоян  ,но си запази ден предварително защото при него се записваш една седмица по-рано.
|
|
|
|
| Сря Юли 23, 2014 8:27 pm |
|
|
|
mandata_sv
|
|
Има ли сайт и ако не къде се намира сервиза да го посетя на място. Да смятам че е монтирал ГИ и на машини с нашата марка
|
|
|
|
| Чет Юли 24, 2014 8:11 am |
|
|
|
petko 69
|
|
Жк Тракия срещу бл 328 старата газ станция на околовръсното шосе
|
|
|
|
| Чет Юли 24, 2014 9:47 am |
|
|
|
Popimoni
Регистриран на: Нед Май 13, 2012 9:08 am Постове: 162 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Субару Аутбек Н6 3.0 2005 год
Рейтинг: 59 
|
|
Само за информация - поради стечение на обстоятелствата монтирах моята АГУ там, даже аутбека от снимките е моя. Момчетата са доста коректни и досега проблеми не съм имал. Мислех си че имам дерт с АГУ -то който се оказа всъщност датчик по бензиновата уредба и ходих при Стоян, който след справка с компа каза, че газовата е настроена перфектно. Собственика е много отзивчив и също кара Субару, че дори две.
|
|
|
|
| Вто Авг 05, 2014 10:24 pm |
|
|
|
Mitaka FU
Регистриран на: Вто Авг 12, 2014 11:52 am Постове: 346 Местоположение: Germany
Автомобил: Legacy 2,0R Activ, 2006
Рейтинг: 171   
|

Добър ви ден на всички Субару фенове! В близките 14 месеца ще ми се наложи да купувам ново возило за моето семейство, и съм в търсене на нещо подходящо за нас?! Subaru Legacy Kombi 2.0R(2005) ми попадна в полезрението, и в момента събирам инфо от много  опитни карачи на тази марка?( в списъка на кандидатите са Тойота Авенсис, Ситроен С5, Хонда Акорд... всички след 2005) Моите критерии са следните( и ще ви моля ако някой има опит да ми помогне  ) : - сигурност на дълъг път и в лоши условия, удобност в големия град - пестене на гориво, с ГИ на BRC ... сега имам от 7,5 до 9 литра пак с (BRC) градско с двигател 1,4 (Фабиа)  . Карам спокойно и не съм от даващите газ, 110 км/h са ми идеални, като скорост по немските аутобани! Знам, че с този двигател не мога да очаквам чудеса, но се надям въпреки това, да има един нормален разход от 9 до 10 литра - добър климатик и удобство в купето - рядко ходене по сервизи и ,,майстори,,( държа да спомена, че живея в Германия и обичам да си поддържам колата добре) - поне 150 000 км пробег преди да го продам  ( на година имам към 18 000 км пробег) - място за багажа на цялото семейство Как смятате- правилно ли съм се насочил към този модел? 
|
|
|
|
| Вто Авг 12, 2014 4:15 pm |
|
|
|
petko 69
|
Задал си 6 условия,Субару отговаря на 5 от тях,ако се примириш с разход на газ 13-15 си в клуба.  В Немско горивата са по добри и можеш да свалиш2-3 литра. 
|
|
|
|
| Вто Авг 12, 2014 5:11 pm |
|
|
|