| Автор |
Съобщение |
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
За съжаление това е положението при липса на сериозни намерения от страна на официалния търговски представител на марката. (Всъщност незнам дали все още има такъв) . При справка в търговския регистър на "Субару Моторс Трейдинг", след като видите публичните финансови отчети, всичко ще стане ясно. Да почнем от капитала 5 хил. лв. От друга страна "Субару Габрово" всъщност е "Веко Ойл" и така.... Реално колата е била обслужена от "Веко Ойл".
_________________ Странно защо на всички новини не пише "платен репортаж".
|
|
|
|
| Чет Юли 17, 2014 11:12 am |
|
|
|
tst
|
Привет, Маслото наистина е 6 литра за този двигател (FA20) За съжаление сте попаднали на немарливи хора. Би следвало да им направите забележка, че и нещо повече... jiovanni написа: 3. Диагностика на наработещ бутон на таблото (този в дясно - не Trip-компютъра а другият)
Този бутон според ръководството не работи по подразиране. При автомобили с десен волан този същия играе роля на trip компютър, а левия не работи. Поздрави
|
|
|
|
| Пет Юли 18, 2014 9:38 am |
|
|
|
SUBARUFORESTER XT
Автомобил: Subaru Forester 2.0 XT 2013''
Рейтинг: 0
|
Тази сутрин забелязах няколко какпки масло под Скуби-то и намерих нещо като съчма с цилиндрично сечение(прилича на батерия за дистанционно)! Някой някаква представа???Още не съм ходил в "СубаруМоторс" понеже не работят weekend-a!Леко притеснително! Мотора е FA20! 2.0XT 177KW!
|
|
|
|
| Съб Юли 26, 2014 12:43 pm |
|
|
|
bubaru
|
|
По-добре не я карай и в Понеделник отивай в сервиза. Дано е дреболия.
|
|
|
|
| Съб Юли 26, 2014 1:06 pm |
|
|
|
tst
|
SUBARUFORESTER XT написа: ](*,)
Тази сутрин забелязах няколко какпки масло под Скуби-то и намерих нещо като съчма с цилиндрично сечение(прилича на батерия за дистанционно)! Някой някаква представа???Още не съм ходил в "СубаруМоторс" понеже не работят weekend-a!Леко притеснително! Мотора е FA20! 2.0XT 177KW! Здравейте, Може ли да ни кажете какво казаха от сервиза? Аз поне искрено си мисля, че този теч е от предишен автомобил на това място. Поздрави
|
|
|
|
| Вто Юли 29, 2014 5:18 pm |
|
|
|
SUBARUFORESTER XT
|

Амиии нее!Течът е от същия автомобил,по простата причина,че друг не съм вкарвал в гаража от месец! А и пода е гранитогрес и си личи,че са пресни капки-не са попили! В "С.М." ми "назначиха" час "едва" за 7 август т.е. колата не би трябвало да я карам до тогава(добре,че имам др.кола),но явно таксита на KIA са по-важни от моята и по-спешни!Дано не се случва на хора,които разчитат само на този автомобил!ОМГ Ииии така неволятаа! Легнах под колата и забелязах,че има яко масло покрай пропката-най -вероятно "специалистите" като са сменяли масло не са сменили дихтунагата и са сложили старата(все пак се изръсих "само" 500лв.близо за масло и ф-ри!Та може би не са сменили дихтунгата за толкова малко пари!Или са пренатегнали повечко пропката !(Става дума за Субару Пловдив)! Не искам да говоря голословно,ще си посетя след 10 ДНИ сервиза,та да си видят-все пак е в гаранция колата!Нищо не пипам! Ей,човек да се чувства виновен,че кара бяла кола в нашата черна родина! Дано се окажа прав и не е нещо серионо,но почти сигурен съм че и дихтунга не е у ред! Пак ще пиша!
|
|
|
|
| Вто Юли 29, 2014 7:56 pm |
|
|
|
bubaru
|
|
Мдааа, СМ за доста заети. Все пак продават по 37 коли годишно. Много е напрегнато. Субару Пловдив ги признах, когато преди 3 години на Н6 мотор ми сложиха маслен филтър за дизел.
|
|
|
|
| Вто Юли 29, 2014 8:22 pm |
|
|
|
tst
|
SUBARUFORESTER XT написа: Амиии нее!Течът е от същия автомобил,по простата причина,че друг не съм вкарвал в гаража от месец! А и пода е гранитогрес и си личи,че са пресни капки-не са попили! В "С.М." ми "назначиха" час "едва" за 7 август т.е. колата не би трябвало да я карам до тогава(добре,че имам др.кола),но явно таксита на KIA са по-важни от моята и по-спешни!Дано не се случва на хора,които разчитат само на този автомобил!ОМГ Ииии така неволятаа! ... Пак ще пиша! Аз поради друга причина имам час за 14 август. По-важното е да се открие проблема. Да не прибързваме с лошите мисли. След всичките случки с т.н. "бели сервизи" да видим какво ще се случи с официалния. Дано да е нещо безобидно. Поздрави
|
|
|
|
| Вто Юли 29, 2014 8:51 pm |
|
|
|
tst
|
bubaru написа: Мдааа, СМ за доста заети. Все пак продават по 37 коли годишно. Много е напрегнато. ... 
