Отговори на тема
 Нов съм помогнете ми с избора на Outback! 
Автор Съобщение
Пресен - пресен

Постове: 2
Телефон: 0888258849
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте на всички! Извинявам се ако мястото на темата ми не е тук!Нов съм тук! На скоро много ми бръмнаха в главата тия Outback-ци,сега ме е срам да кажа,че в момента карам италианец :( насочете ме към нещо от което и вие сте доволни специално Outback! Насоки към кой мотор да се насоча да има ли газ,разходи и задължително да е след 2005 г. Миналата седмица карах едно такова животно....настръхнах от това как ускорява,как се държи на завойте и как драпа в кал..Благодаря предварително! :)

Нед Сеп 07, 2014 9:32 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Нямаш много избор от към модели на Аутбек след 2005 - 2.5 или 3.0 литров мотор и от 2010 - 3.6.
Прочети първо какво пише из форума като ползваш търсачката и ако имаш конкретни въпроси - питай.
Варианта с 3-литровия мотор е по-добър, но и по-скъп. Имай в предвид, че икономично Субару няма и единствения вариант да намалиш разходите си за гориво е газова уредба.
Аз съм имал 2.5 2000г. и 2.5 2007г., но и двата съм ги карал на бензин и съм доволен от тях. Преди да купя втория, търсих 3.0 , но нямаше нищо читаво на пазара.

Нед Сеп 07, 2014 10:38 am
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тук има много полезна информация:
viewtopic.php?f=1&t=15245

Нед Сеп 07, 2014 10:59 am
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 2
Телефон: 0888258849
Нов фен
Отговори с цитат
Добре де сега гледам Legacy и каква е разликата между този модел и Аутбека,на външен вид са еднакви кое е по-читаво като вариант? Пределно ясно ми е,че няма да ми излиза икономично,но сега гледам и Legacy и съвсем сгънах ](*,) ,гледам,че някой от тях са с по-малък мотор! И двата модела имат ли някакви проблеми с електрониката това е единия въпрос,а другия е освен,че разбрах кои двигатели да търся на Аутбека на Легасито кои са читавите мотори? Мале май трябва доста да почета обаче много здраво ми влезе в главата тая марка! А и друго тия газови(бомби с закъснител) не ми трябват,не вярвам да лапат повече от 9/100 смесено... :) Интерсува ме Аутбека като ходова част как се представят,защото ако е като Фиат-а хич няма да ги погледна!
Просто искам зиме лете като ми потрябва за късо или за дълго(ако минавам е над 1500км на 2-3 дена) да пали и да не ме остави по път!

Нед Сеп 07, 2014 11:50 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Цветомир_87 написа:
май трябва доста да почета

Трябва...наистина трябва. ;)

Нед Сеп 07, 2014 12:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Цветомир_87 написа:
Добре де сега гледам Legacy и каква е разликата между този модел и Аутбека,на външен вид са еднакви кое е по-читаво като вариант? Пределно ясно ми е,че няма да ми излиза икономично,но сега гледам и Legacy и съвсем сгънах ](*,) ,гледам,че някой от тях са с по-малък мотор! И двата модела имат ли някакви проблеми с електрониката това е единия въпрос,а другия е освен,че разбрах кои двигатели да търся на Аутбека на Легасито кои са читавите мотори? Мале май трябва доста да почета обаче много здраво ми влезе в главата тая марка! А и друго тия газови(бомби с закъснител) не ми трябват,не вярвам да лапат повече от 9/100 смесено... :) Интерсува ме Аутбека като ходова част как се представят,защото ако е като Фиат-а хич няма да ги погледна!
Просто искам зиме лете като ми потрябва за късо или за дълго(ако минавам е над 1500км на 2-3 дена) да пали и да не ме остави по път!

Разликата между аутбек и легаси е височината -клиренс.
Легасито има и мотор 2л 136кс. Или нещо от сорта, но не мисля чее удачен за толкова голяма кола и тп 4х4. Разлика в двигателите на легаси и аутбек няма говоря за 2.5 и 3л.
Проблем с електроника не вярвам да имаш, с окачване също.
А за пробега ако искаш минави и по 5000км. За 2 дни ядове няма да имаш /естествено след читаво сервизиране/
Наблюдава се харч на масло при някои колеги, но понякога е относително вид масло, състояние на колата, течове, и наи вече десния крак.

Разход 9/100 мисля че няма да е много лесно да се постигне на смесено, но зависи къде ти е градското.
Потърси има таблица за разход на гориво по модели, двигатели, газ , бензин....

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Нед Сеп 07, 2014 1:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Цветомир_87 написа:
...Миналата седмица карах едно такова животно....настръхнах от това как ускорява,как се държи на завойте и как драпа в кал..Благодаря предварително! :)
Здрасти и на теб. Брей, да не слизаш от Алфа 1.4, че така те е впечатлил Аутбека? Човек ще си каже, че си карал някой би-турбо Бек с мотор от RS6 ROFL
Сега сериозно - Н6 е правилния мотор за Аутбек. Или още по-правилния - турбо (Американка). И един непоискан съвет - НЕ му слагай газ. Ако искаш да се возиш без пари - купи си малък дизел...
Успех!

Нед Сеп 07, 2014 11:39 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 362
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Ей страшни сте! Мен още ме радва моята :) стана вече 3-та година я дюндюркам.

Под 14-15 градско пълен "ЪПСУРТ" да паднеш. Нали не ти говоря градско (околовръстно). Поне за софия де :)

Иначе най просто казано откъм обслужване ... ~ 800лв за 2.5 ремък и др. на всеки 60 000 км ~ 1700-2000 за 3.0 на всеки 250 000 300 000 км за верига и др.

Вто Сеп 23, 2014 7:29 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 121
Автомобил: Legacy GT
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравей , аз наскоро си взех Аутбак ... 2007 и да ти кажа газ извънградско -11 а градско 13 газ ... това е с нормално леко шофиране. 9 може в рамките на нашите фантазии само :), казвам го от това което съм видял до момента. като съвети - има много, които вкарват автомобили от Швейцария - имат и плюсове и минуси...
плюсове - Швейцарците уж много си поддържат колите и се водят все 1 качество.
минуси - мн от колите са с по 100-150 к км връщани километражи , но това важи и за останалите. Др което е че Швейцарските са без газови като от Италия да речем. Много хора са протива , много хора са за газово, това е въпрос на лично виждане, но субару без газ :-~ скъпо шофиране (лично мнение). второ субару имам и двете са били с газови...

Та вече техническо състояние ... индивидуално при огледа на всеки автомобил ....
Аз лично над половин година търсих автомобил сега и да ти кажа Аутбак след 2005 ... трудно се намира пак повтарям по лични наблюдения :) и опит

Вто Сеп 23, 2014 6:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 18
Нов фен
Отговори с цитат
emooo написа:
Здравей , аз наскоро си взех Аутбак ... 2007 и да ти кажа газ извънградско -11 а градско 13 газ ... това е с нормално леко шофиране. 9 може в рамките на нашите фантазии само :), казвам го от това което съм видял до момента. като съвети - има много, които вкарват автомобили от Швейцария - имат и плюсове и минуси...
плюсове - Швейцарците уж много си поддържат колите и се водят все 1 качество.
минуси - мн от колите са с по 100-150 к км връщани километражи , но това важи и за останалите. Др което е че Швейцарските са без газови като от Италия да речем. Много хора са протива , много хора са за газово, това е въпрос на лично виждане, но субару без газ :-~ скъпо шофиране (лично мнение). второ субару имам и двете са били с газови...

Та вече техническо състояние ... индивидуално при огледа на всеки автомобил ....
Аз лично над половин година търсих автомобил сега и да ти кажа Аутбак след 2005 ... трудно се намира пак повтарям по лични наблюдения :) и опит

Здравей Колега,

Би ли споделил твоя опит със закупуването на Аутбек от Швейцария.
Като гледам какво е предлагането на Субару втора ръка в България
все повече заповам да си мисля, че е почти невъзможно да се намери читава кола.

Благодаря предварително!

Сря Сеп 24, 2014 1:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 121
Автомобил: Legacy GT
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
не че имам опит... от там има много читави коли, но последно време няколко софийски авто къщи вкарват от там автомобили на по 300-400 к км и ги правят на мечтаните от нас ... и при малко по запазен салон и ако не се закачи да се види ...
но по принцип коли от там с техен преглед и редовно сервизирани наистина имат добри екземпляри :)

Сря Сеп 24, 2014 4:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
emooo написа:
не че имам опит... от там има много читави коли, но последно време няколко софийски авто къщи вкарват от там автомобили на по 300-400 к км и ги правят на мечтаните от нас ... и при малко по запазен салон и ако не се закачи да се види ...
но по принцип коли от там с техен преглед и редовно сервизирани наистина имат добри екземпляри :)

И да закачиш да видиш приятелю при Субару не е като при немските автомобили :) Да ги пази на 100 места истинските км, и на някои от тях да не можеш да пипаш. Каквото показва на дисплея :D това е. А там дори и аз мога си напиша каквото искам :))

Сря Сеп 24, 2014 8:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 9
Нов фен
Отговори с цитат
след 2007 само H6. Не че съм карал 2.5, но моята ми идва малко тромава на моменти.. пък по-слабия незнам.

Аз съм много доволен от моята. Карам я от 3 месеца имам към 6 хил. км. за дълго е супер удобна.. още офф-роуд не съм я вкарвал.. сега зимата ще видим.

Горенето - 150-160 магистрала - 14 газ. градско - 15-17. На борда показва с 2-3 литра по-малко, но това е нормално. Съвсем нормално като разход на газ за такава кола..

Като цяло супер автомобил.

Вто Окт 07, 2014 10:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема