вибрация във волана при 110-120 км
| Автор |
Съобщение |
|
quietriot
|
BAlexandrov написа: ....Просто разсъждавам на глас... тъй де  и аз , ще го барнем накрая интрудера , няма къде да ходи, мамка му.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Пон Авг 18, 2014 1:15 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
Сега тресе и на 140 , вчера си правих екперименти на магистрала, в зависимост от подаването на газ ту го има ту го няма, май ще се правят накрая карета или тампони , то не остана друго. Много мъ кефи как почва да набира 2,5 мотора след 160 , вчера си поиграх малко по магистралата да ги побутам да карат да Пловдив после стана качамак и ги оставих да с избиват нагоре по баира.
|
|
|
|
| Пон Сеп 08, 2014 7:05 am |
|
|
|
srg
|

Колега, преди време имах същия "неуловим" проблем ( тук е темата) и тия дни отново проиграх същата ситуация. Какво се оказа ... отново - след баланс на гуми с новите джанти преди 3 месеца и последващи магистрални напъни през лятото двете предни гуми бяха се завъртяли с почти по 2см. върху джантите, съответно баланса се е изместил и всичко свърши с преместването на 10грама тежести за едната и 15 за другата. Симптомите при мен този път бяха подобни на твоите (в диапазона 120-170км/ч тресене, но понякога започва от 100км/ч, а понякога и при 140, в зависимост от това дали се спускам или катеря). Явно нашите автомобили са ултра-гига-мега капризни към най-малкото отклонение в ходовата част, защото освен тая тъпотия с баланса имах притрисане и при спиране над 60-70км/ч, което се оказа дискове, а се оправи след като закарах автомобила при хорица с Pro-cut машина и престъргване на предните дискове. Това, което ми направи впечатление е, че хорицата откриха съвсем леко отклонение в дисковете и през цялото време твърдяха, че си хвърлям парите на вятъра и че това не ми е зора. Да, ама след като пуснаха машинката да си свърши работата и свалиха по една идея от дисковете (възможно най-малката дълбочина на престъргване избраха всъщност) се повозихме с майстора, който тества преди това колата и той сам се убеди, че волана вече не се превръща във вибратор при спиране с висока скорост. Пиша ти в темата защото виждам, че си се насочил към полуоски и карета, а аз предния път дадох към 220лв. само за тестове с други полуоски и 6 пъти въртене във всякакви варианти (лява-дясна, въртене на стара с нова и т.н.) и накрая се оказа съвкупност от некадърен реглаж преден мост + леко крива гума (не джанта), която изместих отзад + леко крива джанта + некадърен баланс на две гуми/джанти, пропуснат на 3 места. 
_________________ For every action there is an equal opposite malfunction!
|
|
|
|
| Съб Сеп 13, 2014 10:19 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
Вътрешно каре - за втори път ти го казвам. Досега да си го сменил и спестил пари от глупави тестове. Ял съм го същия и не мога да разбера защо не зацепвате като някой си направи труда да ти го каже.
|
|
|
|
| Нед Сеп 14, 2014 12:22 am |
|
|
|
iion
|
Мда, темата наистина става латино За да подкладя малко - виждам 2 варианта: 1. Правилна диагностика. Всяко от нещата би могло да е, но за да се проверят си има начини и инструменти. В сервизните упътвания повечето са описани в детайли и само трябва правилният човек, който може да извърши процедурите. Иначе става сериал. 2.Бой. Фърлете му тупаник на тоя Субар, и он че си каже. Ако неще - фърлете го и си земи един Гоуф тройка дизел, че се набираш кат дзвер и че арчи малко.
_________________ Подозирам, че всичко е нарочно...
|
|
|
|
| Нед Сеп 14, 2014 7:53 am |
|
|
|
quietriot
|

Мда но сагата за мен свърши, барнахме проблемацията с Любо, отлагания от ръжди по джантите отппред и по главината и кофти лягане после.Но това след като елиминирахме каретата и кардана и тампоните, сложихме джантите с гумите на Прада/Радо и гас към бучино и колата се успа , преди това имаше още три пъти газ по трасето за елиминации на това или онова. Отделно, тези гуми Брижстон Туранца са ми каръшки и ги махам, не ме кефят и ще ги продам след като ги сменя със зимните и предишните бяха такива и пак имаше драми с баланса, ще си взема и летни вредерщейн и забравям за мъката, явно тези гуми не са за моята кола, за бриджстона говоря, язък че дадох 800 лв преди две години в мергел. Та те това беше колеги, мерси на всички за съветите... П/П Любо каза че колата е по спъната отколкот трябва и Радо като порагледа газовата се оказа че моята е направена като за 100KW ,та сега ще сменям бутилка щото е малка, изпратите и дюзи и ще летяяяяяяяяяя > Така че ще сроко освен гуми за продаване и 40 литра бутилка и изпарител ловато за 100КW и дюзи за него. Кофти е так, а едно оправят за друго ти пуснат мухата ...баси майсторите , Любе пич си бате още от Кат. 
|
|
|
|
| Нед Сеп 14, 2014 9:33 am |
|
|
|
quietriot
|
За да обобщим макар, че видях темата в коша явно има риборн  вибрация в предницата може да има от много неща  . 1 лош баланс на гуми. 2.криви дискове. 3.вътрешни карета. 4.тампони на носачите. 5.криви гуми. 6.боклуци останали по джантата и по главината. 7.задържащи спирачни бутала и водачи. 8.криви джанти и гаранция има и други..... та тъй колегим почвате наред и изсключвате едно по едно 
|
|
1
|
|
| Вто Сеп 16, 2014 9:37 am |
|
|
|
kerpi134
Регистриран на: Съб Дек 01, 2012 2:46 pm Постове: 197 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Forester 2.5XT
Телефон: 0887297840
Рейтинг: 111  
|
Да изтупам прахта и аз,в петък Пловдив -Бургас едно тресене при 120 паднаха ми пломбите.Проблема се оказа блокирали от ръжда водачи и паднали баланси на джантите,след почистване и раздвижване +нов баланс + нови накладки всичко си дойде на мястото. 
|
|
|
|
| Вто Сеп 16, 2014 9:52 am |
|
|
|
quietriot
|
|
Сложих зимните гуми и о чудо вибрацията пак се появи макар и много по нарядко, щах да водя Сашо/Пайк на ходжа в Младсот 1а за разваляне на черна магия , но май ще се водя сам , макар че чух че го били убили ходжата, но ще намерим друг да бае на събка. Понеже Любо ми пусна мухата за кардана, защото сменях външно каре във феликс, като се върна след поредната риба тоя уикенд , ще сваля и кардана и полуоските и ще ги закарам във Феликс да ги преслушат и ако не са те остават само тампоните както заложи в началото Еди. Времето ще покаже кое се ебава с мен. Ще ви държа в течение на сагата с претрисането.
|
|
|
|
| Чет Окт 02, 2014 9:32 am |
|
|
|
badpixel
Регистриран на: Нед Дек 01, 2013 12:30 pm Постове: 69 Местоположение: Sofia
Автомобил: Legacy 3.0R spec B wagon
Рейтинг: 31
|
Имах сходен проблем колега, при скорости от 100-120 доста неприятна константн вибрация - оказа се че проблема е крива гума с балон от вътрешната страна отзад който е нямало как да забележа на време - сложих 4 нокианчета ВД3 баланс и колата заспа 
|
|
|
|
| Пон Окт 27, 2014 4:54 pm |
|
|
|
quietriot
|
badpixel написа: Имах сходен проблем колега, при скорости от 100-120 доста неприятна константн вибрация - оказа се че проблема е крива гума с балон от вътрешната страна отзад който е нямало как да забележа на време - сложих 4 нокианчета ВД3 баланс и колата заспа  това е есктра , само че моята ту я има ту я няма и сега е много слаба със зимните гуми. по натам ще свала кардана да видя дали е балансирам и полуоските и ще ги занеса до феликс ако не е от тях значи остават тампоните.
|
|
|
|
| Пон Окт 27, 2014 5:04 pm |
|
|
|
ivodanov
Регистриран на: Сря Дек 30, 2009 4:29 pm Постове: 512 Местоположение: София
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117  
|
|
Да споделя още една възможност, която се случи на колата на жена ми след смяна на джантите (има комплект джанти със зимни гуми). Миналата зима ги купих и ги сложиха в Маргел. Зимата беше ок. Сега ги сложихме отново и се оказа, че трябва да се сложат (казаха - само ако има вибрации) втулки или фланци на джантите, за да легнат плътно върху главината. Вибрацията се появява типично около и над 100 км./час. Сега ще ходим да сложат фланци.
|
|
|
|
| Вто Окт 28, 2014 10:18 am |
|
|
|
quietriot
|
ivodanov написа: Да споделя още една възможност, която се случи на колата на жена ми след смяна на джантите (има комплект джанти със зимни гуми). Миналата зима ги купих и ги сложиха в Маргел. Зимата беше ок. Сега ги сложихме отново и се оказа, че трябва да се сложат (казаха - само ако има вибрации) втулки или фланци на джантите, за да легнат плътно върху главината. Вибрацията се появява типично около и над 100 км./час. Сега ще ходим да сложат фланци. Това съм го ял с калибрата като се опитах да и сложа джанти от VR6, които уж ставаха, но оказаха под милиметър по широки от моята главина и не можеше да се сложи втулка ами Боби гумаджията от ботевградско мотаеше хартиено тиксо две три витки докато уплатни добре и после се правеше баланс ама там тресеше много, същото става и с чашка от кафе от малките белите  . Абе шофьор да си България , какво ли не се научаваш да караш и на какви ли не пинизи те учи шофьоркия живот.
|
|
|
|
| Вто Окт 28, 2014 10:53 am |
|
|
|
eddy
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103  
|
|
VR6 е 5х100 ЦО 57,1, Калибрата е 5х110 ЦО 65,1, има по-стари Опели (Астра1 и тн) 4х100 ЦО 56,6 и стари ФВ с 4х100 ЦО57,1. За такива ситуации от 56,6 към 57,1 обикновено се разстъргва ЦО и се прави подходяща втулка, това с тиксото е уникално, само някъде да се нагъне като се облепя или да захапе и директно изкривява местоположението на джантата. Иначе преди да направят МОЛ Парадайс, на ъгъла на Сребърна и улицата успоредна на Черни Връх, която сега минава от др страна на МОЛ-а, имаше едни гумаджии, те продаваха джантите ОZ и при тях имаше стругар, който ми беше правил втулки за подобен случай, проблема беше, че като не се вкара точно джантата и втулките се мачкаха, та бързо продадох джантите. В този ред на мисли, като сваляхте ръждата от главините, как я сваляхте, да не е предобрено нещо, защото ако сега главината е ексцентрична то пак ще има вибрации. То това всъщност е и най-големия проблем с разстъргването на ЦО на джанти.
|
|
|
|
| Вто Окт 28, 2014 2:25 pm |
|
|
|
quietriot
|

eddy написа: VR6 е 5х100 ЦО 57,1, Калибрата е 5х110 ЦО 65,1, има по-стари Опели (Астра1 и тн) 4х100 ЦО 56,6 и стари ФВ с 4х100 ЦО57,1. За такива ситуации от 56,6 към 57,1 обикновено се разстъргва ЦО и се прави подходяща втулка, това с тиксото е уникално, само някъде да се нагъне като се облепя или да захапе и директно изкривява местоположението на джантата. Иначе преди да направят МОЛ Парадайс, на ъгъла на Сребърна и улицата успоредна на Черни Връх, която сега минава от др страна на МОЛ-а, имаше едни гумаджии, те продаваха джантите ОZ и при тях имаше стругар, който ми беше правил втулки за подобен случай, проблема беше, че като не се вкара точно джантата и втулките се мачкаха, та бързо продадох джантите. В този ред на мисли, като сваляхте ръждата от главините, как я сваляхте, да не е предобрено нещо, защото ако сега главината е ексцентрична то пак ще има вибрации. То това всъщност е и най-големия проблем с разстъргването на ЦО на джанти. Това с чашката е лиценз на Жоро предницата от квартал Христо Ботев , задния път от летището към ботевградско от дясната страна посока ботевградско в една къща извиестен е доста само с поглед под колата поставяше диагноза дали има удар и колко е бил силен, ахартиеното тиксло вече беше ноу хау на боби гаумаджията сега е в бизнес парка преди беше на ботевградко в сервиза на москич сегашен опел на пашата, пак при него видях и строг баланс за пръв път на гумата. Ами чистенете беше леко тръкване с телена четка на главината и на джантата. Сега тресенето почти го няма или е доста по рядко, като върнеш газта рязко , почвам да си мисля и аз като теб за тампон, но видимо всички са добре на вид, не сме гледали само тези горе на въглавницата с лагера.
|
|
|
|
| Вто Окт 28, 2014 3:15 pm |
|
|
|
szhechev
Автомобил: Audi 80
Рейтинг: 0
|
Здравейте колеги, Първият ми пост във форума, горд собственик на Аутбек 2.5 автомат, 2002 - година, бивша швейцарска патрулка, първите 130к км. Имах вибрация както и заглавието на темата при същата скорост от 110-130. Порблема се появи след слагане на нови зимни гуми, и се реши след повторен баланс на две от тях при Маргел сервиз на симеоновско...като се оказа че едната гума не е поставена правилно и подскача при определена скорост. Маргел ги хвалят с добри ммашини и сравнително машината хвана проблемната гума (тя се виждаше и на око де). Та така за 23 лева реших проблема, като отидох в Събота от 16:00 и чаках 0 минути, не че правя реклама, но просто уцелих времето и хората ...и ми решиха проблема. 
|
|
|
|
| Пон Дек 08, 2014 3:05 pm |
|
|
|
quietriot
|

С Тенчо правихме ревизия на предницата , свалихме полуоски и кардан и занесохме ги в Феликс низ да ги прегладат , там смениха каре на кардана откъм мотора , казаха че друго е чук и сглобихме колата ,а да чистихме и дюзи по заръка на един газаджия , което се оказа крайно безмислено щото си бяха наред, та оттогава почти не тресеше или поне пренебрежимо малко. Какво се случи обаче на път към морето , оцелих колона с 90 и кола със 160 на магистралата след Стара Загора , с 90 явно не става , закарай със 160 на два пъти ми се наложи да спирам рязко поради ситуация отпред и след двата пъти като набирах колата почваше да тресе при 100-120 , после изчезваше, та на какво ме наведе това , че не са полуоски или карета, ами си е нещо по апарите или дисковете което чат пат опира /задържа , чат пат , не , бие ми на водачи или цилиндърчета, ма знам ли ???? После спирах почти до нула но по плавно , без грам биене, нещо става при по рязкото спиране, може и дисковете да са криви, спорал съм в локви, ама що не тресат постоянно тогава, абе мисля на глас като в темата за климатика. Който каквото му хрумне да споделя  .
|
|
|
|
| Пон Авг 17, 2015 11:27 am |
|
|
|
Alxx
|
|
Ръжда по главините под дисковете?
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пон Авг 17, 2015 1:13 pm |
|
|
|
quietriot
|
Alxx написа: Ръжда по главините под дисковете? Ми май Любо ги чисти един пъти като се чудехме от какво тресе, ма знам ли.
|
|
|
|
| Пон Авг 17, 2015 1:17 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
всичко свърши със смяната на зимните гуми, луната спи.....тъпото тресене е от криви гуми колеги...
|
|
|
|
| Вто Ное 03, 2015 10:59 am |
|
|
|