| Автор |
Съобщение |
|
joeless
Регистриран на: Пон Апр 21, 2014 8:52 am Постове: 190 Местоположение: В. Търново
Автомобил: Христофор
Рейтинг: 74 
|
|
Колеги, как мога да различа задни пружини за Форестър SF (`98)- за SLS аморт от тези за обикновени? Разлика в броя на навивките? Дебелина на телта? Височина в свободно с-ние ..
Искам да съм сигурен какви са ми на колата в момента, и какви да търся за смяна, евентуално секънд хенд... С 6 навивки са на колата, амортовете са обикновени, задника виси и думка много лошо по неравности, и доколкото чета по темите - явно са спестени пружините при подмяна на окачването отзад...
_________________ Subaru Forester 1998 - 2.0MT [122]
|
|
|
|
| Нед Юли 06, 2014 11:09 am |
|
|
|
OFFROADER
|
|
Пружините за обикновени амове трябва да са по-дебели. Обикновено при зглобяване на оригиналните пружини с обикновени амортисьори(както най вероятно е станало при теб), задницата става още по-ниска от преди интервенцията.
_________________ Ремонт на ръчни скоростни кутии. Петър Иванов-нула886495045
|
|
|
|
| Нед Юли 06, 2014 9:59 pm |
|
|
|
joeless
Регистриран на: Пон Апр 21, 2014 8:52 am Постове: 190 Местоположение: В. Търново
|
|
ок, благодаря! Все пак, ако не разполагам и с двата модела пред мен за сравнение - как да разбера пружините за кое окачване са? Примерно има обява в продавалник - някой продава пружини - как да разбера вършат ли ми работа или не?
|
|
|
|
| Пон Юли 07, 2014 7:21 am |
|
|
|
roland
Автомобил: Forester SF 2.0
Рейтинг: 0
|
Всички оригинални пружини на Форестър са меки,и са предназначени за амортисьори с допълнителна камера.Така че за обяви втора употреба забрави. Има едни с по-висока твърдост(по дебела е телта),но не се намират много лесно и се предлагат само нови. Уж,могат да станат от пежо 306д предни,но трябва да се гледат и да се мерят.Така вариантите са много,зависи само от сръчността и фантазия Аз,например,успях да си сложа от ниссан терано2,а те са с друг диаметър и съвсем друга твърдост.Сега по-големите неравности ги минава по-твърдо,но пък като сложих 200л минерална вода в багажника-изобщо не разбра товара,само гумите се мачкат)))Малко се попрекалих с тези пружини,но ми харесва,пък и височината до прага отзад стана 30см.
|
|
|
|
| Пон Юли 07, 2014 11:04 am |
|
|
|
joeless
|
Тъй, то се видя - Отивам да си пазарувам нови пружини и амове. Като ги сменя - ще напиша тук разликите, да се знае... Все на някой ще послужи... 
|
|
|
|
| Чет Юли 10, 2014 6:18 am |
|
|
|
balbeck
|
|
На Форестър SF въобще слагат ли се самонивелиращи се амортисьори? До колкото знам са само с обикновени. Колеги слагаха на Каяба някакви усилени пружини.
|
|
|
|
| Чет Юли 10, 2014 6:28 am |
|
|
|
Zlobstur
Регистриран на: Сря Май 08, 2013 7:07 pm Постове: 433 Местоположение: В.Търново
Автомобил: Outback H6 B13, Forester SG 2.5XT
Телефон: 0894414176
Рейтинг: 162   
|
|
Здравей! Ако искаш звънни да ти покажа нови каяби за обикновени амове по препоръка на mimo 13 Който все още нямам време да монтирам. Поздрави!
_________________ Lesson for beginners: Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Speed is how fast you hit the wall.
|
|
|
|
| Чет Юли 10, 2014 7:43 am |
|
|
|
joeless
|
мерси, ама ги поръчах вече преди малко.. Амове на 334192 и пружини RA5761, KYB... Утре сутринта са налични, сега търся сервиз да ми ги натикат още утре.. най не понасям да се отлагат нещата, а и ме чалат две седмици Родопи от неделя.. Тъй че ако можеш да препоръчаш някой да ме вземе утре или в събота....
|
|
|
|
| Чет Юли 10, 2014 7:56 am |
|
|
|
Zlobstur
Регистриран на: Сря Май 08, 2013 7:07 pm Постове: 433 Местоположение: В.Търново
Автомобил: Outback H6 B13, Forester SG 2.5XT
Телефон: 0894414176
Рейтинг: 162   
|
|
Ами чесно казано немога, понеже аз ползвам роднинка автомонтьор когато е свободен. Успех и приятно изкарване по родопите!
_________________ Lesson for beginners: Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Speed is how fast you hit the wall.
|
|
|
|
| Чет Юли 10, 2014 8:47 am |
|
|
|
roland
Автомобил: Forester SF 2.0
Рейтинг: 0
|
balbeck написа: На Форестър SF въобще слагат ли се самонивелиращи се амортисьори? До колкото знам са само с обикновени. Колеги слагаха на Каяба някакви усилени пружини. Ако ти е интересно-можеш да намериш стар заден амортисьор от SF и да го разлобиш.Ще видиш,че щока вътре е кух и има още едно бутало и клапани. Това е причината с нови "оригинални" амортисьори и оригинални пружини задницата пак да виси.
|
|
|
|
| Чет Юли 10, 2014 10:36 am |
|
|
|
lelemale13
Автомобил: Forester
Рейтинг: -23
|
|
Ако на оригинални амове се сложат пружини за не регулируеми амортисьори няма ли да се получи. Например някакви от терано или пежо 306(предни) май си отива само ниво регулирането и продължава да работи като амортисьор. С колко кляка задницата когато си отидат амовете. Виждал съм оригинални и KYB пружини(може би или са били някакви други), KYB видимо са по-дебели
|
|
2
|
|
| Чет Юли 10, 2014 7:57 pm |
|
|
|