| Автор |
Съобщение |
|
hurtshunter
Автомобил: Legacy 2.5 2000Г
Рейтинг: 16
|
|
Колеги може ли някой да помогне как се регулират фаровете на субару легаси 2000г седан. Значи четох в една тема за едни гайки които се въртят или с ключе или с кръстата отверка но не помръдва изобщо лъча на светлината като ги въртя тях... благодаря ви предварително:)
_________________ http://bubukabg.com/
|
|
|
|
| Съб Авг 23, 2014 7:54 pm |
|
|
|
joeless
Регистриран на: Пон Апр 21, 2014 8:52 am Постове: 190 Местоположение: В. Търново
Автомобил: Христофор
Рейтинг: 74 
|
|
Би трябвало като погледнеш фаровете отгоре да видиш два винта - обикновено са за кръстата отвертка. При въртенето единия трябва да премества фара по хоризонталата, а другия - по вертикалата. На някои коли местят целия фар, на други - само рефлетора вътре във фара. Механизма е прост - винт и зъбчато колелце... Ако си ги въртял, но светлинния сноп не променя малко посоката си - най-вероятно е счупен или разместен механизма. Огледай хубаво фаровете отгоре и отзад, би трябвало да се вижда какво се случва. Ако видиш зорове - винаги остава варианта със сервиз - взимат по 5-10 лева за реглаж на фарове, при това със стенд. Успех!
_________________ Subaru Forester 1998 - 2.0MT [122]
|
|
|
|
| Пон Авг 25, 2014 6:25 am |
|
|
|
hurtshunter
|
joeless написа: Би трябвало като погледнеш фаровете отгоре да видиш два винта - обикновено са за кръстата отвертка. При въртенето единия трябва да премества фара по хоризонталата, а другия - по вертикалата. На някои коли местят целия фар, на други - само рефлетора вътре във фара. Механизма е прост - винт и зъбчато колелце... Ако си ги въртял, но светлинния сноп не променя малко посоката си - най-вероятно е счупен или разместен механизма. Огледай хубаво фаровете отгоре и отзад, би трябвало да се вижда какво се случва. Ако видиш зорове - винаги остава варианта със сервиз - взимат по 5-10 лева за реглаж на фарове, при това със стенд. Успех! Много благодаря колега веднага слизам да проверя още сега даже ще направя снимка на фара ако не се справя,но както и да е:) 
|
|
|
|
| Пон Авг 25, 2014 6:50 pm |
|
|
|
evg3
Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:05 am Постове: 1217 Местоположение: София, Троян
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140   
|
Разгледай и снимките в тази тема: viewtopic.php?f=4&t=9237
_________________преди: Impreza 1.8 '94 F4WD Impreza 2.0R '06 Symmetrical AWD сега: Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
|
|
|
|
| Сря Авг 27, 2014 9:01 am |
|
|
|
deadman
|
Прикачени файлове:
02 ob headlamp rh.jpg [ 87.65 KiB | Прегледано 1425 пъти ]
Би трябвало за вертикалата да е дългия болт. Не съм сигурен обаче, че има възможност за корекция по хоризонтала.
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Сря Авг 27, 2014 9:30 am |
|
|
|
hurtshunter
|
благодаря колега ще я погледна веднага. проблема ми не е решен все още:(
|
|
|
|
| Сря Авг 27, 2014 9:44 pm |
|
|
|
hurtshunter
|
deadman написа: Прикачени файлове: 02 ob headlamp rh.jpg Би трябвало за вертикалата да е дългия болт. Не съм сигурен обаче, че има възможност за корекция по хоризонтала. благодаря много:) утре ще погледна за тия болтове но по спомен като погледнах не се виждаха такива на моя фар:) Дано да греша или да има капаци преди да се стигне до тях..но не ми се вярва:)
|
|
|
|
| Сря Авг 27, 2014 9:47 pm |
|
|
|
hurtshunter
|

Здравейте отново да продължа темата,и макар да мога да помогна на някой колега като мен ако изпадне в подобен случай.Значи,като погледна фара отгоре наистина има болт с опция за въртене с отверка и с ключе 8( 2 на брой са). Единият е на самата машинка за ел. фаровете по мое наблюдение.Въртя ги но се движат светлините само нагоре надолу и по-точно от болтчето което е долу...на машинката за ел регулиране (много трудно се стига до там с тричотка успях аз). А проблема при мен е че десния фар все едно не свети,въртя няма никаква промяна....И изведнъж както си го въртя човекът който е с мен и ми помагаше забеляза,че крушката не е в гнездото си(фасунката) незнам дали се изразявам правилно...и сега ми предстои сваляне на фара и опит за наместване на крушката в правилната поза..но как ще се справя незнам..просто ме е страх да извадя фара да не счупя нещо но няма начин..трябва да се науча все пак искам да опозная тази кола ..влюбих се в марката.Спирам се с пътеписите ми и Ви желая лека вечер. И ако някой подаде инфо как да сваля фара и извадя тази крушка ще черпя бира,ракийца квото кажете:):):)
|
|
|
|
| Пет Сеп 05, 2014 8:58 pm |
|
|
|
Buryan
Регистриран на: Пет Апр 06, 2007 10:00 pm Постове: 128 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2,5 XT