|
|
|
|
| Вто Юли 29, 2014 11:01 pm |
|
|
|
SUBARUFORESTER XT
|
ОКАЗА СЕ ТЕЧ ОТ ПРОПКАТА ПОРАДИ НЕКАЧЕСТВЕН О-РИНГ ИЛИ ПО-ТОЧНО ,КАКТО В С.М. КАЗВАТ СЛУЧВАТ СЕ ДА ДЕФЕКТИРАТ,НО НЕ СЕ НАЕХА ДА ОБВИНЯТ КОЛЕГИТЕ СИ В ПЛД ЗА НЕПРАВИЛНО ПОСТАВЯНЕ(ИЛИ ПОСТАВЯНЕ НА СТАРИЯ! И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО 35ЛВ ЗА М-ЛИ И ТРУД ЗА МОЯ СМЕТКА,НИЩО ЧЕ КОЛАТА Е В ГАРАНЦИЯ И Е ОБСЛУЖЕНА ПО ГАРАНЦИЯ В ОТОРИЗИРАН ДИЛЪР(СЕРВИЗ)!НЕ Е ПРАВЕНА ПРИ ТЯХ И НЕ ОТГОВАРЯТ ЗА ГРЕШКИТЕ НА КОЛЕГИТЕ СИ(КОИТО ВСЕ ПАК НЕ СА НЯКОЙ ГАРАЖ),НЕ БИЛИ ЕДНА ФИРМА! ДА ЧУКНА НА ДЪРВО И ДАНО НЕ СЕ СЛУЧВАТ СЕРИОЗНИ НЕЩА,ЧЕ ЩЕ ИМА ЕДНО ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ТОПКАТАААА......... 
|
|
|
|
| Чет Авг 07, 2014 4:17 pm |
|
|
|
bubaru
|
|
БГ Субару дилърство в момента реално няма. Има 4-5 сервиза, които едно време се явяваха нещо като поддилър на дилъра, а сега нямат нищо общо с FHI . В София поне на вид го докараха, но като сервиз винаги са били дебили. Сега очевидно им отрязват крилата и няма как дори коли да вкарват. Освен хората, които си мислят, че колите им са в гаранция, друг там не стъпва....Жалко защото добре тръгнаха продажбите преди 5-6 години, но сами се прецакаха. Нелепи цени за обслужване, взимат пари само за да хвърлят един поглед, почнаха да бавят гаранционни ремонти и най-вече да отказват, не могат да ти вкарат кола каквато искаш и т.н. Ценовата политика също е неадекватна на фона на останалите вносители и марки. Покрай СМ реално лукса да караш ново Субару ти излиза на "премиум" цена.
|
|
|
|
| Чет Авг 07, 2014 6:24 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
| Чет Авг 07, 2014 6:38 pm |
|
|
|
gogij
Автомобил: Forester XT
Рейтинг: 22
|
След като съм собственик на XT от около 6 месеца и имам с него 13 000км. по нашите пътища, вчера отбeлязвам първото си разминаване с друго XT. Беше черно на цвят, сякяш изглеждаше по-добре от моето, което е сребрист металик. Разминахме се около Поморие. Ако собственика чете форума, да драсне два реда Някои от вас чете ли тук www.subaruforester.org/vbulletin/f207/Има както интересна, така и леко притеснителна информация 
|
|
|
|
| Чет Авг 21, 2014 1:29 pm |
|
|
|
stoyan_c
Автомобил: Subaru Forester
|
До колегите, които карат новия Forester с вградената навигация: Успяхте ли да си упдейтнете картите на iGO-а? Тази версия на iGO не е като верситяа във китайските навигации. Там само си слагаш новите карти и всичко си работи. Тук нещата са доста ... "заключени" Ако някой е успял да инсталира по-нови карти нека сподели как става магията.
|
|
|
|
| Пон Сеп 01, 2014 8:31 am |
|
|
|
tony
|
Колеги, предлагам да се създаде нова тема от рода на: "Субару България-ново начало" или нещо от сорта и да е важна. Да не спамим, тук все пак се обсъжда Форко 2014. И всички мнения от това на taipan, да се прехвърлят там! Наистина ще е любопитно за нас да видим какво ново ни очаква, да коменираме и т.н. 
|
|
|
|
| Пет Сеп 05, 2014 8:20 pm |
|
|
|
bubaru
|
|
+1 за идеята на Тони. Днес минавайки от там, видях че се въртяха около една бяла СТИ-ка 2015-а, явно за евента са я докарали.
|
|
|
|
| Пет Сеп 05, 2014 11:01 pm |
|
|
|
taipan
|
+1 
_________________ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bigdinch.mobile
|
|
|
|
| Пон Сеп 08, 2014 4:36 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Нека го видим първо това начало, пък после  Че такива начала и после мизерен край сме се нагледали вече...
|
|
|
|
| Пон Сеп 08, 2014 5:44 pm |
|
|
|
stoyan_c
Автомобил: Subaru Forester
|
|
Колеги ще ви върна към основната тема с един въпрос за Forester 2014: имам чисто нови зимни губи 215/65 R16, които пасват идеално според спецификацията на автомобила. Проблемът е че трябва да взема джанти за тези гуми, а не мога да намеря информация с какъв офсет могат да бъдат джантите. Фабричните джанти са 17 инча, 5 бона, между болтово разстояние 100, офсет +48. Аз намерих подходящи за посочените гуми джанти, но с офсет +38. Дали ще паснат на спирачните апрати? Някой от вас има ли информация какъв офсет позволява този автомобил? Из чуждите форуми четох че офсета може да е от +30 до +50, но това +30 ми се вижда нещо малко и не знам дали няма да опират в спирачните апарати. Ако имате някакав по-достоверна информация моля да споделите.
|
|
|
|
| Вто Сеп 09, 2014 10:17 am |
|
|
|
bubaru
|
За апаратите няма проблем с по-изнесени джанти, демек число под 48 . Все пак гони сток офсета, защото СМ са педатнти  и може да не ти признаят гаранцията .
|
|
|
|
| Вто Сеп 09, 2014 10:22 am |
|
|
|