Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5  >
 Мнения за XV 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 356
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Покарах бензиновото 1.6 XV с ръчка,слаб му идва тоя двигател.На наклонена улица нагоре на 2-ра направо умира,ама като казвам умира имам точно това в предвид.Трябва да катериш само на 1-ва,направо ме смая тая немощ.А колата е нова,няма и 25 000км.Дано дизелите да са по-добре.

Чет Яну 16, 2014 8:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 63
Автомобил: Subaru Outback,2016
Рейтинг: 74
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
fenix написа:
Покарах бензиновото 1.6 XV с ръчка,слаб му идва тоя двигател.На наклонена улица нагоре на 2-ра направо умира,ама като казвам умира имам точно това в предвид.Трябва да катериш само на 1-ва,направо ме смая тая немощ.А колата е нова,няма и 25 000км.Дано дизелите да са по-добре.

Колегaтa имa прaво aз онзи ден кaрaх сьщо бензин сaмо че беше aвтомaтик ттябвa дa му смaчкaш педaлa зa дa живне :shock: дизелa който кaрaм е много по пьргaв мaкaт дa е сaмо 109к.Дaже и синьт ми викa тaте тaзи не ме лепи зa седaлкaтa :D

Чет Яну 16, 2014 9:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 411
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
carpmaniac написа:
.......... дизелa който кaрaм е много по пьргaв мaкaт дa е сaмо 109к.Дaже и синьт ми викa тaте тaзи не ме лепи зa седaлкaтa :D

А ти кой бензинов мотор кара 1,6 или 2,0? Щом е бил автомат трябва да е бил 2,0, ама знам ли какви сглобки ги вършат за вас там на север. :D
Разликата е поне 100Nm въртящ момент и то при по-ниски обороти, логично е да е по-пъргав дизела.

Чет Яну 16, 2014 9:35 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
prizov написа:
carpmaniac написа:
.......... дизелa който кaрaм е много по пьргaв мaкaт дa е сaмо 109к.Дaже и синьт ми викa тaте тaзи не ме лепи зa седaлкaтa :D

А ти кой бензинов мотор кара 1,6 или 2,0? Щом е бил автомат трябва да е бил 2,0, ама знам ли какви сглобки ги вършат за вас там на север. :D
Разликата е поне 100Nm въртящ момент и то при по-ниски обороти, логично е да е по-пъргав дизела.

A сега де :-? не сам видял мотора но предполагам че е 1.6 защото тук гледам че не само 2.0 са автомат тук на север :D

Чет Яну 16, 2014 10:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 1
Автомобил: vw passat 2.0tdi 4motion
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейта , точно на този модел с 2 литра дизел двигател съм се спрял, сряда в София ще го правя на тест драйв . Дано ми допадне като возия.

Пет Апр 18, 2014 6:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 88
Автомобил: Subaru Forester 2.0D XE
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
prizov написа:
carpmaniac написа:

И аз тествах 1,6 CVT автомат миналата година и беше трагично; колата беше демо екземпляр, т.е. на няколко хиляди км

Пон Апр 21, 2014 10:44 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
2.0 особено с CVT пък е трагично спрямо дизела....

Пон Апр 21, 2014 6:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
immelman написа:
Здравейта , точно на този модел с 2 литра дизел двигател съм се спрял, сряда в София ще го правя на тест драйв . Дано ми допадне като возия.

Здравей от мен!

За дизела мога да споделя някой впечатления за тези 4месеца откакто го имам
1.Въпреки че моята е само 109к не и липсва пъргавина
2.Колата се държи стабилно както лятото така и зимата(можеш да видиш някои клипчета които съм правил тази зима)
3.Относно разхода съм доволен за такъв тип автомобил. Зимата около 6.2 ,6.6 л.сега е около 5.2,5.5л.
Прикачени файлове:
phpWPFivuAM.jpg
phpWPFivuAM.jpg [ 118.69 KiB | Прегледано 1046 пъти ]

4.Мотора е малко шумен когато е студен(като фуражомелка :D ) но това явно си нормално за този тип мотор след като загрее всичко е ок.
5.Имах известни притеснения за маслото, но откактко взех да го меря на едно и също място :idea: разлика в нивото не съм намирал
Това е засега от мен надявам че съм бил полезен и дано колата да ти допадне, че сме само няколко човека тук във форума то да го е срам човек да каже хайде и ние с XV да се преброим ROFL

Вто Апр 22, 2014 8:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Малко притеснителен е последния 100 хиляден тест на Ауто Билд с 15-ката....

Нед Авг 24, 2014 1:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
bubaru написа:
Малко притеснителен е последния 100 хиляден тест на Ауто Билд с 15-ката....

