вибрация във волана при 110-120 км
| Автор |
Съобщение |
|
quietriot
|

От известно време имам доста дразнеща вибрация във волана при 110-120 км, която ту я има ту я няма в зависимост от това как ускоря , ако е по рязко ускоряването липсва, ако обаче е по плавно се появява ,мислех ч ее кофти баланс защото я неяма със зимните гуми, но след три баланса винаги се появява след някой километър каране, същото тресене го има и като върна газта от по висока скорост и стигна 120 и надолу , явно влиза в резонанс . Миналата седмица ходих до язовир Копринка и на подбалканската установих и друга неприятна подробност, която не усещам в София защото не спирам от толкова висока скорост рязко, при рязко натискане на спирачката, тресе като на криви дискове, но при плавно спиране до 0 го няма това , само при рязко спиране и задържане на педала. Дисковете са нови , но не пречи вече да са криви разбира се. Прочетох темата за вътрешните карета и поста на Агента за размяната на полуоските, та питането ми е за по запознатите , според вас вътрешни карате ли са и само с размяна на полуоските лекува ли се или ще трябва и до Жан да се ходи за рециклаж?
мерси предварително, Жан е образно казано за рециклатор , не съм сигурен че му имам доверие вече.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Вто Юли 22, 2014 6:41 am |
|
|
|
Vmax
|
|
Определено звучи като вътрешно каре. Не са толкова скъпи, въпроса е да се хване кое от двете е проблемното
|
|
|
|
| Вто Юли 22, 2014 7:09 am |
|
|
|
quietriot
|
Ако това помага , като правя пълен обратен на Борис пред фонда на лека газ се чува и леко чукане като на каре но доста глухо и си мислех, че е биелетка или нещо друго по окаването заради паветата дрънка и резонира. Като извадим полуоските няма ли да видим кои съчми дрънкат в сепараторите и са си издълабали легла и оттам да размерем кое тръгналото? Иначе най лесно е и двете , незнам колко стуват нови , днес ще проверя при едни юнаци на Симеоновско дето сменят карета на кардани и смениха и моето за 90 лв ( за ново говоря). Сега говорих с тях Феликс се казва сервиза искат 70 лв. ако е било нормално и 140 ако било с нещо по сложно си (за рециклация говорим ) . http://felix.bg/contacti.htmlНякакви съвети как да го хванем , той моя майстор си знаем , ма от повече опит глава не боли. 
|
|
|
|
| Вто Юли 22, 2014 8:04 am |
|
|
|
eddy
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103  
|
|
Виж си и тампоните(лагерите) на амовете, както и тампоните на носачите да няма някой омекнал, не скъсан. Аз лично не харесвам рециклажа, за мен е по-добре читаво втора ръка, но това е лично мое мнение.
|
|
|
|
| Вто Юли 22, 2014 8:57 am |
|
|
|
quietriot
|
eddy написа: Виж си и тампоните(лагерите) на амовете, както и тампоните на носачите да няма някой омекнал, не скъсан. Аз лично не харесвам рециклажа, за мен е по-добре читаво втора ръка, но това е лично мое мнение. на въздушното са тампоните са ок , за другите нензам но ще ги видим като свалям в петък полуоските. намерих при Вакко и Иво от перник полуоски на цена блика да рециклацията.
|
|
|
|
| Вто Юли 22, 2014 9:11 am |
|
|
|
iion
|
|
Не изключвай дисковете - много подобни симптоми съм имал с нови дискове след малко напъване на спирачките. По същия начин при горе-долу същите км/ч, баланси на гуми, съмнения за полуоски и тампони, но нещата се оправиха с шлайф на дисковете.
_________________ Подозирам, че всичко е нарочно...
|
|
|
|
| Вто Юли 22, 2014 11:30 am |
|
|
|
quietriot
|
iion написа: Не изключвай дисковете - много подобни симптоми съм имал с нови дискове след малко напъване на спирачките. По същия начин при горе-долу същите км/ч, баланси на гуми, съмнения за полуоски и тампони, но нещата се оправиха с шлайф на дисковете. при спиране да , но при ускоряване какво влияе диска на баланса?
|
|
|
|
| Вто Юли 22, 2014 11:34 am |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
|
Ако с други гуми нетресе. Може да имаш някоя крива гума, понякога несе забелязва визуално. И дори след баланс си тресе. Имал съм такива ядове. А може и калпав баланс, аз често губя оловата.....
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Вто Юли 22, 2014 12:36 pm |
|
|
|
dessito
Регистриран на: Чет Окт 14, 2010 7:00 pm Постове: 866 Местоположение: София
Автомобил: Impreza2.2Т ,Impreza H6,Subaru SVX
Рейтинг: 170   
|
|
Проверете главините с часовник. Феликс са добри.
_________________ Subaru Workshop 1040
|
|
|
|
| Вто Юли 22, 2014 12:39 pm |
|
|
|
iion
|
quietriot написа: iion написа: Не изключвай дисковете - много подобни симптоми съм имал с нови дискове след малко напъване на спирачките. По същия начин при горе-долу същите км/ч, баланси на гуми, съмнения за полуоски и тампони, но нещата се оправиха с шлайф на дисковете. при спиране да , но при ускоряване какво влияе диска на баланса? Както имаш баланс на гумите, така и на дисковете - масивно тяло въртящо се с висока скорост. Изкривяване на дисковете по нищо не се различава от крива джанта от физична гледна точка и ще тресе както при ускорение така и при спиране. Накладките също могат да играят роля - те са доста близо до диска и дори и без натиснати спирачки и при криви дискове също вибрират. Това разбира се не значи, че при теб се случва точно това, но една проверка не пречи.
_________________ Подозирам, че всичко е нарочно...
|
|
|
|
| Вто Юли 22, 2014 3:47 pm |
|
|
|
quietriot
|
iion написа: Както имаш баланс на гумите, така и на дисковете - масивно тяло въртящо се с висока скорост. Изкривяване на дисковете по нищо не се различава от крива джанта от физична гледна точка и ще тресе както при ускорение така и при спиране. Накладките също могат да играят роля - те са доста близо до диска и дори и без натиснати спирачки и при криви дискове също вибрират. Това разбира се не значи, че при теб се случва точно това, но една проверка не пречи. Ако го правеше постоянно щях да се съглася с теб, но то го прави от време навреме, което ме нвежда на мислъта точно за полуооска защото с увеличаване на скорстта центробернта сила запова да зихвърля гумата навън и на 110 прави резонанс точно или ако ако е по плавно може да не започне да бие. Кривията диск ще е като лош балан или балон на гумата има го постоянно и построянно си бие, само размишлявам, утре ще се изясни хавата.
|
|
|
|
| Чет Юли 24, 2014 7:52 am |
|
|
|
quietriot
|
dessito написа: Проверете главините с часовник. Феликс са добри. Защо? И те рециклират, май ще мина на вариянта читаво втора ръка, след съсипаната ми рейка, нещо не ме кефи бъгаркския рециклаж , пък и знам как се прави, дълбаеш и и по големи съчми и отива и циментация и всичко, по едно време дори се опитваха да наваряват ма май се отказаха.
|
|
|
|
| Чет Юли 24, 2014 7:55 am |
|
|
|
tarambuka3500
|
|
полуоските може да се разменят и евентуално да ти се реши проблема. поне аз имах такъв с аутбека
|
|
|
|
| Чет Юли 24, 2014 10:21 pm |
|
|
|
quietriot
|
tarambuka3500 написа: полуоските може да се разменят и евентуално да ти се реши проблема. поне аз имах такъв с аутбека Утре това ще правим за начало.
|
|
|
|
| Чет Юли 24, 2014 10:27 pm |
|
|
|
1040
|
|
Имах същите симптоми като теб преди година. Оказа се блокирал десен преден спирачен апарат. Смених го заедно с диска и всичко изчезна. Тресенето беше произволно. При ускорение и при намаляне. Най-силно около 50-80км/ч. Успех с намирането на твоя проблем. Поздрави!
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074
|
|
|
|
| Пет Юли 25, 2014 12:47 pm |
|
|
|
quietriot
|
Разменихме полуоските, но ефект за съжаляние няма, но поне проверихме каретата, водачите на апаратите и цилиндърчетата им и уж ги изклюваме като вариянт, май ще се търси гумаджия със строг баланс. Сутринта дори затресе повече на околовръстното като набрах палавно до 110, после на 120 се успокои леко , върнах газта и напрах рязко пак до 110 и изчезна, мистарията на българските гласове, после 130 , върнах на 115 появи се, може и верно гуми да са....мамка му става досадно. 
|
|
|
|
| Пон Юли 28, 2014 7:12 am |
|
|
|
freehippie
Регистриран на: Пет Сеп 07, 2012 5:35 pm Постове: 100 Местоположение: София
Автомобил: H6 02
Рейтинг: 0
|
|
Що се отнася до вибрирането при висока скорост може да е от гуми или от рейка.
На предишната ми кола рейката беше поразбита и се усещаше доста здраво вибрирането при над 100.
На тази летните гуми са някакви китайски, с които купих колата и беше стояла на едно място доста време(възможна деформация) и имаше вибрация. Като си купих зимните и ги сложиха с добър баланс, вибрацията изчезна почти на 100%, почти защото и тук рейката не е в топ състояние. Сега пак със същите летни след баланс е добро положението с лека вибрация (защото са някакви гадни китайки).
|
|
|
|
| Пон Юли 28, 2014 8:18 am |
|
|
|
krismarg
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 7:55 am Постове: 659 Местоположение: Шуменско
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57 
|
|
Аз досега не съм попаднал на прецизен балансьор. Правят ги на 0 но ако има скъсан кордаж и леко подуване някъде много трудно се хваща. На гладък асфалт пускате по инерция бавно и ако има крива гума колата почва да клати. С няколко опита се локализира и коя е. При много изминати километри така подутото място се поизтърква.
|
|
|
|
| Пон Юли 28, 2014 9:18 am |
|
|
|
Пламен Янев
Регистриран на: Вто Мар 12, 2013 5:21 pm Постове: 180 Местоположение: Търговище
Автомобил: Impreza Outback 2005;Оutback 2020
Телефон: 0894736253
Рейтинг: 181    
|
krismarg написа: Аз досега не съм попаднал на прецизен балансьор. Правят ги на 0 но ако има скъсан кордаж и леко подуване някъде много трудно се хваща. На гладък асфалт пускате по инерция бавно и ако има крива гума колата почва да клати. С няколко опита се локализира и коя е. При много изминати километри така подутото място се поизтърква. Точно същото щях да пиша и аз !Сложих едни стари зимни гуми(на 3 зими),да ги изтъркам лятото по рибарските пътища и след 1-2 седмици,колата започна да клати задницата,и изтърка около педя от външния край гумата.Балансите бяха добре,но след махане и слагане на гумите се установи че гумата е крива.Та така,на боклука !
|
|
|
|
| Пон Юли 28, 2014 9:27 am |
|
|
|
quietriot
|
|
след работа отиваш при Шопов да погледне гумите и да си каже и той мнението , съмите са на два сезона бриджстон потенца купени нови от мергел и седят прави в мазето зимата ма не се знае знае ли се балони не си виждат поне на око.
|
|
|
|
| Пон Юли 28, 2014 9:41 am |
|
|
|