Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Безводна охладителна течност Evans
| Автор |
Съобщение |
|
Иван Шопов
|

Едните разправии спряха и почнаха другите... Ива, В случай, че опитваш да рекламираш някакъв продукт или дейност е редно да си направиш твоя тема, в която да има описание, въпроси, отговори и т.н. Да пишеш в тази е меко казано некоректно, защото първият ти пост си е жив опит за реклама. Предлагам ти да постъпиш като останалите търговци (звучи като мръсна дума, но не е) и да си направиш твоята/Вашата тема ТУК. Колкото до това кой бил първи и кой втори - надали има смисъл да занимавате форума. В интерес на истината смятам, че Алекс е прав, с изключение на "шотландската ракия". Не мисля, че някой търговец в България може да очаква от агресивен конкурент почерпка, но това го отдавам не необуздан трепет на наивинитет. Редно е да се отдава уважение на всеки, който е допринесъл за успехите ти - абсолютно аналогично на автомобилния спорт. Дори и да се "препише" от конкурент - лошо няма, никой не се е родил научен, но пък така се вдига нивото на конкуренцията. Нямам идея кои са " колегите от европейския шампионат", нямам идея и какви температури достига твоят състезателен автомобил, но не смятам за правилно подобен опит за "налагане на марката" в чисто информационна и дискусионна тема. Ако аз тръгна да изброявам всички марки, с които работя и съм ползвал в 6 (шест) пълни състезателни сезона, вероятно трябва да оспамя половината форум. Надявам се, че ме разбираш правилно, но ако това не е така - с радост ще приведа още аргументи. P.S. Поздрави на Калин, а ко иска може и той да ми звънне.
_________________ Когато на готин човек му е кофти - това е блус. Когато на кофти човек му е гот - това е чалга!
|
|
|
|
| Вто Авг 19, 2014 11:31 am |
|
|
|
Ivche
черешката на форума
Регистриран на: Пон Яну 05, 2009 8:40 pm Постове: 316 Местоположение: София
Автомобил: Субару Импреза '96
Рейтинг: 30
|

Г- н Не те познавам кой си ... , Аз не рекламирам нищо, а помагам на колегите във форума, които от вашите комплекси не се интересуват. Последния пост беше на човек, който търси Evans и явно " великата идея" е неосъществвени, от някой бизнесинвалид и човека не може да намери това , което търси! За това пуснах официалния сайт, за да се свържат хората с компанията, която го внася! ДО ТУК НЯМА КОЙ ДА МИ КАЖЕ,ЧЕ НЕ СЪМ БИЛА ПРАВА и да си вадите ваши изводи, защото това че аз рекламирам нещо е ваша фантазия!!! Аз за нещата, които рекламирам, а именно дрехи на субару и други аксесоари си имам тема, отворена точно на правилното място по правилния начин, не мисля,че някой си трябва да ме учи как става!!! Аз винаги благодаря на хората, които ми помагат, само,че г-н Алексд не помня да направил нещо за мен и моята кариера. Така, да, да ви обясни, хората, които излизаме и караме навън по белия свят виждаме вашите закъснели идеи мноооооого по-рано в действие!! Не смятам за нужно да се обяснявам на когото и да било мъж с комлекси... За пореден път съжалявам,че се опитвам да помогна, да ви кажа да знаете съветче от мен: хората в този форум не се интересуват от вашите бизнес идеи, а търсят помощ, която вие не давате, защото ламтите за слава и парички, а такива като мен просто помагат, мисля,че всеки може да си направи извода от остатрите ви комплексарски изказвания и да видят в общата картинка как изглежда отстрани! Със здраве, а ако искате питайте ме и ще ви науча как се прави бизнес 
|
|
|
|
| Вто Авг 19, 2014 1:18 pm |
|
|
|
=Alex=
|
|
Аве тигрице порцеланова, айде по-полека с бизнес инвалидизирането и квалификациите, че освен копи-пейст, там друго не можете и това го знае целия свят. Шопов се опита да ти го каже културно, и е крайно тъпо точно на него да му говориш на "г-н незнам си кой". Той и 10 години срещу теб да тича, не можеш да го стигнеш! Не си дорасла за подобни квалификации нито към него, нито към мен. Щото точно от такива "бизнес инвалиди" крадете като чакАли, каквото успеете да отхапете. И това съвсем не е сефте. Ай, сполай и стига вече, че ще ги кача и другите на сайта на Еванс и тогава ще ти вехне ентусиазма. Действайте си културно на пазара и се дръжте адекватно, вместо да се менкате с Калин-чо кой точно да пише от тоя ник. Игнорирам те напълно, не си забавна, звезда картонена.
|
|
|
|
| Вто Авг 19, 2014 1:36 pm |
|
|
|
Ivche
черешката на форума
|
Ти да ме игнорираш?? господине, не си фактор...дано знаеш какво значи  Ентусиазма ми никога не вехне, защото имам иновативни идеи, които осъществявам и не се прави на проницитален, кой с какъв ник е , защото си в голяма грешка и не намесвай Калин, защото той дори не знае за тази тема  Просто си крайно глуповат..и това само можеш да измислиш.... доказвай се някъде, където ще ти обърнат внимание или просто поседи и почакай сам да видиш отстрани как се прави бизнес, някои хора действат, а не говорят  като гледам, по-горе само сте забаламосали хората:)
|
|
|
|
| Вто Авг 19, 2014 1:58 pm |
|
|
|
Vmax
|
Ivche написа: Просто си крайно глуповат.. Форумът не е място за обиди, освен ако не искаш да влезеш в списъка на потребителите с бан. За тази течност се писа преди повече от година във форума, почти тогава се внесе и тества, така че се замисли пак дали ти информираш и образоваш потребителите или просто се опитваш да прокарваш користни цели.
|
|
|
|
| Вто Авг 19, 2014 2:45 pm |
|
|
|
Иван Шопов
|

Ива, Интересно се получава. Когато се засечем някъде знаеш кой съм, а тук съм г-н Никой. Не, че се впрягам, не си и длъжна да знаеш кой съм, но някак си е неетично това да се променя в други ситуации. Нищо де, питай Калин кой съм и съм сигурен, че ще се сетиш колко пъти си ми казвала "Здрасти". Няма да се впускам повече в темата "кой кой е в състезателните среди", защото винаги съм помагал на новобранците, но пък никога не съм се биел в гърдите кой съм аз. Та ако ти трябва помощ, да знаеш, че при любезна молба може да разчиташ.
По повод на помощта... Безвъзмездната помощ под формата на споделяне на информация, идеи, личен труд и творчество и т.н. е абсолютно толерирана тук. Твоят пост по темата е жив опит за реклама-същото, което публикува и във Фейсбук. Вероятно и там са били широко заинтересовани точно от това, нали?
Вероятно смяташ собствениците на Субару за глупави по default, защото се очаква от тях да не могат да попитат дори чичко Google, така ли?
А сега извън темата... Ще ме прощаваш, но ти подхвана това.
Би ли обяснила в какви страхотни състезания си участвала извън България? А как се представи? Искрено искам да те аплодирам, ако си се класирала в челото и си похарчила сериозна сума лични средства за това. Личните ми впечатления дотук от главоломната ти кариера е свързана с гръмки изказвания преди състезанията, посредствено представяне в тях (и тук не визирам 1-во място за единствена участвала жена) и още по-гръмки оправдания след това. Извини ме ако бъркам, това съм видял аз досега и може и да не съм прав.
Няма да коментирам "хора като теб", защото не съм видял досега да "помагаш" в други теми, освен в тези, от които си лично заинтересована, но може да промениш мнението ми с няколко препратки, които вероятно съм пропуснал.
А, да... За бизнеса също може да ме научиш. Сподели какъв бизнес си развила сама, без никаква чужда помощ и при това успешно досега и с радост ще възприема съветите ти за моите действащи такива.
Най-смирено очаквам отговори.
P.S. Съвпадението в IP на твоя акаунт и SubaruParts го приемам за случайност. P.P.S. Когато спреш да се пънеш се замисли и ще забележиш, че в случая изобщо не правиш услуга на Калин, а точно обратното.
