Отговори на тема
 legacy 2.0R MY05 ремаци, ролки водна помпа - къде и колко? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 69
Автомобил: Legacy 3.0R spec B wagon
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте колеги, от около 6 месеца съм в клуба :D
Търкалям въпросното легаси, което до момента носи само положителни емоции и чисто удоволствие на пътя.
Но опрях до смяна на ангренажен ремък, ролки и водна помпа която ми казаха че е желателно да сменя заедно с ремъците - та конкретното ми питане е кой сервиз бихте ми препоръчали за съответната интервеция и някой има ли идея колко струват качествени части и труд за такава манипулация? Има да се сменя и масло на диф и скоростна кутия но те не са приоритет в момента - ремачетата 1ст, че стават бели ROFL
Ще съм много благодарен за всякаква инфорация по темата!

Безаварийна и леко с вратите в завоите :D за малко да науча моята да кара на 2 леви колела - неприятно изживяване - не пожелавам на никой :-~

Поздрави!
Алекс

P.S Видях че водите статистики за разхода на гориво - май не е тук мястото но все пак да кажа ако някой се е насочил към EJ20 2.0R 164hp/121kw среден градски разход на студено 13-15 средни дистанции, на кратки 15, на топличко 11,5-12 литра средни дистанции - 12,5-13 на кратки - дълъг път без крайности и спокойно шофиране и малко изпреварвания точно 8 литра, с повечко газ около 10:)

Чет Юни 26, 2014 7:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Добре дошъл!
Не си написал от къде си за да ти се препоръча сервиз. Но във форума има изписано много за сервизи, цени на ремъци и т.н., ползвай търсачката и ще намериш отговори на въпросите си.
:)

Пет Юни 27, 2014 3:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 237
Рейтинг: 130
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
badpixel написа:
.
Но опрях до смяна на ангренажен ремък, ролки и водна помпа която ми казаха че е желателно да сменя заедно с ремъците - та конкретното ми питане е кой сервиз бихте ми препоръчали за съответната интервеция и някой има ли идея колко струват качествени части и труд за такава манипулация?

EJ20 2.0R 164hp/121kw
Нямам представа за такъв звяр, :) но миналата седмица вземах за EJ204- 150 к.с. ремък Гейтс, обтяжен механизъм с ролката ИНА, 4-те паразитни ролки ИНА и водна помпа ГМБ за 570 лв.

Съб Юни 28, 2014 8:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 69
Автомобил: Legacy 3.0R spec B wagon
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
martod написа:
badpixel написа:
.
Но опрях до смяна на ангренажен ремък, ролки и водна помпа която ми казаха че е желателно да сменя заедно с ремъците - та конкретното ми питане е кой сервиз бихте ми препоръчали за съответната интервеция и някой има ли идея колко струват качествени части и труд за такава манипулация?

EJ20 2.0R 164hp/121kw
Нямам представа за такъв звяр, :) но миналата седмица вземах за EJ204- 150 к.с. ремък Гейтс, обтяжен механизъм с ролката ИНА, 4-те паразитни ролки ИНА и водна помпа ГМБ за 570 лв.

:good: Мерси за инфото колега!

Съб Юни 28, 2014 9:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 14
Автомобил: Subaru Legaci 2.5 98г
Телефон: 0878393453
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Комплекта на дайко без водна помпа 480лв,същия комплект на IPD е 530лв а водната помпа на DOLZ е около 90лв. Аз заложих на IPD заради ангренажния ремък които е на континентал и е по добре направен от дайкото.

Пет Юли 04, 2014 9:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема