Темата е заключена, не можете да променяте постове. стр <  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 47  >
 Alex Is The Oil Guy 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Нико, аз комуникирам изключително ясно и "straight to the point", а ти ми отговаряш в изключително философско-политически, ПР-ски стил. Не е моят стил на комуникация, но какво пък - хора всякакви. Само прегледай назад дискусията и виж на колко въпроса си ми отговорил ясно и кратко...

Питаш ме къде дезинформираш? Вече го казах и едва ли ще се справя да го кажа по-ясно и кратко, но мога да опитам да обобщя:
1. За магистралното каране и "неподходящия" за този тип "натоварване" мултигрейд 0W-20, за което е проектиран въпросния мотор. Така и не получих(ме) отговор защо не е добре да се кара на магистрала, а един пост по-долу сам стигаш до извода, че това всъщност е най-лекия режим за маслото и няма никакъв проблем. Лошо би било да го сипеш на тежко модната бегачка и да даваш газ с него - на магистрала ако го караш, ще обиколиш земята без проблем на автопилот и в GT-R с 0W-20.

2. За параметрите на SAE20 - твърдението, че HTHS при него е <2.6, което ти наричаш лошо... а от 2.6 нагоре казваш, че е прилично. Всъщност SAE20 стандарта започва от 2.6 и нагоре, затова и ти дадох жокер с J300...

3. Твърдението за съдържание на 5% сяра в горивата. Тия десетични запетаи и ppm-и ги нямаш за нищо - 0.5; 0.05; 0.005... Обещавам ти, че модерен бензинов мотор няма дори да може да запали нормално, ако му поднесеш гориво с "някакви си" 5% сяра. Попитах дали в случая Ромпетрол също лъже, слагайки си голям надпис " Евро 5" на колонките с горивата, и на това не получих отговор. Знаеш, няма как да е Евро 5 и да има 5% сяра :)

4. За Joe Gibbs - те поне са ясни и лесни за разбиране - производителят е достатъчно точен, за да стане видимо от сайта кое какво е. Да, имат и РАО, имат и много минерални бази. Тях конкретно трябва да ги разглеждаме "case-by-case". Имай предвид, че те също, като много други наричат група 3 "Synthetic", и не е като да не я ползват. По-малката част от гамата им е РАО, а в цивилната, ползват доста група 3. Естествено, че за перформънс масло с грейд 30 (знаеш, насочено към високооборотни машини) ще изберат РАО, иначе би било твърде нахално да го нарекат "перформънс масло", особено в този грейд, където при 9-10,000 оборота всяка грешка в лубриканта се наказва.

5. Твърдението, че компании, които ползват коренно различни базови суровини са "едно и също". Би трябвало да знаеш добре, че масло на базата на РАО е коренно различно по свойства от такова, базирано на естери и обратно. Общото е само, че и двете се водят за синтетики. Но не е професионално да кажеш, че са "едно и също"... Производители като Total вече вадят на пазара група 3 бази, които имат почти същата производителност, свойства и характеристики като РАО. Остава да кажем, че и те са "едно и също и от един ранг". И дори при тези, посочени от теб, които казваш, че са от един ранг, трябва да се разглеждат "case-by-case".

Ето ти конкретен въпрос в подкрепа на това защо трябва да ги разглеждаме "case-by-case": "От един ранг ли са Royal Purple HPS и Amsoil XL"? И втори: "От един ранг ли са Red Line 5W-30 и Amsoil OE 5W-30"?

Нямам нищо против теб, имам против видимо надценената ти самоувереност, с която наливаш инфо в материя, за която е видно, че има още доста да четеш. Но пък желанието ти е похвално и определено е достойно за уважение. Keep it up :good:

Поздрави

Чет Сеп 11, 2014 11:50 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 23
Автомобил: nonsubaru
Рейтинг: 12
Приятел всеки ден
Здравей, Алекс,

Благодаря за отговора.

От твоето изложение единственото, което на мен ми става ясно, е че няма да мога те настигна в знанията, защото имам още мнооого да чета, а когато го изчета това многото, ти къде ще си?
Колко съм самонадеян!?

Относно т.1 и т.2 от твоето изложение, необходимо е само да прочетеш внимателно какво съм написал до момента. Опитай се да не го четеш диагонално. Ще намериш отговор защо 0W20 не е за магистрала.

А! И още нещо, SAE не задължават да се спазва SAE J300. Едно масло, произведено от Производител на масла или Блендер на масла, може да бъде категоризирано според SAE Viscosity Index и само по един от двата показателя кинематичен и/или динамичен вискозитет.

Относно т.3 - спрях да отговарям поради причина че аудиторията не се вълнува от горива в тема за масла, (постъпи забележка)! Но за да задоволя любопитството ти мога да спомена, че "Ромпетрол" може и да имат горива EU4 & EU5! Но не разполагам с информация дали е така и на бензиностанциите на "Ромпетрол" в БГ, защото не съм запознат откъде им доставят горивото. Мога единствано да предполагам, че ако закупуват гориво от "Петром" - Букурещ, Румъния, то тогава ДА, горивото е по-хубаво от на ЛУКОЙЛ - Бургас, България. Относно съдържанието на сяра, ако си забелязал споменавам БГ рафинерията - ЛУКОЙЛ!!!

Относно петролната индустрия (и въобще търговията), би следвало да знаеш, че компании от един ранг, са фирми, които имат сходна основна дейност (продажба на петролни продукти), работят на един пазар (петролна индустрия) и предлагат един и същ продукт (петролни масла и смазки).
За твое сведение и четирите фирми са т.нар. "Блендери", на езика на петролната индустрия това означава, че това са фирми, които купуват изцяло готова суровината за производство както и допълнителните съставки необходими им за производство от производители на масла (петролни рафинерии) и произвеждат собствен продукт на базата на известна и/или разработена от Блендера формула.
Това означава, че ако Блендера ползва собствено разработена формула, то маслото му е уникално.

ПриятелЮ, относно маслата наличието на начална информация относно лагери, масла и смазки, което е дял от машиностроенето е особенно важно.

Желая ти успех.

Пет Сеп 12, 2014 3:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
nikosaul написа:
Здравей, Алекс,

Благодаря за отговора.

От твоето изложение единственото, което на мен ми става ясно, е че няма да мога те настигна в знанията, защото имам още мнооого да чета, а когато го изчета това многото, ти къде ще си?
Колко съм самонадеян!?
...
Моля, за теб - винаги, пак заповядай. А пък на мен единственото, което ми става ясно от твоите постове е, че приоритетно трябва да преминеш поне един PQ/PA (precision questioning & precision answering) трейнинг. Много думи - малко информация.

Относно значението на думата "ранг" или фразата "от един ранг" - можеш спокойно да се консултираш с който си избереш доказан маркетинг специалист, или при липса на такъв "под ръка" - с чичо Гугъл. За да ме разбереш - ще дам пример - И Givenchy, и Amouage произвеждат (и) парфюми, но продуктите на първия струват 100 евро, а втория - 500-600. От един ранг ли са (синоним на клас, степен), или просто са в един бранш? Ако този бранш ти идва too much на познанията по машиностроене, пренеси го в автомобилните гуми - и Conti & Нанканг правят гуми (първите слагат много естествен каучук, а вторите - предимно силикон и пластмаси). Първите ги продават за 350 лв/бр, а вторите - за 60. Та, от един ранг ли са? Толкова за ранговете и класовете в маркетинга и търговията. Нека се фокусираме обратно в темата за масла.

И любезно ще те помоля да си спестиш обръщенията на приятелЮ, защото в моя свят тази дума има друг смисъл и е основно предзначена към хора, които познавам лично, доказали са се с времето, и с това са придобили едно по-особено значение за мен.