_________________ Когато на готин човек му е кофти - това е блус. Когато на кофти човек му е гот - това е чалга!
|
|
|
|
| Вто Авг 19, 2014 2:47 pm |
|
|
|
Pepi
Регистриран на: Нед Май 06, 2007 4:24 pm Постове: 820 Местоположение: Sofia, Bulgaria Рейтинг: 63 
|
|
Извинявам се, че се намесвам във Вашия малък спор, но за протокола ще отбележа, че точно Юни месец миналата година, благодарение на Алекс се запознах с прдуктите на Evans, а също така, след като направих пълен ребилд на охладителната система с изцяло нови части, си купих въпросния продукт и от тогава карам с Evans.
_________________ EJ20E Legacy BG5 Продава се на части VQ35DE Infiniti FX
|
|
|
|
| Вто Авг 19, 2014 3:35 pm |
|
|
|
Ivche
черешката на форума
|

Познавам името ти от няколко приятели, чиито приятелки си задявал из интернет пространстово, демек, нищо градивно. Ако съм те поздравила в присъствие на Калин е заради него, не съм длъжна да познавам всички, които и той. Във Фб няма нищо общо с форума. Имам право да съм в този форум повече от 3/4 от потребителите, именно заради личните средства вкарани в 4 субару автомобила...ако някой смята,че не е достатъчна бройка и опит, нека ме поправи..и смятам,че на който ме епопитал за марката съм отговорила и съм помогнала с каквото мога. Зарязах този форум преди 2 години заради Красимир и други 2-3ма, които се държаха по същия арогантен начин като вас... сега от миналата година правя дрешки и аксесоари за фенове и за това се върнах, можеш да видиш техните доволни коментари в темите ми и тези за дрехите и тези за състезанията, където хората, които не злобеят а са истински фенове, изказват мнението си- за твое сведение имма 3то и 4то място в европейски шампионат , и да с лични средства! Защото спонсорите ми важаха за територията на България. Но какво да очаквам от български манталитет, вие сега както нехаете за постиженията на Н. Златков, Мартин Чой и други българи , които доказват държавата ни навън, такова е и към мен отношението ви. Замислете се колко момичета на 20 години познавате да строят автомобили състезателни при това, да имат достатъчно бзинес усет,за да имат и генерални спонсори за 3 години...и да изкарват достатъчно парички сами ,за да влагат в спорта от себе си..тогава говорете...или пък говорете с факти и с вашите подвизи..Не ви прави чест, единственото, което показвате е как нападате момиче, което е успяло в сферата на автомобилите и спорта, това не говори добре за вашите успехи.... Считам за излишно да давам обяснения..по принцип, когатоо човек знае какво е постигнал и колко безкористно го е строил, не се обяснява, за това прекратявам този разговор. Не знам защо намесваш Калин, така както той ми помага, така и аз му помагам. Ако исках да правя реклама щях да направя тема тук, което разбира се вече ме провокирате да направя ,за да се успокоите  ))) Аз не се " пъна " за нищо, не сте ми фактор в живота или в бизнеса или в спорта по никакъв ама никакъв начин:) А ако искаш бизнес поучения, или се съмняваш в моите цели, защо като толкова много знаеш, не дойдеш да говорим лично или като 99 % от мъжете си силен само в интернет... хакер си, модерен си, заповядай там където мислиш,че съм, ако не те е срам или страх от едно младо момиче  На интернет нинджи съм се нагледала...нямам време за тях ...
|
|
|
|
| Вто Авг 19, 2014 3:41 pm |
|
|
|
Иван Шопов
|

Ива, Така като гледам типично по женски вместо отговори сееш неверни твърдения. Не си ме поздравявала в присъствието на Калин, но много бих се радвал да спреш да ме поздравяваш изобщо.  Не виждам арогантно отношение от моя страна, но явно в афекта си "всички са в кюпа." Припомни ми за 3-4 място в европейския шампионат, но ще те помоля да не е в стил "Екатерина Стратиева" - от 10 участия и 10 последни места, 1-2 място в края на годината заради броя участия. Подозирам, че и при теб се е получило така, защото някак си досега не съм те видял на 1-во място в дисциплината, не като единствена жена между останалите липсващи. За Ники изобщо не ми говори, защото там пък грам не си наясно. Прости неуважението ми към "строенето ти на автомобил". Липсата му е на базата, че ти лично не строиш нещо, а просто покупката (твоя или на "симпатизанти") е просто търговия, а не строене. Благодаря ти за поканата "на живо", но не смятам да я приема. Вероятно ще го приемеш като "липса на мъжество", но моят довод е, че нямам нито желанието, нито амбицията да си губя времето за да бъда пореден някъде. Упс, благодаря за "хакерството", но по една случайност не ми е присъщо. Ако вместо да тупаш с краче беше погледнала цвета на ника, щеше да откриеш и разковничето. Няма да ти губя времето повече (което така упорито сама губиш баш в нета, където уж не го правиш). Права си за едно - спираш дискусията. Този път за 1 седмица, барем яда ти попремине и започнеш да уважаваш останалите хора точно толкова, колкото смяташ, че те трябва да уважават теб. И за финал нещо позитивно - пожелавам ти някога да успееш да се развиеш до степен, в която станеш национален шампион в оспорвана конкуренция. Това трябва да ти е целта и повярвай ми - заслужава си. Лично съм го изпитал неведнъж. P.S. Калин ми има телефона. В случай, че го е загубил, той е 0888216942. Ако искаш да кажеш нещо, докато си на почивка-ползвай го. P.P.S. Следващият бан ще е по IP адрес, от което ще пострадат и SubaruParts. Умната!
|
|
|
|
| Вто Авг 19, 2014 3:50 pm |
|
|
|
quietriot
|
Започва една хроника с предизвестен край..........  .
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Вто Авг 19, 2014 3:57 pm |
|
|
|
DK performance
Регистриран на: Нед Фев 01, 2009 12:47 pm Постове: 391 Местоположение: София кв.Обеля ул.Илия Георгов
Автомобил: Subaru под 13 сек на 402м
Телефон: 0888146602
Рейтинг: 198    
|

колеги няма смисъл от без мислени спорове , извинете ме за вкючвам в спора . Преди време хора казаха , че с еванс си решават проблема с греенето .Това е се едно да имаш проблем с зъбите и да си вземеш някаква паста за зъби а да не идеш на зъболекар .Не е номера да намериш временно решение на проблема а да го отстраниш ,всяко едно подобрение като охладителна течност , хубаво масло и т.н е в + за системата но това не означава че ако двигателя ти харчи масло с хубаво масло ще спре да го харчи.Ива е познавам пич е Иван Шопов с теб не се познаваме е и това ште стане хихи .От около 3-4 години не е имало такъв мир в форума нека си остане така  . Никой не е без грешен всеки прави грешки не е номера да ги прикрива а да ги признае . Дали е Еванс ,ред лайн .Мотул ,Енеос и каквото и там да било за мен няма лоши части а лош монтаж, пот дръжка или не правилен избор . Колеги нека спрем да се караме и храним нека си помагаме имам много примери който мога да посоча ( в тях влизам и аз между шамарите ) и какво стана .Изпокарахме се ,много хора напуснаха форума хората ни се смеят е това не е + за нас .НИе се смеехме за един БМВ събор дето пича ги тегли от калта а те ни се смеят от 3-5 години
_________________ 0878146602/0888146602 power tuning repair and maintenance of Subaru powered by Dkperformance
|
|
27
|
|
| Вто Авг 19, 2014 10:00 pm |
|
|
|
stoychod
Регистриран на: Сря Яну 11, 2012 2:18 pm Постове: 292 Местоположение: София
Автомобил: B12 Outback H6 2003
Рейтинг: 211    
|
|
Колеги Някой може ли да сподели отзиви. Четох по други (английски) форуми и отзивите са противоречиви. Вече би трябвало да има хора в форума, които го изпозлват повечко годинки.
Поздрави
|
|
|
|
| Вто Май 03, 2016 9:43 am |
|
|
|
subarist
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244     
|

Чудех се да отговарям ли .. да не отговарям ли... Не можах да се сдържа. Преди време с един въпрос темата отиде на ..... не ми се казва къде. Какво е Еванс: Чудо може би ???... ето една страничка какво е http://blackworks.in/cars/resources/MSD ... _NPG-R.pdfТ.е пропилен гликол и етилен гликол. За да стане обаче антифриз трябват и малко инхибитори на корозия. А сега цена на пропилен гликол : http://www.water-technic.com/propilengl ... 5-l-p1208/За етилен гликол - (концентриран антифриз) всички знаят цената. Корозионни инхибитори ... може да ги намериш въ продукти от вида на "Water wetter" "Liquid Chill" "MoCool" и то концентрирани. И ако ги забъркаме предполагам , че няма да сме много далеч от Еванс. Какво е преп флуид : Ами същото.. защото за да стане температурата 180 градуса водата в системата да е < 5 процента. Ако човек прочете за пропилен гликол и етилен гликол ще му светнат много неща. (Това може да се намери на много графики за specific heat , и.т.н на пропилен гликкол и етилен гликол в зависимост от разреждането и налягането ) Т.е това е рейсинг течност и то не за всеки рейсинг защото на някои писти не е разрешено изобщо да имаш антифриз.. Топлообмена му е по лош от водата и то доста. А пък от документна страна фирмата не показва кой знае какви тестове. Теста е термометъра (пирометъра) показваше много добре как се мери температурата на ауспуха а не на блока... който знае да работи с такъв уред знае какво се мери в клипа. Маркучите на колата спазват стандарт до 125 градуса. И ако си автомат и имаш топлообменник и температурата отиде на 135 градуса... АТФ на скоростите ще се прегрее малко.. И.т.н разни неща. Не е за всеки .. но все пак и аз бих попитал колко души са с такова ?? Маркетинга кърти... цената е объркана, ползата също.
|
|
9
|
|
| Вто Май 03, 2016 3:45 pm |
|
|
|
melhaer
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117  
|
|
Аз съм с Еванс. Нямам проблеми с прегряване и т.н. - стрелката на таблото, винаги си стои в средата. Минлата година в голяма жега и колата натоварена до пръсване + кутия на покрива - поддържаше темпертатура около 96-97 градуса, при баир и натискане, стигаше за секунди до 100 и след това пак за секунди падаше до 96-97, а на моменти и до 94.
На Халкидики, когато трябваше от 20 км.ч, да изпреваря по баира един огромен бавен тир, и я ако натегнах кик дауна, температурата скочи до 103 градуса, но след изпреварването и пускането на газта, за секунди се върна до 99 и малко след това пак около 97.
Аз лично, разлика не забелязвам от работа преди и след.
Моят съвет, и това, което бих направил сега - нормален, хубав антифриз + някоя от гореспоменатите добавки - ватр ветр или каквото е там и профилактика на радиатора всяка пролет.
Другото си е излишни пари - аз просто го намерих на добра цена от Англия и реших да се метна.
|
|
|
|
| Сря Май 04, 2016 10:22 am |
|
|
|
kerekovski
|

melhaer написа: Моят съвет, и това, което бих направил сега - нормален, хубав антифриз + някоя от гореспоменатите добавки - ватр ветр или каквото е там и профилактика на радиатора всяка пролет. +1 Много се бях замислил и аз за такава течност в охладителната система, особено след като прочетох, че Субару има склонност към повече загряване, но ме спряха 2 неща - цената и подготовката на охладителната система. Радиаторите ми са чисти, затова профилактиката на охладителната система представляваше неколкократна промивка с чиста вода, след което нови оригинални термостат и капачка, антифриз концентрат Motul Inugel Optimal Ultra, добавка RedLine Water Wetter и дестилирана вода, за да докарам защита до -35 градуса някъде. Този антифриз специално има 2 предимства - по-висока температура на кипене (поне спрямо Тотала, който си сипвам в Рената) и по-малка концентрация, за да се достигне защита до -35 градуса (което означава повече вода => по-добър топлообмен). Докато обезвъздушавах ми се стори странно, че Water Wetter-а стои като на мазни точици, но на следващия ден сместа си беше еднородна. Температури от 100 градуса не съм виждал (то не е дошло лятото още де). По Тракия от София до Пловдив със 160-170 държи 84 градуса. Падна ли на 120, отива на 87-88. Смених и температурния сензор (отново с оригинален), но показанията в градуси са абсолютно същите и на стария и на новия.
