Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Наблюдение за Швейцарските комбита 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тия дни прекарах седмица във високопланинската част на Швейцария, шофирах доста насам натам и т.н.
по специално района около Сион/Висп/Бриг/Цермат, където първокласните пътища имат зверски наклони с денивелация от по 1500м в рамките на 5-10км

Следните неща свързани със нашата любима марка ми направиха впечатление:

1) Всяка 4-5та кола в района беше някакво Субару. Предимно Аутбек или Импреца
2) Дилърите и сервизите са много, във всеки град буквално
3) Из планината, колите се тормозят зверски. Кара се бързо/спортно по завоите нагоре/надолу, силно на спирачките и т.н.
Говорим за истински баири - аз карах (почти) чисто-нов микробус, и се налагаше да спирам на спусканията за да не се запалят спирачките.
Представете си, че ежедневната експлоатация на автомобила е непрекъснато изкачвание/спускане на Петрохан, че и малко отгоре.
4) Почти всеки Аутбек беше натоварен с някакви гребла, лопати, чували и т.н. На паркинга пред един супермаркет имаше 2 броя спрели до мен-
единия пълен с баки боя догоре. Другия беше покрит с циментов прах отвътре целия (няма майтап).

Извода който си направих за себе си е, че ги ползват яко за работни коне и направо им стапят лагерите.

това е - просто споделям, не искам да предизвиквам дискусия :beer:

Вто Юли 22, 2014 5:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 704
Автомобил: WRX '02 & 2.0X '04
Рейтинг: 177
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честно казано, предпочитам кола, която е карана зверски и поддържана зверски, отколкото кола, мухлясвала в гараж 6 дена в седмицата.

Вто Юли 22, 2014 6:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 269
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз пък си купих моята от един дедо от Аумонт, това е едно село близо до френската граница. Впечатленията ми са малко по-различни. Наистина субару и други 4х4 автомобили имаше почти във всеки дом, обаче често имаше и друг автомобил обикновено някоя малолитражна. Швейцарците са доста пестеливи хора и така си карат и автомобилите, аз лично не видях никой да шпори по пътищата и да дава газ до тенекията, освен по-строгите закони и стандарти за техническо състояние нашият домакин швейцарец ми сподели, че през зимата е много важно да имаш надежден автомобил. По авто къщите и салоните ми направи впечатление, че всички автомобили са с пълен комплект документи и някой си бяха на 200 ~ 300 К км. За къщите държани от турци и сърби нямам мнение просто защото не им обърнах внимание. Както в Германия така и в Швейцария ми направи впечатление, че собственика не сваля от цената освен ако не намериш истинска причина за това, което беше доста трудно защото те предварително обявяваха дефектите. В общи линии , Швейцария е подходящо място за закупуване на автомобил, особено на не икономични модели :giggle:

Вто Юли 22, 2014 8:02 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 7
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
demoman написа:
Честно казано, предпочитам кола, която е карана зверски и поддържана зверски, отколкото кола, мухлясвала в гараж 6 дена в седмицата.

Чак пък карана зверски...

Сря Авг 13, 2014 4:50 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 561
Автомобил: Legacy 3.0R 2006
Рейтинг: 325
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Всичките ми Субита които съм карал и имам сега са от там и нямам оплаквания!

Сря Авг 13, 2014 6:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема