Отговори на тема
 Моля за съвет за мостовете на Бека 
Автор Съобщение

Постове: 37
Автомобил: Легаси Аутбек 2000
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
Имам проблем със сходимостта, но малко по различен?!
Малко предистория:
Бека е 2000г. фирмата, в която работя отдавна, го купи от Германия 2002, на 70к.в отлична форма...работеше дълги години служебна кола и е много послушна машинка...Харесвам го, и си го купих за мен преди три години. Подарих го на половинката да ходи на работа и да си се возят със сина...В момента е а 270к.реални.За времето докато работеше служебен е обслужван е от знайни и незнайни майстори или твърдящи че са такива...Както и да е.
Преди две години, тъй като преди това почти три години беше каран с изпуснали задни амортисьори, се наложи да купя самонивелиращи, както и да направя ремонт по задния мост. Взех нови биалетки, втора ръка чугунени носачи, втора ръка кокали, и втора ръка реглажни щанги и болтове, всички със здрави тампони. Бека след интервенцията вирна задника. Но задно дясно колело остана с 2 градуса разтворено в долната част на гумата/не помня точния термин/. Отдадох го на старите части. Колата върви отлично, не дърпа не носи, не сее, общо взето стабилна е... Тази година събрах парички, и си купих нови биалетки, нови кокали, и комплект тампони за чугунените носачи, както и нови реглажни болтове в комплект с шайби и гайки- продават се отделно, не знаех??? Тъй като след последния ремонт, продължава да ми се струва че задницата е леко по ниска отколкото трябва да бъде, поръчах си и две подложки х 15мм. от незнам каква си пластмаса която не можело да се спука/счупи и тем подобни..за всеки случай тъй като така и така ще правя задницата, поне всичко да оправя.. Вчера направих тази интервенция в доверен сервиз, в който ми познават колата. Смених и два маншона на предните полуоски от към скоростите и шарнирите, бяха оригинални, с много напукана гума, нямаше да изкарат зимата. Днес ходих в Горна баня на реглаж/ходя от години с много коли и съм много доволен от човека който работи там, възрастен е, и много опитен /на разклона на околовръстното над автомивката, не знам как се казва сервиза, но не това е важното... Важното е, че след като направиха реглажа на задния мост, а след него на предния, задно дясно остана с 2 градуса разлика отворено от долу отново??? Бях намислил да сложа подложките след като се уверя че задницата след тази интервенция ще има нужда от тях. Но след като видях показанията, говорих с човека там, и той каза че ще помогнат подложките. всичко наново, разхлабване на всички болтове по моста включително на големите тампони на шенкела /забравих, и те са нови/, час по късно и 4 нови болта х 35мм.за горните тампони на амовете, вече бях с 15мм.подложки. Сега изскочи че наклона остава 0,35 градуса, но не влиза в зеленото с 0,05 градуса. Говорих с колегата на реглажа, каза ми че при напълно хоризонтални задни полуоски, не трябва да има такова отклонение, и че вероятно дясното ухо на задния мост което държи чугунения носач е подало от удар и е прибрано на вътре. Въпроса ми е, тъй като задния мост няма други реглажни възможности, освен задната щанга, какво да правя. Да търся друго магаре, или нещо друго? Не се сърдете че стана дълго, дразни ме защото го знам, а не защото има проблем, колата отново върви отлично не дърпа, не носи, а и задницата с подложките, вече го няма онова прословуто двойно полюшване на слизане от спящ полицай, е, стана и по твърда.

Чет Сеп 04, 2014 6:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Карай си колата и не се занимавай с глупости.

Чет Сеп 04, 2014 8:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 53
Автомобил: Outback98,919rr,Civic6,Senator3.0i
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз също не мисля, че имаш проблем. На тези 2 градуса отклонение да си забелязал несиметрично изтъркване на протектора? Просто ми е интересно...

Пет Сеп 05, 2014 11:02 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
kinni написа:
Аз също не мисля, че имаш проблем. На тези 2 градуса отклонение да си забелязал несиметрично изтъркване на протектора? Просто ми е интересно...

Не, никога не се е случвало.

Съб Сеп 06, 2014 7:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Отзад се регулира с едни ексцентрични болтове.
На камиончето ми беше скъсан или повреден ексцентрика и неможеше да се регулира коректно едното задно колело. Нее било проблем но ако държиш да се оправи се сваля ексцентрика заваря се или се намираш нов сменяш го и я регулират на стенд.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Съб Сеп 06, 2014 8:35 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
Отзад се регулира с едни ексцентрични болтове.
На камиончето ми беше скъсан или повреден ексцентрика и неможеше да се регулира коректно едното задно колело. Нее било проблем но ако държиш да се оправи се сваля ексцентрика заваря се или се намираш нов сменяш го и я регулират на стенд.

;) това го очаквах, и за това си купих нови, цитат:нови реглажни болтове в комплект с шайби и гайки

Вто Сеп 09, 2014 7:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 53
Автомобил: Outback98,919rr,Civic6,Senator3.0i
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Добре де, в крайна сметка какви са ти оплакванията от колата /с изключение на тия 2 градуса/? Пишеш, че колата не сее, не носи, стабилна е, не яде протектора...какъв е проблема?!? Май имаш в повече време за губене ;)

Вто Сеп 09, 2014 8:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема