Преди няколко дена стана дума в друга тема, че според някои източници излиза BRZ STI, но и донякъде очаквано се оказа, че всъщност излиза недотам наточената tS версия. tS или tuned by STI представлява спортен пакет, а вече за баш STI версията ще трябва да почакаме още малко. Според официалното изявление от Субару, tS ще разполага с вентилирани Брембота, 18-инчови алуминиеви джанти, преден спойлер, проектиран от STI и естествено множество логота на STI и tS по колата и др. Ще има и GT пакет, който ще се отличава най-вече с карбоновия си спойлер, черни BBS джанти и Рекаро седалки. По-долу съм добавил и снимка на него.
Дотук с моя преразказ: на тези които им се чете цялото изявление - цък
Имайки предвид немалкото глезотийки, които са добавили тук STI, аз самият чакам с нетърпение да видя какво ще включва истинското BRZ STI, когато живот и здраве дойде. Тайно си се надявам да е турбинирано, от порядъка на 250+ коня.
Прикачени файлове:
Subaru-BRZ-tS-GТ.jpg [ 60.88 KiB | Прегледано 895 пъти ]
Не точно, защото има само 2 места, обаче пък за 5 сек с лека чупка в кръста става роудстър, тежи поне 200 кила по-малко и има подобно симпатичен и натурален характер. Евала на Японците, че все още ни предлагат и такива автомобили. Кефя се.....
Вто Фев 03, 2015 3:08 pm
tst
Регистриран на: Нед Яну 06, 2013 11:11 pm Постове: 692 Местоположение: София
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
Както се казва кола за фън. То пък в BRZ сякаш могат да се возят повече от двама души
Според мен мотора е слаб - конете също, но пък си е удоволствие да го караш може би. В BRZ изпитвам нужда от още коне - ще видим какво ще стане в края на годината.
Ще има и 2.0 мотор 165 кс. При маса 1 тон ще е достатъчно. Идеята е да е достъпна и приятна за каране, а не бърза. Супер количка, ама не знам кой ще я оцени в днешно време. Сега всеки се интересува от малоумни екстри и електронни помощници, които засега само свирки не правят, а не от натурално усещане за шофиране, лекота и опростеност. Във времена на големи Сув-та , лукс коли по над 500 кс и супер коли с над 600-700 кс , това е малко като кола от 70-те или 80-те. Когато се появи МХ-5 времената бяха различни. Сега изкарват нещо подобно. Дано има фенове, но и да няма, колата ще е култова.
Да не стане малко опасно за неподготвените се чудя....Порше Кайман ГТ4, чието шаси си е почти рейсингово има 440 Нм, които идват по-късно и плавно поради факта, че двигателят е атмосферен, отделно има много повече маса отзад заради средния мотор и кутията зад него. Това БРЗ-че изглежда ще е чудесна дрифтарка и средство за пребиване....
Да, такова Субару с такъв въртящ момент няма да е за всеки. Лично аз съм се возил на един друг автомобил с горе долу същия вътящ момент и същата маса като на BRZ и трябва да кажа, че това се удържаше доста трудно.
Но да видим - май ще го бива - доста време се подвизават с BRZ GT300 в техните шампионати (т.е правят доста тестове) - така че може и да се появи подобен екземпляр на пазара.
Чет Апр 02, 2015 5:28 pm
tst
Регистриран на: Нед Яну 06, 2013 11:11 pm Постове: 692 Местоположение: София
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499