Правила за пускане на обяви в раздела
1. В този раздел се допускат обяви на сервизи и магазини пряко свързани с автомобилите Субару. 2. Нова рекламна тема на дадена фирма се допуска само след предварителна заявка за това към модераторите на форума. Те решават коя обява да бъде допусната по собствена преценка. 3. Обява, която не съответства на правилата ще бъде изтрита.
консумативи от най-висок клас - Red Line, AMSOil, EVANS...
| Автор |
Съобщение |
|
staffolino
Автомобил: Honda CIVIC COUPE
Рейтинг: 0
|
|
Много ти благодаря колега, сигурен съм , че ще е полезно и за много други колеги този професионален отговор, че както казваш не са малко хондите с този проблем.Това ще са маслата които ще пробвам задължително. Но имам един последен въпрос относно тях от чисто любопитство , та добре ли е и не да се кара с масло от 300V серията на Мотул в ежедневна кола /нали са естери /.Благодаря отново. .
|
|
|
|
| Вто Сеп 02, 2014 8:39 pm |
|
|
|
=Alex=
|
staffolino написа: ...та добре ли е и не да се кара с масло от 300V серията на Мотул в ежедневна кола /нали са естери /.Благодаря отново. . Моля, заповядай пак  На въпроса за 300V - отговорът е само един, и той важи за всяко чистокръвно рейсинг масло - категорично не за ежедневно каране. За тази цел има качествено " моторно масло". Причините за това са много и са разисквани в темата с маслата в основния раздел. Някои от най-важните са липсата на детергенти, защото са причина са детонации в рейсинг сетъпите, прекалено завишена концентрация на АW и ЕР добавки, които понякога взимат живота на катализаторите и т.н. Рейсинг маслото е създадено за максимална производителност, за да направиш състезанието и да го източиш. Не е направено да издържа цикли загряване-охлаждане. И просто за протокола (отново) 300V е "25 - 49%" естери (може и 25% да са, може и 30, може и 49... това само Мотул си го знае), а останалото е хидрокрек (група 3, минерално масло).
|
|
|
|
| Вто Сеп 02, 2014 9:59 pm |
|
|
|
antibalas
Автомобил: MY10 Legacy GT
|
|
Здравейте, от скоро съм регистриран във форума, но от всичко, което изчетох в тази тема мисля, че обслужването на маслата ще става при Вас. Т.к. маслото на колата е сменено преди няколко месеца, ще помоля за съвет за антифриз - марка, нужно количество, респективно цена. Ако поддържате на склад, как мога да го получа?
Благодаря предварително!
П.С. Колата е Форестър, MY2006, JF1SG9LT56G063778
|
|
|
|
| Чет Сеп 04, 2014 12:47 pm |
|
|
|
=Alex=
|
Здравей, и добре дошъл. Количеството на антифриз по каталог на SG9 е 7.3л. - разбирай 8л. Това важи, ако зверчето е в стоков/заводски вид. Ако е с алуминиев перформънс радиатор, добавяш поне 1л отгоре, а понякога и 2+л, в зависимост от това дали си с Мишимото, Койо и т.н. Предпочитаме качествените продукти, и за антифриз бихме предложили Motul Inugel Optimal. За получаване - вариантите са горе-долу три. 1) Минаваш през Околовръстното и Симеоновско да си го вземеш; 2) Пращаме с куриер (Еконт/Спиди); 3) Купуваш си го от най-близкото място, което продава въпросния консуматив. Поздрави 
|
|
|
|
| Чет Сеп 04, 2014 1:02 pm |
|
|
|
vladev
Автомобил: Legacy H6 '05
|
|
Аз искам да изкажа благодарностите си към Алекс при поръчката на новата порция RL за СубарутУ. Много човешко отношение, индивидуален съвет ("какъв ти е двигателя, в какво състояние, т.н. - това е най-доброто за ТЕБ") и стремеж да помогне с каквото може. Евала!
|
|
|
|
| Чет Сеп 04, 2014 2:01 pm |
|
|
|
=Alex=
|
Благодаря за оценката, Емо. Обратна връзка като тази е най-голямата мотивация човек да дава всичко от себе си в работата и да преследва съвършенството. Намерихме добро решение за твоята Н6-ца и вярвам, че се чувства прекрасно 
|
|
|
|
| Чет Сеп 04, 2014 2:51 pm |
|
|
|
srg
|
Ако и споделите какво точно решение сте измислили за H6 всичко ще е цветя и рози.  Тук е момента и аз да потвърдя мнението на vladev, че и аз по препоръка някъде по всичките теми с масла (а може и в тая да е било) на =Алекс= сипах RL 10w30 и всичко е 6, като резултата покри очакванията ми.
_________________ For every action there is an equal opposite malfunction!
|
|
|
|
| Чет Сеп 04, 2014 3:14 pm |
|
|
|
deadman
|
За Алекс за труда, който полага  и времето, което ни отделя  .
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Чет Сеп 04, 2014 3:27 pm |
|
|
|
=Alex=
|

Пламене, благодаря, карате ме да се изчервявам от напрежение пред лаптопа Просто вярвам, че тази индустрия в България може (и трябва) да се промени, да еволюира сериозно, и да заработи изключително компетентно и грамотно по западен модел, а не както е в момента - повечето прелистват просто едни каталози, четат там и повтарят без мисъл написаното като препоръка. И в това не би имало драма, ако автопаркът ни е предимно от чисто нови автомобили. В БГ, обаче, той не е първа младост и трябва да се вземат много други фактори предвид. Бачкането и ученето в областта са много сериозни и човек не трябва да спира развитието си. В този ред на мисли, се чувствам задължен да споделя малко от развитието на "lubricants" проекта, който нямаше да се случи без подкрепата на всички вас. Съвсем скоро ще можем да се похвалим и с прекрасен шоурум в много удобна локация, където всички сте добре дошли да си поговорим на кафе, да си вземете нещо пътьом, или просто да кажете здрасти... ще имаме и специална зала за приятели и особено Субаристи. Решил съм поне 2 от парко-местата да имат табелки "preferably - Subaru fans" Също така, дойде време да си намерим изключително сериозен човек, с опит в управлението (добър и доказан меринджей така да се каже), който да го титуловаме "Бранд Мениджър", или каквото на него/нея му/й хареса (стига да не е собственик, президент, и прочее), който да поведе екипа на RL/LG/L1 и Archoil за България и Румъния. Ще предоставим отлични условия, отговарящи на нивото на човека, и обвързани с постиженията му, както и обучение на световно ниво в БГ и чужбина. Реших да споделя това тук, защото препоръката за добра кандидатура може да дойде буквално отвсякъде. В този проект принос имат всички от този форум, защо да не продължим традицията и с екипа? Така този човек ще е отговорен пред всички и най-вече пред този, който го е препоръчал  Та, ако познавате сериозен човек, който смятате, че би се справил по-добре от всеки друг мениджър, с опит в областта на лубрикантите, аз съм отворен да го видя. Разбира се, ако той/тя пожелае конфиденциалност, ще уважим това и ще замаскираме името и настоящата му/й месторабота. Благодаря още веднъж на всички за подкрепата. 
|
|
|
|
| Чет Сеп 04, 2014 4:05 pm |
|
|
|
mitashki35
Регистриран на: Съб Яну 22, 2011 11:46 pm Постове: 517 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66 
|
 И всичко започна с " в дилема съм кой Мотул да избера..." Браво!!
|
|
|
|
| Пон Сеп 08, 2014 11:16 pm |
|
|
|
srg
|
|
Алекс, от скоро съм с "течна фаза", та моля за съвет дали да продължа да се придържам към Red Line 10w30 или е по-добре да започна да ползвам друго?
|
|
|
|
| Чет Сеп 11, 2014 9:50 am |
|
|
|
=Alex=
|
|
Здравей, колко още ти остава от пробега на текущото масло? Хубаво е да минеш на mid-saps (EURO series), или което друго mid-saps ти харесва. Не е добре да караш с Full SAPS масла на газ, рискуваш да прихванеш сериозни депозити по важни компоненти в мотора (клапани, сегменти, горивни камери и т.н.)
|
|
|
|
| Чет Сеп 11, 2014 10:49 am |
|
|
|
srg
|
|
Мога да "бутам" още 2-3000 със старото, но щом казваш, че не е ОК ще мина през Краси да го сменя и стигаме до дилемата какво точно да залее? Чудя се също дали да е RL или да не вземa да тествам некой AMSOIL...
|
|
|
|
| Чет Сеп 11, 2014 11:05 am |
|
|
|
=Alex=
|
|
Ако са само 2 - 3,000км., можеш спокойно да си ги изкараш, нищо съществено няма да се случи за такъв интервал. Сложи му в бензина една хубава почистваща добавка и си ти. Като му мине пробега, тогава сменяй.
|
|
|
|
| Чет Сеп 11, 2014 11:11 am |
|
|
|
Pike FM
Регистриран на: Пон Мар 11, 2013 1:00 pm Постове: 102 Местоположение: София
Автомобил: Outback H6 '02
Рейтинг: 22
|
Да се включа и аз в списъка с доволните, като цитирам коментара на персонала на бензиностанция Шел в Гоце Делчев: "Извинете вашата кола хибрид ли е?!?" Докато захождах към колонката за зареждане две от момчетата седяха до колата, гледаха, слушаха и се чудеха дали двигателя работи изобщо  PS. Пък като си сложа и една нано добавка на Archoil, сигурно ще ме питат дали е платноходка 
_________________ Fishing Mania
|
|
6
|
|
| Чет Сеп 11, 2014 1:59 pm |
|
|
|
=Alex=
|
Радвам се, че нещата са перфектни при теб - поне един доволен да има  Шегувам се. Сега като й сложим и нано фрикшън модификатора на Арч, ще стане абсолютен електрокар, даже Приусите ще ти завиждат, че при теб даже и щракане на релета няма да има 
|
|
|
|
| Чет Сеп 11, 2014 2:08 pm |
|
|
|
adddt
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2012 3:33 pm Постове: 1249 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152   
|
|
А тия нано добавките как се разбират с газта?
|
|
|
|
| Чет Сеп 11, 2014 5:48 pm |
|
|
|
=Alex=
|
|
Добър въпрос. Не смятам, че би имало проблем, но поемам ангажимента да говоря с Анди Арчър специално по този казус. Техните продукти не съдържат компоненти като сяра, цинк, фосфор, moly и подобни, които могат да променят параметрите на маслото, и се депозират напълно по метала, а кериъра е естер, но, за да сме убедени, ще пусна тук отговора.
Благодаря ти за добрия въпрос.
|
|
|
|
| Чет Сеп 11, 2014 6:01 pm |
|
|
|
=Alex=
|
|
Днес вечерта дойде и отговора от Archoil за "разбирателството" на техните нано-добавки и LPG - накратко - никакви проблеми, напълно съвместими са, както и си мислех... Нямат "химическо" отношение към горивото (дори много от тях са унисекс - за бензин и дизел). Идеята им е, че те имат афинитет единствено и само към метала, и не съдържат цинк, фосфор, сяра, moly, калций и други подобни компоненти, които могат да променят химичния състав на маслото. Това, което те добавят са единствено и само последно поколение нано модификатори на триенето, намалявайки го с до 70%, от което и произлизат ползите от техните продукти... За "носител" (разтворени са в) използват само естерна база, което пък оказва отлично влияние на по-бюджетния клас масла.
|
|
|
|
| Пон Сеп 15, 2014 11:35 pm |
|
|
|
staffolino
Автомобил: Honda CIVIC COUPE
|
|
А продуктите на Archoil дали пристигнаха колега.
|
|
|
|
| Пет Сеп 19, 2014 10:40 pm |
|
|
|