Отговори на тема
 Монтаж на мултимедия на Legacy 2004 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 55
Автомобил: Subaru Legacy H6
Телефон: 0888 511 533
Рейтинг: 65
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте колеги!
Имам следния въпрос:
Скоро станах горд собственик на Subaru Legacy H6 2004 г. Единственото нещо, което не ми оставя мира е, че то не е с фабричния монитор, а е с обикновена жабка. Та на въпроса - възможно ли е монтаж на къстъм монитор, който да е заместител на оригиналния? Имам предвид, да чете данните на автомобила, като оригиналния. И дали може да се свърже с музиката на автомобила и бутоните на волана? Виждам, че се продават оригинални за около 800 лв, но за тези пари може да се вземе горе-долу сносна нова мултимедия. Има ли смисъл от тези каскади или просто да си търся оригинална такава?

Вто Юли 22, 2014 2:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Всичко може, стига да си намериш подходящата мултимедия. Трябва да има отзад необходимите букси за свързване с бутоните от волана и т.н.

Вто Юли 22, 2014 3:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
plaskom написа:
Всичко може, стига да си намериш подходящата мултимедия. Трябва да има отзад необходимите букси за свързване с бутоните от волана и т.н.

Някаква насока към такава подходяща?

Вто Юли 22, 2014 4:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не мога да те насоча към нещо определено. Но аз си купих някакво "китайче" от Е-бей за кемпера с идея да го ползвам предимно като монитор за камерата за задно виждане, но останах приятно изненадан от него. Оказа се че навигацията му (I-go) е много добра и подробна, ДВД-то и музиката също, а и има букси за вързване към бутони за волан. Наддавах за него и бях единствения и като го спечелих докато го получа и свържа имах чувството че съм се набутал с някакъв китайски боклук, щом само аз давам пари за него :D , но за сега съм повече от доволен.

Вто Юли 22, 2014 4:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Това нещо как Ви се вижда? - http://navidirect.pl/products-page/suba ... 2004-2009/

Вто Юли 22, 2014 7:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ето за такова нещо говоря - http://www.youtube.com/watch?v=qM3GCuJ1ZqI
Някой пробвал ли е тази интервенция или някой, който разбира и е готов да го направи срещу заплащане, разбира се?

Вто Юли 22, 2014 9:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Отговори с цитат
Не точно отговор на въпроса ти, колега, но да вметна и аз малко по темата - и аз имах подобни идеи, макар и да имам оригиналната навигация, но се отказах, защото не ми се стори добра идея да разчитам на Torque за това да ми изчислява разхода на автомобила на база някакви изчисления и референтни стойности, както и да търся начин да работи постоянно в background, за да събира данни. Също така не исках да разглабям фабричното аудио, за да вадя отделен AUX за таблета, а липсата на някаква достоверна и изчерпателна информация за това да мога да вържа управлението от волана към тоя тип оборудване вече окончателно ме разубеди. "Разминах" се с добавка, която да ми добави най-нужните липсващи функции като свирене на MP3 и bluetooth за телефонни разговори без премятане на телефон по време на движение. Видеото в автомобил пък ми се вижда излишна глезотия и разсейване конкретно за предните места, но за пътниците отзад това може да си е чудна екстра :)
Дори ако бях като теб, без навигация, то сигурно пак щях да работя по въпроса "закупуване и интеграция на навигация от следващо поколение Legacy или в краен случай отново щях да направя, това което вече сътворих.
:beer:

Вто Юли 22, 2014 10:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Благодаря за мнението! Точно това ми трябва, да събера повечко компетентни мнения, за да мога да взема правилно решение. Какво имаш предвид под навигация следващо поколение? Тази, която е на фейслифта или на Трибеката примерно? Дай някаква насока.

Вто Юли 22, 2014 10:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Отговори с цитат
Далеч не ми е компетентно мнението, а просто съм се впускал в същите размисли и страсти, съответно и при теб избора и крайния резултат зависи от това какво точно целиш да постигнеш. Не съм се впускал в търсене на кой модел каква е навигацията и какви са разликите с фабричната такава от тези, които се монтират на нашите, но ако държиш просто да "забодеш" фабрична навигация си мисля, че с тази от фейслифтовата B13 всички custom монтажи и всички други еквилибристики ще си ги спестиш. Има обаче шанс при този вариант навигацията да не се разбере веднага с фабричното ти аудио (вързани са и поне звука от навигацията задължително минава през аудиото), но за това и е добре ако намериш такава преди закупуването й да направиш тест.
Всъщност при фейслифтовата B13 фабричното аудио също е различно, с възможност за възпроизвеждане на MP3/WMA, съответно филма става още по-завъртян.
Има и още един вариант, който обмислях, а именно - да взема някакво китайско 2DIN с андроид и по-къса база за по-лесен монтаж, което все пак е предвидено да се ползва в автомобил, има интерфейса, подходящ за ползване в автомобил, най-вероятно има много по-лесна възможност за връзване на управлението от волана и на него може да върви Torque. От този вариант пък ме отказа не липсата на достоверни данни и история за пробег и разход (моментен и среден), а факта, че трябваше към него да вържа колоните, от което автоматично следва, че при такова изпълнение трябваше да си оставя фабричното аудио като паметник на средната конзола.
Както виждаш темата е доста обширна, с много променливи и различни вариации и само от твоите предпочитания и склонност към компромиси зависи крайния резултат ;)

Вто Юли 22, 2014 11:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Дааааа, наистина ме хвърли в размисли и страсти... Утрото е по-мъдро от вечерта. Ще взема предвид казаното от теб и утре ще се поразровя още насам-натам. То бърза работа нямам, не ми е спешно. Благодаря ти още веднъж!

Вто Юли 22, 2014 11:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема