|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
| Автор |
Съобщение |
|
nanizealot
|
Привет на всички любители на японската марка Субару .Нов съм в форума и се нуждая от малко помощ отностно кой Форестър да избера .Да кажа 1-2 изречения и за мен  винаги съм бил превърженик на Япоснките автомобили имам опит с Нисан ,Хонда -1 акорд и 3 сивика .В момета карам сивик ,но поради нарастването на семейството ми се нуждая от нещо по голямо  първо бях се спрял на хонда ХРВ ,но ми се иска да пробвам нещо друго, пак япоснко (и дума да не става за др, народност  ) .Спрямо мойте нужди мисля , че ГОРСКИЯ е добър избор .По принцип съм си Пловдивчанин ,но от две години живея в Брани Поле на 5 киометра от Пловдив , с оглед на обстоятелствата пътищата в селото са ужасни ,зимата няма кой да чисти- вътрешните улици.Обичам да хода на палатки лятото с семейството особено на Широка поляна ,а там черния път е много камънист и скалист с обикновена кола винаги съм във филма .За момента гледам след 2000 г до 2003-4 ,2.0 125 кс. или 2,5 156 кс .
|
|
|
|
| Нед Авг 31, 2014 3:15 pm |
|
|
|
nanizealot
|
|
| Нед Авг 31, 2014 4:32 pm |
|
|
|
lelemale13
Автомобил: Forester
Рейтинг: -23
|
|
За 2,5 156 кс по-добре недей ако искаш да върви добре като за лека кола колегата горе ти е подсказал за турбо варианта, в разхода е малко повече(май ~1л.) но кефа е много повече. Няма бавни но те не му трябват, турбото дава достатъчно мощност в ниските за да се катери навсякъде.
|
|
|
|
| Нед Авг 31, 2014 4:48 pm |
|
|
|
nanizealot
|
|
Искам да попитам кои има лсд деф. отзад ?
|
|
|
|
| Нед Авг 31, 2014 7:49 pm |
|
|
|
askeless
|

С ЛСД заден дифф за повечето от турбо моделите от двете поколения Форестър, зависи от конкретния екземпляр и трябва да се провери по рама. Трябва да се каже, че този ЛСД диф си има своя експлоатационен живот и често на по-старите коли, след като се е предал, бива заменян с отворен диф /ЛСД са скъпи и дефицитни втора употреба/. При мен точно това се е случило, въпреки че по рама излиза, че има. Иначе дали атмосферен или турбо ще е важен избор. Турбото няма понижаващи предавки, стоковата турбина започва да се развърта от 1800+ оборота, като първа скорост дори е малко по-дълга заради файнал драйва от тази на атмосферния. Т.е. турбо фори е с друга концепция, малко далеко от офроуд изпълнения, по скоро вълк в овча кожа за пътя. Освен това турбото е по-капризно на консумативи, с по-високи документални разходи и гори поне +2л повече. Първите две поколения до 2005 год. са абсолютно идентични в техническо отношение /или поне с малки разлики/, единствено каросерия и интериор са различни. Еднакво широки и удобни на предните седалки, на задните е малко тясно, а багажника е малък - 380-410 л. Ако се газифицира, в багажника съвсем не остава място. Нямам деца, но ако имах, по-скоро бих гледал Аутбек. Там ръчните кутии са винаги с понижаващи предавки, а автоматите също са доволно проходими. За мен все още цените на второто поколение форко са високи, така, че оптималния избор е Форестър първо поколение фейслифт - 2001-2002. Вече има доста на пазара. Поздрави!
|
|
|
|
| Нед Авг 31, 2014 9:13 pm |
|
|
|
nanizealot
|
Мерси много колега това се казва отговор .Отностно семейството , имам едно детенце на 3 годинки и мисля в близкото бъдеще да сме 4-ма  .Едната пречина заради която се отказах от хонда хрв е точно малкия багажник ,на форито не съм го виждал на живо .А иначе как мога да проверя дали има лсд -какво се гледа на рамата и каде се проверява ?
|
|
|
|
| Нед Авг 31, 2014 9:39 pm |
|
|
|
lelemale13
|
|
Може би по-лесно ще е и по- сигурно ако повдигнеш задницата и се опиташ да завъртиш едната задна гума, ако другата се завърти в обратна посока значи няма ЛСД или да направиш диагоналния тест. Мисля че ако се карат например с 90 2.0л с турбо и без турбо разликата в разхода ще е по скоро 1л. и разбира се ако газта се гали но почти винаги реалността е друга и затова при турбо версиите трябва да си сигурен че скоростната кутия е в добро състояние че те май страдат най-много от юркането.
|
|
|
|
| Нед Авг 31, 2014 10:29 pm |
|
|
|
askeless
|

Да, с въртене на задните гуми или диагонален тест също може да се види дали има ЛСД диф. Лошото е, че като се купува кола, няма кой да те остави да направиш нещо от двете. Затова написах за проверка по рамата. Колегата може да провери в каталог с ВИН декодер, какъвто има тук viewtopic.php?f=1&t=15245 От няколко дни страницата се е бъгнала, но като я отвори и напише рамата, в група ходова част, заден диференциал, трябва да я има ЛСД касетата, обозначена е с номер 27020 - "Viscous LSD ...". Иначе с 90 км/ч турбото може да гори и по-малко от атмосферния, с малко по-дълга кутия е и на 5та тъкмо турбината ще почва да спулва. А автомата е с още по-дълги предавки. Обаче рядко се кара с 90 км/ч, аз за сега не успявам, движа 120-160 км/ч. И не толкова скороста, колкото резките доускорения карат усмивката ти да не слиза от лицето, а при 4-5-6к об/мин си гори като змей. Извънградски разход при мен с доволно газене и чат пат климатик 12-15/100, с много газене 16-18/100, градско 15-22/100. Това на газ. МТ кутията и драйвтрейна са здрави. Има колега от форума който кара с такава кутия на врх с 218 кс., има колега който е ползвал кутията и всичко останало при суап на двигател от СТИ v4 280 кс. Задния диф също е здрав, при него се предава лагера, който е капсулован, а ремонта е на цената на 2-3 дифа втора употреба, затова и рядко се практикува. Страдат турбини /прегряват се/, гарнитури и клапани /на газ с бедни смеси/, съединител /голям ВМ/, спирачна система /маса около 1500 кг/, иска оригинални кабели и водна помпа, хубави свещи, хубаво масло и т.н. Поздрави!
|
|
|
|
| Нед Авг 31, 2014 11:01 pm |
|
|
|
lelemale13
|
|
Собствениците на субару доста често се разделят с него заради скъп и сериозен проблем. Така че ако не се прегледа колата от подходящ човек или сервиз си е игра на турска ролетка(Голи маже в баня си подхвърлят хлъзгав сапун). Май този двигател е от WRX(211 Hp) с друга електроника и само с един ценеров диод ставала около 200кс. Направо ме е яд че не си взех такъв форестер сигурно щях да си взема и с автомат.
|
|
|
|
| Пон Сеп 01, 2014 6:57 pm |
|
|
|
nanizealot
|
Гледам клипчета из нета много се мъчат на диагонал теста , защо е така нз , Нисаните x-trail го минават теста с лекота 
|
|
|
|
| Пон Сеп 01, 2014 9:37 pm |
|
|
|
lelemale13
|
nanizealot написа: Гледам клипчета из нета много се мъчат на диагонал теста , защо е така нз , Нисаните x-trail го минават теста с лекота  Това не е токова важно за проходимост и затова субару след доста критики чак в 3-то поколение форестер решава този проблем, в интернет се чудят как да си мерят пишките. Нисаните по принцип имат добри джипове и много от истинските джипове не минават диагоналния тест а форестера не е джип но въпреки това има доста добра проходимост и между другото и с доста добър разход. При внимателно избиране на траекторията се избягва диагонално увисване и по големия ход на амортисьорите е доста важен.
|
|
|
|
| Вто Сеп 02, 2014 4:16 pm |
|
|
|
taipan
|
|
Точно така е. Фори SH без заден LSD, но с VDC няма никакъв проблем с диагонала. Няма и проблем да тръгне и на 1 гума сцепление. Пробва ли сме стотици пъти, а има хиляди клипчета по темата. Мъчат се с диагонала фори-та без VDC, и без LSD отзад, а тези със заден LSD, дори да е работещ пак може да няма достатъчно блокиране за да избута, идеята му не е такава.
Голямото предимство на Фори и всяко Субару е че винаги прехвърля назад - там фейл-ват 98 % от СУВ-овете - при голямо натоварване/наклон си остават само на предно. Другото предимство е симетрията и равномерното натоварване. Диагоналът е супер екзотичен и непрактичен тест, който всеки автомобил с електронна блокировка през спирачките ще го мине.
_________________ https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bigdinch.mobile
|
|
|
|
| Чет Сеп 04, 2014 2:20 pm |
|
|
|
nanizealot
|
|
| Чет Сеп 04, 2014 11:31 pm |
|
|
|
gerial
Регистриран на: Вто Ное 10, 2009 12:38 pm Постове: 205 Местоположение: София
Автомобил: IMPREZA'94,FORESTER 2.5XT'07
Рейтинг: 87 
|
|
Здравей колега ,колата седи в Алекс кар поне от 1 година- почти всеки ден минавам покрай автокъщата.Доскоро цената беше 4800лв. и когато я гледах ми се спомена че евентуално подлежи на коментар-съответно надолу .Наскоро я пребоядисаха -може би преди около месец имаше ръжда на задния капак и задните вежди.Няма климатик иначе мотора работи добре доколкото мога да преценя.
|
|
|
|
| Пет Сеп 05, 2014 7:40 am |
|
|
|
askeless
|
|
Единствения съвет колега @nanizealot , който мога да ти дам е да си разчетеш добре бюджета, защото има много и скъпи неизвестни. Не е точно като бензинови Хонди или Мазди, особено турбо мотора на Субару си има своите особености. Провери цени на някои от обичайните части, за да знаеш с какво се захващаш.
Също потвърждавам, че конкретната кола стои от доста време, аз я гледах пролетта когато си търсех, не ми хареса, повече не съм ходил. Имаше видима ръжда както е отбелязано. Колата е от първите след фейслифта, само каросерията и интериора са с новия външен вид. Моторът е с мощност 170 к.с., а не както е посочено 177 к.с., вторите започват да се вграждат след 07-08.2001 год. Липсата на климатик е сериозен минус.
Поздрави!
|
|
|
|
| Пет Сеп 05, 2014 10:01 am |
|
|
|
nanizealot
|
|
Да сега видях че няма клима значи отпада мисля да гледам и outback
|
|
|
|
| Пет Сеп 05, 2014 10:31 am |
|
|
|
nanizealot
|
|
Колеги кое е по добре ,турбо с ръчни скорости или турбо с автоматик ? Или атмосверка с бавни ? Говотря за Форестър !
|
|
|
|
| Съб Сеп 06, 2014 2:34 pm |
|
|
|
lelemale13
|
|
Зависи от приоритетите ти, Поне за мен ако беше важно ускорението турбо с ръчни, Аз не държа на ускорението така че искам турбо АТ. За офроут някой биха казали че автомата не е особено подходящ но аз би им казал че това не някой див джиб и липсата на възможност за бързо лашкане напред назад не е решаваща. Ако след преценяване на финансовите ми възможности че турбото не ми е много по джоба: атмосферен както и направих. Нека добавя има разлика между 125 и 122 коня в вървенето и то не идва само от 3 коня а май 125 се развърта малко по бързо заради по високата си компресия при която работи. Но някой твърдят че по често (при 125) се среща проблема с двойния лагер в скоростите
|
|
|
|
| Съб Сеп 06, 2014 3:58 pm |
|
|
|
nanizealot
|
|
Колеги от второ поколение (SG, 2003–2008) кои са оборудвани с VDC само 2.5 xt -то ли ?
|
|
|
|
| Съб Сеп 06, 2014 7:27 pm |
|
|
|
askeless
|

След 2003 год. VDC става част от стандартното оборудване за безопасност, от т.нар. системи за контрол на сцеплението. Малко по-късно започва да се слага и на МТ кутии. Не е еднозначно мнението, кой вариант на мотор и с каква кутия е куплиран, зависи от конкретните потребности. С по-малко разходи за подръжка и повече възможности за каране по пресечен терен - атмосферен Форко с МТ кутия и понижаващи, също и с АТ кутия. Колата е еднакво добра на черно и на асфалт. С повече разходи, за повече магистрално каране и по-голямо удоволствие - Форко Турбо с МТ кутия, а ако се търси някакъв компромис между пресечения терен и магистралното каране - Форко турбо с АТ. Липсата на бавни предавки се компенсира от големия въртящ момент на турбо мотора. Въобще АТ кутиите предоставят доволни възможности за проходимост, не случайно топ моделите на Outback са АТ и се водят най-проходими. От личен опит - турбо мотора е капризен и скъп, а една 15 годишна постоянно има с какво да те изненада. Важна разлика между 122 кс. и 125 кс. двигателя, е че втория е с метален входящ колектор, а с първия с пластмасов. Има значение при газифициране.
|
|
|
|
| Съб Сеп 06, 2014 9:19 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |