|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
TodorPetrov
Регистриран на: Вто Май 20, 2014 6:08 am Постове: 8 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 0
|

Здравейте! Нов съм във форума ,но от доста годинки фен на марката,но за съжаление не съм имал възможност да се сдобия с такъв автомобил. Сега събирам информация за марката и ми е нужна малко помощ.За цени на части няма да питам имам познат,който да ангажирам пък и интернет е пълен с онлайн магазини. Та давам малко информация за какво ще ми е нужна колата и после ще задам въпросите си  Колата ще ми трябва за планината (често) ,за риба (рядко) и евентуално ако се ходи на море. Попринцип съм хвърлил око на Субару Импреза 2001-2004 с кръглият фар или евентуално ако събера пари и изпадне следващият фейс.Колата задължително е искам комби (или хечбек (не знам защо е пишат така)) . По колата няма да се извършват никакви тунинг "процедури" най-много да се затъмнят стъклата и да се сложи айляшка музичка (без каси ,щайги,куфари,бидони и т.н.)  . Моментите с пилене на гуми ,ръчни,гонки и тн мина отдавна  сега само кротко каране без закъсване и айляк  Сега въпросите ми : 1 -> До момента никога не съм карал кола с боксер двигател - има ли нещо специфично при него сравнение с редовият? 2 -> Колко кубика да е двигателя. колебая се между 1,6 или 2.0 (също гледам да влезна в малкият данък ,а ако дойде слаб 1,6 няма проблем да се мине на 2.0 ,но не и повече !!!! ) 3 -> Обикновенно на месец минавам около 400км градско и се чудя за газ (предишните ми автомобили винаги са били с газ,но от доста хора чувам ,че за японските автомобили били специални и газ система била специална - по какво се различава от нормалният инжекцион?) Ако всичко това е лъжа ,че са специални ,то газ ще има на 100000% 4 -> Може ли да споделите какъв разход Ви дават автомобилите градско и извън градско? (газ,бензин) 5 -> Това 4х4 може ли да се изкючва за икономия ? 6 -> Последен въпрос, как се използват тези бързи бавни и всички Импрези ли ги имат ? Благодаря предварително за отговорите и се надявам в най-скоро време да се присъеденя към вас !!!!
|
|
|
|
| Сря Юни 04, 2014 6:28 pm |
|
|
|
Darkmen
Автомобил: Subaru Outback H6 2005
Рейтинг: 0
|
|
Здравей, добре си се насочил към марката. 1-За боксера има доста изписано,но като цяло си е все двигател,не мисля че има нещо специфично при експлоатацията му. 2-Кубатурата си я определяш ти,според мен 2 литровият е по добре. 3-Газ не е проблем да се сложи,понася газта не по лошо от други автомобили(става дума за ГИ,обикновена уредба нямам впечатления). 4-Импреза 2.0 градско около 8-11,извън градско около 7-9 л/100(бензин). 5-Импрезата е awd (50x50 за ръчните скорости) и не се изключва,ако е автоматик има бушон активиращ само предно предаване,но е за аварийни ситуации. 6-Ако е с ръчни скорости има бавни.До ръчната имаш лост,който превключва бързи-бавни.Редукцията не е като на офроуд джипките,но е добре че има бавни. Това е,ако греша някъде нека ме поправят и успех с покупката.
|
|
|
|
| Сря Юни 04, 2014 6:56 pm |
|
|
|
steling
|
5 -> Това 4х4 може ли да се изкючва за икономия ? Колега защо ти е AWD кола, като ще изключваш моста? А дори и изкл. той пак е на автомобила и се върти паразитно и тежи, тъй че няма смисъл от тази злоупотреба дето я мислиш. 
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Чет Юни 05, 2014 12:04 pm |
|
|
|
TodorPetrov
Регистриран на: Вто Май 20, 2014 6:08 am Постове: 8 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 0
|
|
Питам, защото на колега Mitsubishi-то му е с постоянно 4х4 и каза,че му горяла повече.тва ми е идеята дали постоянно му се подава движение на задният мост.
|
|
|
|
| Чет Юни 05, 2014 1:28 pm |
|
|
|
Darkmen
|
Не знам приятеля ти какво Мицубиши кара и с каква кола сравнява,но импрезата според мен дава много добър разход за awd кола 2.0 125к.с.Щом ще слагаш и газ,ще ти е добре.Може би един дизел нямаше да и се отрази зле,но от тези години нямаш избор. 
|
|
|
|
| Чет Юни 05, 2014 1:35 pm |
|
|
|
DDD
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 7:20 pm Постове: 782 Местоположение: София Рейтинг: 223    
|
Колега "TodorPetrov",честно не мога да го разбера това нещо(и други колеги са питали между другото),защо ти е да изключваш единият мост?Каква икономия мислиш,че ще постигнеш?И никой ли не се замисля,че щом колата е направена да е постоянно 4х4,най-вероятно не е много удачно да се изключва(освен в аварийни случаи,които са описани в ръководството за експлоатация на автомобила),или пак сме по-умни(типично по български) от инженерите конструирали автомобила?Според мен на човек започнат ли да му минават такива мисли(за изключване на единия мост) с цел икономия на гориво,то най-добре да се насочи към друг тип автомобили. P.S.Постът ми не цели да обиди никой,просто това е личното ми мнение,с което разбира се не ангажирам никого  .Поздрави и лек ден.
|
|
|
|
| Чет Юни 05, 2014 1:57 pm |
|
|
|
steling
|
Разликата с един или два места ще ти е най - много 0.5л/100км. казвам от опит, защото старито Джъсти имаше тази опция. Не се занимавай с глупости колега. Ако търсиш минимален разход, потърси друг автомобил Импрезата ми гори 12/100 газ в града, Джъстито гореше 9.5 -10/100 зависи дали е на 2WD или 4WD. Лагуната ми гори 6 нафта в града, ама не е AWD, тъй че икономията е компромис обикновенно. Успех с избора.
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Чет Юни 05, 2014 2:09 pm |
|
|
|
ATANAS1111
Регистриран на: Съб Мар 21, 2009 11:11 pm Постове: 50 Местоположение: sofia
Автомобил: Subaru Outback H6 2003 г.
Рейтинг: -32
|
|
Здравей колега,
И аз като теб в началото се колебаех за същите неща, които те вълнуват и теб. Като се качиш на Суби, обаче всички мисли за икономия, изключване на 4Х4 и т.н изчезват за минути.Удоволствието да шофираш този автомобил е несравнимо и всякакви сметки за бъдещи разходи отиват на заден план.Ето аз в момента съм с Н6 209 коня и много сериозно се замислям автомобила на жена ми-Хюндай Елантра 140 коня да го махва и да взема или WRX или отново Н6 ама 245 коня. Както съм чел някъде- не се сещам къде- марката SUBARU има малко на брой, но верни до гроб привърженици. Според мен това малко е много умалено!!!
|
|
|
|
| Чет Юни 05, 2014 8:22 pm |
|
|
|
TodorPetrov
|
|
Благодаря много на всичии включи ли се в темата! Наистина ако се достига икономия от 0.5. Няма смисъл,но аз останах с убеждението, че дава разлика 1-2 литра и си помислих,защо не ако може да се изключва в града на равното да не го спра,но както каза колегата преди мен щом се кача ще забравя всичко! Сега гледам една обява 2004 година 2.0 125 к.с. За 4700 лв. На 240 х. Км. Мога да пусна линк ако е по правилата! Как ви се струва тази оферта. Колата няма забележки! Даже с големи ббукви е написал,че колата има печка!?!?!?
|
|
|
|
| Пет Юни 06, 2014 5:55 am |
|
|
|
Darkmen
|
|
| Пет Юни 06, 2014 6:38 pm |
|
|
|
TodorPetrov
|
|
| Съб Юни 07, 2014 9:11 am |
|
|
|
TodorPetrov
|
|
Да ви попитам наистина ли субару работят на ниски обороти. Ходих да гледам една вПловдив и малко след като загря оборотите паднаха на близо 500. Джамбазина ми каза,че това е нормално за субару?!?
|
|
|
|
| Вто Юни 10, 2014 3:57 am |
|
|
|
chico
Регистриран на: Сря Юли 21, 2010 11:41 am Постове: 27 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Impreza WRX
Рейтинг: 71 
|
TodorPetrov написа: Благодаря много на всичии включи ли се в темата! Наистина ако се достига икономия от 0.5. Няма смисъл,но аз останах с убеждението, че дава разлика 1-2 литра и си помислих,защо не ако може да се изключва в града на равното да не го спра,но както каза колегата преди мен щом се кача ще забравя всичко! Сега гледам една обява 2004 година 2.0 125 к.с. За 4700 лв. На 240 х. Км. Мога да пусна линк ако е по правилата! Как ви се струва тази оферта. Колата няма забележки! Даже с големи ббукви е написал,че колата има печка!?!?!? На първо четене от снимките личи че е сменян преден капак с такъв от WRX (с отвор за интеркулера). Доколкото знам оргиналния капак на 2.0 е без такова приспособление, което значи че е сменян поради сериозни причини. А ако се загледаш в снимките ще видиш и сериозни разминавания в луфтовете (което пак говори за удар отпред ) така че не знам какво имаш предвид под "няма забележки" в поста си по-нагоре ...
|
|
|
|
| Вто Юни 10, 2014 9:35 am |
|
|
|
Blizzarder
Автомобил: WRX 99
Рейтинг: 15
|
Този модел на импрезата си го има този луфт стандартно отпред, така че по това не може да се съди дали е имало удар. Трябва на място да се види колата и да се погледнат гредите под предната броня, там по-трудно могат да бъдат заличени следи, ако са кривени. Капакът е от WRX вероятно, тоест е сменян. Причините може да са много: Вида на колата с този капак е много по-добър; разбира се не се изключва и удар  Относно оборотите: Субарата наистина държат толкова ниски обороти и това е нормално. Това се дължи на Boxer двигателите, предизвикващи много по-малко вибрации следствие на своето разположение. Във форума може да намериш доста информация по темата, но с 2 думи: нормално е да са такива оборотите. Ако бяха по-високи щеше да е притеснително  Успех с покупката.
|
|
|
|
| Вто Юни 10, 2014 9:46 am |
|
|
|
TodorPetrov
|
Благодарско за информацията! Ходих да гледам ето тази http://www.cars.bg/c669603 ,но определено не си заслужава,колата имаше доста външни забележки ( както и подпухнала боя от ръжда) така и лош интериор (доста пластмаси бяха надрани зверски! Искам само да попитам ,защото много хора ми казват различна информация. Ако колата е внос от Швейцария трябва ли да и се минава техно тест??? За това сивото Субару пича ми каза ,че вече го нямало този техно тест,но в друг салон ми казаха ,че го имало на кой да вярвам ??? (продавача ми даде гаранция ,че ако е взема идва с мен в кат и плащам само еко,го и регистрация )
|
|
|
|
| Вто Юни 10, 2014 3:31 pm |
|
|
|
TodorPetrov
|
|
Хора благодаря много за информацията! Решено е вече,ще се взима субару импреза 1.6 95к.с. (просто данъците в Пловдив са огромни). Само за инфо на 2.0 125 к.с. данъка е 255 лева!!!! Имам последен въпрос 1.6 с климатик математик ли става или може нормално да се кара в градски условия?
|
|
|
|
| Пет Юни 13, 2014 2:55 pm |
|
|
|
tst
|
|
Здравейте,
Данъка според мен едва ли ще трябва да ви е критерии. Това най-вероятно е по-малко от половин резервоар с бензин, който може да ви бъде спестен от по-мощният автомобил. Най-добре е да идете на място и да покарате, пък която ви легне на сърцето.
Поздрави
|
|
|
|
| Пет Юни 13, 2014 3:17 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|