|
|
|
|
| Сря Май 04, 2016 12:25 pm |
|
|
|
srg
|
|
Аз пък се отказах от Evans-а веднага след като стигнах до извода, че човек, каращ автомбил, който не е състезателен е глупаво да се презастрахова или да се бори срещу вдигане на много по-високи от номиналните за конкретен двигател температури и/или да "маскира" този проблем с нещо, което струва толкова пари вместо същите тия пари да бъдат инвестирани в реално отстраняване на проблема.
_________________ For every action there is an equal opposite malfunction!
|
|
|
|
| Сря Май 04, 2016 12:35 pm |
|
|
|
xargs
Регистриран на: Вто Авг 05, 2014 4:23 pm Постове: 264 Местоположение: София
Автомобил: Outback 3.0 2006
Рейтинг: 238     
|
|
За Water Wetter из интернет също се срещат противоречиви мнения. Аз лично на добавки много много вяра им нямам. Тъй или иначе, водата е с един от най-добрите коефициенти на топлообмен и ако искаш да не загряваш най-добре би било да караш с повече вода. Не виждам как 30мл добавка биха могли да подобрят това. Виж за антикорозионните и други неща в тази добавка - може би има нещо вярно, но снимките с мазните черни отлагания от Water Wetter ме отказаха.
|
|
|
|
| Сря Май 04, 2016 6:37 pm |
|
|
|
1040
|
|
Няма нищо по - добро от един алуминиев радиатор на поне 42мм или 50мм. Виждал съм монтиран на Н6 50мм пита и беше наистина прекалено дебел. Всичко минаваше на косъм. 42мм е перфектния вариант в сравнение с 25мм на оригиналния.
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074
|
|
9
|
|
| Сря Май 04, 2016 7:56 pm |
|
|
|
subarist
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244     
|

xargs написа: За Water Wetter из интернет също се срещат противоречиви мнения. Аз лично на добавки много много вяра им нямам. Тъй или иначе, водата е с един от най-добрите коефициенти на топлообмен и ако искаш да не загряваш най-добре би било да караш с повече вода. Не виждам как 30мл добавка биха могли да подобрят това. Виж за антикорозионните и други неща в тази добавка - може би има нещо вярно, но снимките с мазните черни отлагания от Water Wetter ме отказаха. water wetter, MoCool, Liquid chill са корозионни инхибитори + специални повърхностно активни и подобни.. поправят малко нещата с кавитацията около помпата при чиста вода.Не правят нищо по въпроса за темературата само такава е рекламата... Но може да караш само с вода + някое от тях. И съответно печелиш от това, че водата е с по-добър топлообмен от смес вода с антифриз. Печели се около 10 процента, но това не е малко в някои случаи. Но пък си правиш критичната температура с 5 градуса надолу поради липсата на антифриз. Ето какво има в тях: http://www.lubrispec.com/pdf/MoCOOL_MSDS.pdfhttp://www.redlineoil.com/content/files ... 206-11.PDF
|
|
|
|
| Сря Май 04, 2016 11:12 pm |
|
|
|
TurboManiak
Регистриран на: Сря Мар 24, 2010 11:51 am Постове: 273 Местоположение: София
Автомобил: 2005 Impreza STI на 1.5бар газ
Рейтинг: 188    
|
|
И аз съм на мнение, че излищната топлина при напомпани мотори се бори с по-добро охлаждане (радиатор) а не с течността на доктор Ливайн от WS-телешоп.
_________________ The only way to be 100% certain that work has been done properly is to do it yourself.
|
|
9
|
|
| Пет Май 06, 2016 11:55 pm |
|
|
|