Отговори на тема
 автоматична скоростна кутия легаси 2.5 нужда от помощ 
Автор Съобщение

Постове: 141
Автомобил: Legacy 2.5 2000Г
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Привет отново колеги. Бързам да пиша понеже от скоро съм собственик на това Суби:),и оня ден ми се наложи да пътувам на дълъг пъ до Гърция и обратно с колиата. Значи да вметна че колата е напълно обслужена,масла всичко,диференциали,скоростна кутия и.т.н. Случи ми се нещо което ме притеснява доста:" Както си карам по магистралата с 120км/ч реших да ввключа автопилота,но не за дълго понбеже имаше много движение и последва една комбинация от пускане,спиране така 3 4 пъти. В един момент карам си нормално,и решавам да изпреваря..настъпвам до дупка педала но кикдаъна го нямаааа,отспускам педала и пак наново и се превключиха скоростите..много страшно с удар,как да кажа камшик..спрях веднага.изгасих колата потеглих и всичко беше ок. така до известно време и последва пак съшия проблем. Значи от тогава съм изминал 188км и си бачка нормално автомата.Сутрин като е студено малсото също нямам ядове,превключва си нормално.в Варна се кара колата,о днес реших да я карам на скорост 3 не на D директна и забелязвам или си втълпих но скоростите като се сменят почти не се усеща :) Притеснява ме от какво може да е.Пътувам често с малко дете и ме е страх да не ме остави на пътя. И ако някой може да ми обясни какво означава тия надписи на това лостче за автопилота на волана ще черпя бира:) Благодаря Ви колеги и се извинявам за многото въпроси пуснати последните 4 5 дена:( Лек ден и успешна седмица:)

Пон Авг 18, 2014 8:59 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 862
Автомобил: Pontiac Firebird 5.0 V8
Телефон: 0899164990
Рейтинг: 385
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей Колега,

Обикновенно тези проблеми са свързани с неизправности по хидравличните клапани. На един колега със същата кола и почти същиге оплаквания се оказа едно О- пръстенче на един от соленоидите.Дано да съм бил полезен.

Поздрави, :beer:

Пон Авг 18, 2014 4:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 141
Автомобил: Legacy 2.5 2000Г
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Unufri написа:
Здравей Колега,

Обикновенно тези проблеми са свързани с неизправности по хидравличните клапани. На един колега със същата кола и почти същиге оплаквания се оказа едно О- пръстенче на един от соленоидите.Дано да съм бил полезен.

Поздрави, :beer:

Благодаря колега.Колата я закупих преди по-малко от 2 седмици.Момчето от което я закупих ми изглежда доста искрен и ми каза че е имал 1 2 такива тласъци и веднага при майстор и са отворели автоматика,пълна ревизиране,точно тия гумички нещо залепяли ли какво незнам вакумни,нещо тъакова каза,и мозъчета спомена колкото и смешно да звучи но и аз не го разбрах точно..абне с 2 думи напълно била сервизирана кутията..и си викам що ли я е отварял,но ток каза няма ядове..засега днес я покарах няма нищо но наистина с страх я карам...Благодаря все пак:)

Пон Авг 18, 2014 4:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема