Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Внос на JDM Subaru Legacy TouringWagon 3.0 R 2004 от Япония 
Автор Съобщение

Постове: 7
Автомобил: Subaru Forester
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, предстой ми след около месец да си посрещна колата на пристанище Варна и съдейки по информацията в интернет - "ще бъде скъпо посрещане" :( Ако някой меже да ми разясни или даде информация за това какво точно да правя за да успея да я подкарам по нашенските пътища легално. Има ли някакви "законови" врътки чрез които мога да спестя време и пари по регистрацията - ще съм много благодарен за какъвто и да е коментар по темата :)

Чет Май 29, 2014 8:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Стъпките са в следния порядък:

Превозвачът Ви информира за деня в който контейнера пристига. Ако ползвате (препоръчително) митнически агент ще бъдете уведомен за деня, в който контейнера ще бъде отворен. (Изисква се присъствие на всички, които имат багаж в контейнера).

Агентът или Вие уреждате вноса в митницата (митнически манифест). Това е моментът в който се плащат митнически сборове и такси, ако са дължими. Получавате разрешение за внос.

Щом имате оригиналните документи за колата (преведени и заверени), отивате в КАТ за временни номера, (може да не Ви трябват, ако колата е с валидни номера или я товарите на платформа). Но ще трябва колата да мине на тест за единично одобрение (Технотест или Декра).

Следват: застраховка ГО, регистрация в КАТ - получаване на номера и талони; и в общината по местоживеене - данъчна регистрация.

Успех!

Чет Май 29, 2014 9:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Отговори с цитат
Колега, защо 3.0 като има такова в Европа? Аз искам jdm legacy ама турбо ..... каким са разликите

Чет Май 29, 2014 11:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
благодаря на колегите за бързата реакция и отговорите, като цяло ги знам тези стъпки, само че исках да разбера трябва ли да давам 1200 лв за съответствието на Декра :( Питах Технотест - вече не се занимавали с внос от Америка и Япония, "сега немските фирми" го правят. Търсейки разбрах, че и TUV-Nord правят нещо подобно, но не им знам цените :( А в някакъв форум бях чел че едно момче си вкарало от САЩ и фиктивно направил документ за внос от страна на някакъв автовносител и "тази услуга му излязла" 60 лв. :) А на въпроса защо точно 3.0 R - за първи път правя опит за внос и според мен 3.0 Н6 двигател със 248 к.с. на 110000 км(реални, японски) от Япония -( без забележки по колата - никакви )- е по добре от 2.0Т със същите коне - тея форсираните двигатели ми се струват " напомпани" и следователно " гонени" по пътищата, пък и тази на която се спрях не е била "лъгана" да се движи с повече от позволените в Япония 180 км/ч.
Ако някой може да даде съвет как мога да спестя някой лев по отношение на тея "адм. разходи" ще е добре дошъл. :) Все пак 1200 лв по добре да ги дам за колата отколкото на "мутрите" за да ми кажат че мигачите мигат в оранжево и светлината за мъгла е с по-мощна крушка от останалите :)

В последствие ще опиша цялата история около поръчката и вноса с регистрацията в детайли, че ако има някой заинтересуван да знае за какво става дума ако смята да мине по тоя път, и снимки ще сложа :)

Пет Май 30, 2014 12:39 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 158
Автомобил: Forester SH 2.5X Premium 2011, AT
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, минах по този път съвсем скоро, с тази разлика че вноса беше от Северна Америка. Без Декра мисля че няма да можеш да минеш, изрично питах на канала в КАТ, човека каза че без Декра връща веднага и нищо не може да се прави. Ако питаш някой вносител, може и да те "открехне", нямам представа, дори бих се радвал да споделиш.
Имай предвид, че след Декра имаш и АПИ (Агенция пътна инфраструктура), там са още едни 100 лв и 20 дни, докато ти издадат типовото одобрение. Чак след това идва ред на КАТ. Колегата по-горе е описал точно другите стъпки по вноса, с тази разлика, че преведени документи не се искат.

Поздрави и успех.

https://www.facebook.com/Promachines.tools.bg/

Пет Май 30, 2014 8:04 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 57
Автомобил: Subaru Tribeca(2011)
Рейтинг: -40
Кофти...
Отговори с цитат
Не се шашкай "кефа цена няма", както обичат да казват в България. :facepalm:

Пет Май 30, 2014 5:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Колега не знам колко по евтина трябва да е от япония защот и с обръщането на волана е доста история.....

а иначе такива хубави екземпляри има в европа тук там. А и защо го доават 248 като моят е 245 ?

а ко и кажеш горе долу как става номре с докарването от япония и колко време отнема.

Пет Май 30, 2014 9:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Обръщането на волана + Декра обезсмислят цялата врътка,поне според мен. :facepalm:

Съб Май 31, 2014 12:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Относно обръщането на волана -а не смятам да го правя тъй като скоростите се сменят и от волана. Пък исках да видя дали JDM кола се различава от тези за EU :) И другото което е - успяха да ме убедят че там колите са доста по запазени и съдейки по "протокола" от инспекцията от търга, колата би трябвало да е "почти като нова" - а не вярвам да лъжат там. И живи снимки видях - няма разлика от описанието - всичко е 6 :) - дано така е и като дойде :)

Съб Май 31, 2014 1:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
alioth написа:
Относно обръщането на волана -а не смятам да го правя тъй като скоростите се сменят и от волана. :)
](*,) ](*,) ](*,)

Съб Май 31, 2014 9:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
колега я дай инфо
къде ет ози търг

Нед Юни 01, 2014 10:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Колега и какви са впечатленията от JDM-a
а и един въпрос има ли прибиране на огледалата ?

Чет Юни 12, 2014 10:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема