закупих си Субару Легаси 2007 година, и фаровете й се оказаха англичанки и светят на обратно.... Някой знае ли дали е възможно интервенция на лупите, за да светнат EU стандарт.
Виждал съм ирландски аудбек с десен волан в Швейцария и на фаровете му бяха поставени лепенки за корекция на светлинният поток. В България знам, че в някои сервизи също поставят такива лепенки, според мен вършат някаква работа, а може да си ги поставиш и сам, ето линк : http://www.bglondon.com/bg/informaciq/a ... arove.html
Аз съм с лупи колега, това не ми върши работа .... Виждал съм на БМВ че могат да се обръщат , тя е една пластина вътре в лупата, но при субару не знам как е фара вътре, затова питам ако има някой по добре просветен да каже.
Това, че е с лупа е без значение, рефлектор пак си има, и въпроса е дали рефлектора е елипсовиден с щитове или е мултиогледален, бека за който споменах също е с лупи. Всъщност ми стана интересен въпроса ти и до сега изследвах моите фарове (с лупи) и според мен имат щит който ограничава светлината във височина (а може би е от самата крушка), но настрани се разпръсква от рефлектора под определен ъгъл. Вероятно преправянето на фара ще ти излезе по-скъпо от смяната им с такива за Европа, а и дългите светлини определено се насочват само от рефлектора.