Много притеснителен даже - такова оплюване на автомобил не е имало отдавна. Колкото и да са пристрастни към ВАГ групата, подобни снимки на стопени бутала не са за подценяване

Нед Авг 24, 2014 7:00 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Отговори с цитат
Всъщност абстрахирайки се от проблемите с боксер дизела, единствените по-сериозни проблеми, са тракащите пластмаси и прецаканата шоф седалка в XV. Субективните усещания за твърди пружини и меки амове, ръждясалия болт на маса в Хамбург и тн не мисля, че са толкова притеснителни. Субару явно има проблеми с дизела, дали заради Дензо инжекторите, дали заради дефектни колянови валове и тн, явно е че имат проблеми с този вид двг, но нека не забравяме, че все пак те произвеждат подобни двг само от 6г, а пък японците като цяло никога не са правили добри дизели. С-ля не го коментирам, DSG кутиите на ФВ, са си направо консуматив, да не говорим за с-л + маховик там, явно повечето производители имат проблеми с изпилването на стойността на вложените материали и дълголетието на продуктите, комбинирано с висок въртящ момент.
Нещото което е най-тъпо и не важи само за Субару е явното занижаване на качеството на изработката и влагането на все по-евтини материали като цяло в тази индустрия, но пък така майсторите със сигурност няма да са гладни :)
П.П. това с дизела и некоректно работещите дюзи, не знам дали може да се следи софтуерно, както при други марки, от въпросите ми тук там, никой не каза, да може софтуерно да гледа тези параметри, което за мен е притеснително, но не съм и питал в Субару. При доста други марки, тези неща могат да се следят и софтуерно за сериозни отклонения и своевременно да се вземат мерки, дори и само с някоя добавка за почистване.

Нед Авг 24, 2014 7:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Прикачени файлове:
Subaru-XV-1200x800-e865cd669df72738.jpg
Subaru-XV-1200x800-e865cd669df72738.jpg [ 269.8 KiB | Прегледано 930 пъти ]

Прикачени файлове:
Subaru-XV-1200x800-5f5ec98ef081291a.jpg
Subaru-XV-1200x800-5f5ec98ef081291a.jpg [ 163.71 KiB | Прегледано 930 пъти ]

Еди,как да се абстрахираме :D като те са си едни и същи

:facepalm: и статийката... :facepalm:

http://www.autobild.de/artikel/subaru-x ... 57749.html

Нед Авг 24, 2014 12:43 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Отговори с цитат
Владо, под да се абстрахираме, имах предвид, че вече и малките деца знаят, че дизела на Субару не е стока и че там за издръжливост трудно може да се говори. И АутоБилд са го знаели, още започвайки този тест. "Шокиращите" снимки са просто за илюстрация на проблемите, но в статията ако се зачетеш хубаво ще видиш, че покрай това, много повече коментират липсата на качество в детайл и точно с тия "неочаквани" огромни проблеми, допълват и дребните и картинката става вече доста "стряскаща" На никой не му пука за боксер дизела, Субару продават годишно в цял свят сигурно по-малко дизели, отколкото ФВ групата за ден в Германия, но Субару е единствения реален 4х4 конкурент на ФВ и винаги се е характеризирал с относително висока надеждност. Виж дори само под статията какъв е извода ;)
"100.000 Kilometer in einem Subaru? Reine Formsache, dachten wir. Einen Berg von Problemen hatten wir nicht erwartet."

Нед Авг 24, 2014 9:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
eddy написа:
"100.000 Kilometer in einem Subaru? Reine Formsache, dachten wir. Einen Berg von Problemen hatten wir nicht erwartet."

лек превод, все пак: "100,000 километра със Subaru? Формалност, мислехме. Купчина проблеми обаче, не сме очаквали"

Признавам, че за мен това е доста голям проблем и силно се изненадах. Замислям дали да инвестирам в дизелово субару 2ра ръка (след като гледам обяви от известно време) - май ще е голяма грешка.
Това е направо срам, бих очаквал японците да вземат отношение по темата, да си признаят, да кажат, че проблема е решен в по-новите модели (примерно).
Може и някой шеф да си направи сепуко :shock:

Пет Авг 29, 2014 5:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 256
Автомобил: Subaru Forester 2.0 Diesel MY2009
Рейтинг: 120
Отговори с цитат
Гледам в Мобиле.де пълно с дизелови Форестъри на над 200 000 километра на по 5 години, пък уж не били издържливи...

:D

Пет Авг 29, 2014 10:08 pm
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А моето скромно мнение е, че продажбите на ТИГуАНА (от който скоро отзоваха в сервизите 200 000 бр. в САЩ заради дефекти в горивната помпа) отдавна май не вървят, така както им се иска на някои, та затова се налага да се оплюят двата преки конкурента в един и същи брой на АБ. Едното зверско оплюване - на XV е увенчано с извод още на първата страница - не препоръчваме да се купува. Второто оплюване - на Qashqai се свежда "само" до принизяване под нивото на Голф Спортсван, който бил перфектен в сравнение само с оценка "добър" за Нисанчето. Бива криворазбран протекционизам, бива, ама това си е наистина гадничко.
От Субару са отговорили веднага на шокиращият резултат с разтопяванията, че проблемът с буталата се дължи на дефектни инжектори, които би трябвало да са "хванати" при редовното гаранционно сервизно обслужване. На мен не ми се вярва в оторизираните сервизи в Германия да няма диагностична апаратура, нито софтуер за конкретния модел. Не ми се вярва и немските сервизни механици да не си спазват работната карта при проверката на автомобила. Според мен, по-скоро от АБ са знаели за проблема и са пробвали да видят колко ще изкара автомобила с него и с яко каране. Барем се счупи и да "лъсне" с тяхна помощ пред света голата истина за некачествена изработка на Субару. А че са го шпорили яко самите те си казват, за това говори и разхода от 8/100. По-горе колегата carpmaniak е посочил зимен разход за дизела до 6,6/100, а като му гледам клиповете, май и неговият крак не е от най-леките...
Съгласен съм с АБ, че колата е малко по-шумна от Легаси. Малко.
Съгласен съм и че навигацията не е от най-дружелюбните, но само навигацията, не и останалата част от мултимедията. Съгласен съм и, че се представя чудесно както извън пътя, така и на магистрала - нещо, което всъщност аз търсех и намерих с този автомобил. Съгласен съм и че се представя много добре с разхода на гориво, съотнесен с теглото и възможностите му.
Не съм съгласен, обаче, че автомобилът се раздрънква от лоши сглобки и материали. Моят е на 32 000 км. (на колкото уж се е раздрънкал техния) и не му се е раздрънкало нищо. А не е каран само на паркет. Нямал съм и лъжливи сигнали от електрониката за ниско ниво на масло или други подобни "партенки". Няма и никъде избила ръжда, нищо че първата година от "живота" си моята кола е прекарала в Германия при същите условия на зимна химия по пътищата, както и тяхната. Е, но тяхната за две години е минала ~100 000 км., което си е пробег за около 4-5 години нормална експлоатация. За тези 100 000 км. колко камъчета са чукали отдолу и встрани и са лющили покритията? Толкова, колкото за четири-пет години. Специалистът от ДЕКРА май не го е отчел този факт, като говори за вече налични малки "огнища" на ръжда и не го е сравнил с други марки, например при 4-годишна експлоатация...
Дългичко излияние стана, но с пет приказки - моите наблюдения от модела се различават с част от стряскащите "констатации" на АБ, които смятам за тенденциозни и може би умишлено търсени.

В този брой на АБ бяха ХV и Qashqai. Да се готвят следващите японски, а за що не и корейски кросоувъри...

Пон Сеп 01, 2014 7:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
=D> prizov, :good:

Пон Сеп 01, 2014 9:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
prizov написа:
А моето скромно мнение е, че продажбите на ТИГуАНА (от който скоро отзоваха в сервизите 200 000 бр. в САЩ заради дефекти в горивната помпа) отдавна май не вървят, така както им се иска на някои, та затова се налага да се оплюят двата преки конкурента в един и същи брой на АБ. Едното зверско оплюване - на XV е увенчано с извод още на първата страница - не препоръчваме да се купува. Второто оплюване - на Qashqai се свежда "само" до принизяване под нивото на Голф Спортсван, който бил перфектен в сравнение само с оценка "добър" за Нисанчето. Бива криворазбран протекционизам, бива, ама това си е наистина гадничко.
От Субару са отговорили веднага на шокиращият резултат с разтопяванията, че проблемът с буталата се дължи на дефектни инжектори, които би трябвало да са "хванати" при редовното гаранционно сервизно обслужване. На мен не ми се вярва в оторизираните сервизи в Германия да няма диагностична апаратура, нито софтуер за конкретния модел. Не ми се вярва и немските сервизни механици да не си спазват работната карта при проверката на автомобила. Според мен, по-скоро от АБ са знаели за проблема и са пробвали да видят колко ще изкара автомобила с него и с яко каране. Барем се счупи и да "лъсне" с тяхна помощ пред света голата истина за некачествена изработка на Субару. А че са го шпорили яко самите те си казват, за това говори и разхода от 8/100. По-горе колегата carpmaniak е посочил зимен разход за дизела до 6,6/100, а като му гледам клиповете, май и неговият крак не е от най-леките...
Съгласен съм с АБ, че колата е малко по-шумна от Легаси. Малко.
Съгласен съм и че навигацията не е от най-дружелюбните, но само навигацията, не и останалата част от мултимедията. Съгласен съм и, че се представя чудесно както извън пътя, така и на магистрала - нещо, което всъщност аз търсех и намерих с този автомобил. Съгласен съм и че се представя много добре с разхода на гориво, съотнесен с теглото и възможностите му.
Не съм съгласен, обаче, че автомобилът се раздрънква от лоши сглобки и материали. Моят е на 32 000 км. (на колкото уж се е раздрънкал техния) и не му се е раздрънкало нищо. А не е каран само на паркет. Нямал съм и лъжливи сигнали от електрониката за ниско ниво на масло или други подобни "партенки". Няма и никъде избила ръжда, нищо че първата година от "живота" си моята кола е прекарала в Германия при същите условия на зимна химия по пътищата, както и тяхната. Е, но тяхната за две години е минала ~100 000 км., което си е пробег за около 4-5 години нормална експлоатация. За тези 100 000 км. колко камъчета са чукали отдолу и встрани и са лющили покритията? Толкова, колкото за четири-пет години. Специалистът от ДЕКРА май не го е отчел този факт, като говори за вече налични малки "огнища" на ръжда и не го е сравнил с други марки, например при 4-годишна експлоатация...
Дългичко излияние стана, но с пет приказки - моите наблюдения от модела се различават с част от стряскащите "констатации" на АБ, които смятам за тенденциозни и може би умишлено търсени.

В този брой на АБ бяха ХV и Qashqai. Да се готвят следващите японски, а за що не и корейски кросоувъри...

а разхода,който е обявил колегата carpmaniak дали има зависимост от това че колата му е 109 коня,а на мобиле теста е 8/100 и 150 коня?
:pardon: и тази статия си е една чиста конспирация :-~ ROFL

Пон Сеп 01, 2014 10:53 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
Очаквано.
@valadares - мотора е същия, на carpmaniac е спънат софтуерно, мислиш ли че разликата ще е толкова голяма? Ако си направиш труда да погледнеш спецификациите на XV, ще видиш, че дизела 150 к.с. е с разход на извънградско 5,0/100 и комбиниран 5,6/100. Сложи корекция един литър отгоре за "нормално" каране и си прави изводите.
И да, моето мнение е, че статията е тенденциозна.

Вто Сеп 02, 2014 9:57 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
В Германия карат доста бързо по магистралите - 160-180-200 км/ч. Нормално е да е към 8л/100 км
В тези тестове на първите места са Мазда 6, Приус и др. не-немски модели. Не вярвам, че чак са се уплашили от Субару в Германия, та са искали да му сринат имиджа. Немеца ще си купува немско винаги, така че бутикова марка за Европа, каквато е Субару няма да им съсипе бизнеса.
Вероятно са попаднали на кофти автомобил, 100% нещо са се издразнили и накрая малко са пресолили статията. Преди няколко години в такъв тест Пасат жестоко се изложи и съвсем не му спестиха обидите, като беше класиран почти на последно място от над 50 тествани коли. То си е малко до късмет. Аз примерно сега карам основно една Шкода. За по-малко от 2 години навъртях 90000 км в БГ без никакво жалене и колата е супер здрава, много съм доволен, сменил съм 2 смешни крушки и нищо друго. Да, ама за нещастие ми се прецака ключалката на стартера вчера и сега е в сервиза. По оценъчната система на Ауто Билд ще метнат колата в дъното на таблицата ,защото колата не е в движение, а ако беше изчакала ключалката още 10000 км щях вероятно да съм на челно място. Друг е въпроса , че такъв дефект би трябвало да даде кола на поне 6-7 години, ама на...късмет.
БТВ Легасито ми е на 105000 км , навъртяни само в БГ за по-малко от 3 г. Демек и аз съм направил тест със Суби тип 100К на АутоБилд . Реално съм сменил дребни неща- 2 биалетки, няколко тампона на щангите, ролка на пистов ремък. Колата иначе се оказа прилично корава. Няма сериозно тропане от интериора, макар че е с гадничка пластмаса, двигателя и кутията (CVT) засега са бетон, спирачките са ОК и не се кривят дисковете, всичко по нея си бачка като ново. Всъщност имам леко разбита рейка, купил съм си нова, ама ме мързи да я сменя, че старата си върши работа все още.
Абе няма идеални автомобили, всичките са еднакви в наши дни и зависи как се експлоатират. Скоро ползвах за няколко дни един Приус на 120000 км, обаче каран жестоко немърливо. Ами колата изглеждаше на 400000 км, тропаше, захабен интериор, ужас отвсякъде...а иначе ги водят супер здрави.
БМВ на близки за 50000 км сменя кормилен накрайник, тампони на носачи и кормилна рейка....карано доста внимателно бтв. Да не продължавам с примерите.
Всъщност важна е философията и това да се кефиш на колата си. А че ще се чупи и не е вечна е ясно....
 35

Вто Сеп 02, 2014 10:37 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5  >