И на теб приятен следобед ;)

Пет Сеп 12, 2014 4:01 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 22
Автомобил: субаро форестер 2.0 SG
Телефон: 0887749169
Рейтинг: 0
Нов фен
Привет на всички!
Следя темата отдавна и съм изчел почти всико, но понеже миксирането на масла не е много дискутирано, имам конкретен въпрос към Alex.
Имам налични MOTUL 300V Chrono 10W40 и RAVENOL VSI 5W-40. Допустим ли е един микс 50/50. Колата ми е Форестер 2.0 L., 125 PS и се кара на газ. Имам някои съображения, да не сложа чисто MOTUL 300V Chrono 10W40, но не искам да отегчавам никой с тях.

Пон Сеп 15, 2014 10:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Здрасти,

за мен такъв микс не е допустим (дори бих казал невъзможен), но вероятно за някой друг може и да бъде допустим.
Само ще развалиш Риванола с този Мотул 300V :giggle: Това - в кръга на шегата.
Ще те разочаровам съвсем - и двете не са подходящи за каране на газ. 300V е extra-saps, а VSI е full-saps масло, даже и RC (resource conserving). И двете не са за теб. Ако държиш да е Риванол, Станислав може да подскаже кое е MID-SAPS РАО от тях...

Доста сме писали за рейсингови масла vs моторни масла. Не знам защо в България е някак си прието, даже толерирано и насърчавано да се карат ежедневни коли с рейсинг масла - това е адски грешна практика и няма да я видиш в нито една "нормална" държава, просто защото не води до нищо добро.
Не знам какво те блазни в 300V, но ако е идеята за естери - знаеш, те са между 25 и 49% от общото съдържание. Останалото си е чист хидрокрек (гр. 3).
Много по-добре би било да си вземеш едно хубаво 100% РАО/естерно MID-SAPS масло, или ако бюджетът не позволява - дори Motul Specific CNG/LPG 5W-40 ще ти е чудесен, особено ако му сложиш една качествена, естерна добавка (LubeGard, Bardahl, Archoil 9100 friction modifier) и си ти... А можеш и спокойно да си го караш и чисто, но ще свърши значително по-бързо - TBN-ът му е леко нисичък (то не, че ти трябва кой знае колко висок TBN на газ, ама нейсе).
Друг съвет за теб - търси си масло с одобрение BMW LL-04 и не се заглеждай по ламаринените кутии на 300V ;)

Пон Сеп 15, 2014 11:48 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Много благодаря за бързия и изчерпателен отговор. Явно съм се прекарал с 300V, но ще го преживея. Не може ли поне 2-та литра Ravenol VSI които вече имам да комбинирам с нещо low saps на Ravenoil?
Поздрави!

Пон Сеп 15, 2014 5:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Очаквам на някаква по-тънка пара Bardahl TECHNOS c60 Exceed 5W-30. Мисля да го ползвам на кола с газ (дават го MID-SAPS), та ми е интересно дали някой е ползвал изобще Бардал и какво му е мнението за маслата им.
Аз лично съм ползвал маслото им на една дизелова Лагуна 2 и бях доволен, но идея си нямам как го понасят Скубитата, за това и споделям тук намерението си.

Вто Сеп 16, 2014 10:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

simeonovr написа:
Много благодаря за бързия и изчерпателен отговор. Явно съм се прекарал с 300V, но ще го преживея. Не може ли поне 2-та литра Ravenol VSI които вече имам да комбинирам с нещо low saps на Ravenoil?
Поздрави!
Просто продай или подари на някой 300V, а останалото на Риванол - миксирай с няколко литра mid-saps (не low-saps) и сипвай, нищо няма да й стане.

srg написа:
Очаквам на някаква по-тънка пара Bardahl TECHNOS c60 Exceed 5W-30. Мисля да го ползвам на кола с газ (дават го MID-SAPS), та ми е интересно дали някой е ползвал изобще Бардал и какво му е мнението за маслата им.
Аз лично съм ползвал маслото им на една дизелова Лагуна 2 и бях доволен, но идея си нямам как го понасят Скубитата, за това и споделям тук намерението си.
Аз смятам, че това е доста добро масло, въпреки, че не е от най-модерните (заради липсата на API SN). И е по-добро от много други на този пазар. На този модел имат и версия с фюлерин, казва се "Technos C60 Formula Polar Plus Fullerene"... ако не си поръчал/платил все още, поръчай си нея вместо "обикновения" С60. Проблемът е, че в Германия и останалите части на Западна Европа се продава по €25.00 / 1л... но е правилното масло за предстоящия студен сезон. Ще ти хареса.
Карано на газ, това масло би следвало без проблем да направи едни 20,000км, даже и повече, но да не скандализираме... :D
:beer:

Вто Сеп 16, 2014 12:34 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Благодаря ти отново! Спрях се на Ravenol VMP 5W30. Дано този път да съм уцелил.

Вто Сеп 16, 2014 12:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Да, би трябвало да е ок. Аз не съм фен на това VMP - много нисък TBN, нисък вискозити индекс... очаквам да приключи доста бързо, но ще кажеш как се е представил.

Вто Сеп 16, 2014 12:59 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 433
Автомобил: Outback H6 B13, Forester SG 2.5XT
Телефон: 0894414176
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
А същото ли е мнението ти за RAVENOL VMO SAE 5W-40 за турбо-газово Фори, че моята сага все още продължава ](*,) а риванола ми е най-лесен за набавяне.

Вто Сеп 16, 2014 1:47 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Ами не, това е доста по-добро според мен.

Вто Сеп 16, 2014 1:50 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Човече, отваряйте го вече тоя офис, със запазените Суби-места, да те отровим половината форум от бири и други подобни за всичко творено от теб в тая и други теми :bow:
Тогава, когато имаш време може и на живо да ни облъчваш за разни хубави екстри, освен ако не вземете некоя засукана технолог-продавач-консултант-инженерка да ти е конкуренциия, която да вдига .... оборота :D

Вто Сеп 16, 2014 2:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 433
Автомобил: Outback H6 B13, Forester SG 2.5XT
Телефон: 0894414176
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Като отвори офиса ще трябва да се предвиди помещение само за армаганите от доволни от отношението на Alex, сред които съм и аз =D> :good:

Вто Сеп 16, 2014 2:42 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Приятел всеки ден
Струва ми се място за реклама е станало тук, а не форум за обмяна на информация.

Алекс, един въпрос конкретен имам към теб, ако може да осведомиш мен и останалите, които се интересуват, откъде имаш информация за базата на маслата, а даже и за пропорциите им, кое масло било минерално, кое е група 3 или 4 и тн.т.

Ще очаквам твоят отговор, дано въпроса ми е прецизен според PQ/PA training-a.

Сря Сеп 17, 2014 4:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Само така ти се струва, споко. Не вдигай температура. Обменяме си чудесно информация ние тук. Само дето не сме свикнали в Българско някой да ни благодари, защото сме свършили нещо абсолютно безвъзмездно, за да му помогнем и той да види чуден резултат. Хората не са свикнали на това, а по-скоро са свикнали някой да ги налъгва некомпетентно и постоянно и да им взима парите. Иначе, когато някой ни благодари, без да си му взел и стотинка - наричаме това "реклама".
На твоя въпрос - предпочитам да запазя отговора в тайна, ако не възразяваш. Ако се разтърсиш внимателно, сам ще го откриеш.

А, сега, ако може и аз да ти задам един въпрос - какъв ти е случая на теб? ;) Ходиш след мен по форумите да се заяждаш и да сееш семките на раздора? Интересно занимание си имаш.

П.С. Ако ти имаш желание да поемеш отговорите в тази тема, както и десетки, а понякога и стотици ЛС-та, и се справяш добре с акуратността на инфото - аз лично ще те черпя много и ще си седя кротко и тихо в Read Only mode.
Be good.

Сря Сеп 17, 2014 5:05 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Приятел всеки ден
Здравей Алекс, моето име е Николай.

Благодаря ти за отговора и коректността.

Нищо от PQ/PA няма в твоят отговор, защо?

Нормално е да запазиш тайна относно базата на маслата, а щом ти пазиш такава тайна какво мислиш правят блендерите и петролните компании. Аз обаче знам, разходват милиони долари от печалбата си, за да запазят в тайна сложните формули на маслата и техните базови съставки.

Да те светна ли, че и аз подразбирам Английският език и също чета англоезичните форуми, където се спрягат разни мнения, за това кое масло какво е, но кое мнение е вярно и кое не е, предполагам ти имаш кристална топка, нали? Също така чета и руските форуми, там хората правят и тестове и анализи, а ти тука си решил да разсипваш с черпака акъл. FULL SAPS, MID SAPS и LOW SAPS, тея ги раздаваш като бонбонки...

За твоя информация, АЗ, нямам нищо против твоето начинание, желая ти успех, каквото и да си решил да правиш дано да бъде успешно. Има място за всичко и всички в този сектор, ти това си си го преценил, оценявам те като добре подготвен търговец.

Както виждаш не съм БГ хейтър, не нападам със сложни думи за да изглеждам интересен, не се интересувам от твоят социален статус за да те определя, защо ли? Тук е форум!!! Моето мнение може да бъде оценено или не, но все още сам решавам дали да го споделя.

Не съм свързан по никакъв начин с нито една фирма вносител на масла!!! Това си го отбележи.
А и в другият форум, в който те засякох, както и тук, не съм се заяждал с теб, нито съм бил против теб!!! Това също си го отбележи.

Желанието ми е да бъдеш коректен, защото разполагам с доста техническа информация, както и на свой собствен гръб правя тестове, за да се уверя в качествата на маслата. Колко ли ми струва, как мислиш?

И за последно, отново ти пожелавам успех в начинанието.
Не вдигай температурата и ще ти се получи.

Сря Сеп 17, 2014 6:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Извинявай, Николай, за пропуснатото "й" - ще ти купя риза. Благодаря ти от сърце за всичките пожелания. За останалото в поста ти изобщо не съм съгласен, но няма значение, забавен си - факт e.
За Low/Mid/Full saps не ги раздавам аз, има си стандарти и за тях, но дай Боже, и до там да стигнем, че ние да ги дефинираме.

Ще ти дам един жокер, защото си симпатяга - научи техническите наименования на базите, после се зачети в документациите на маслата и ще останеш доста изненадан. Научи какво значи С10, С12; С15 - С50; НС, SHC, Alkylated Naphthalene, РАО, esters, Visom, W+ и още какво ли не... после научи кой от производителите на бази кое от тях произвежда, след това виж кой блендер с кой производител на бази работи, после разбери каква е разликата между severe refining & hydrogenation... и така, още 1000 страници химия и познания по производители и технология. След това научи (и разбери) параметрите и изискванията към всяка от групите базови масла и т.н. След това започни да пътуваш като ненормален, за да присъстваш на презентациите на (сериозните) производители на бази и да им събираш ppt-тата, откъдето ще си вадиш картинки като тази, в този пост (специален подарък за теб). Останалото - по-нататък. В пакетите добавки - също няма толкова сериозна конспирация. Странно е, знам. За общоприетите съотношения на РАО:Естери или естери: рао - нека запазя поне нещо в тайна, че става много вече...

Няма нищо сложно в това ти сам да си направиш собствено масло, с марка Nikosaul. И само от теб зависи качеството му - от това, колко пари искаш да дадеш за неговата себестойност и каква надценка да си сложиш. Даже, ако купиш няколко десетки тона база, може да получиш и безплатни рецепти. Съвсем друг е въпроса какво правиш с няколко стотици хиляди бутилки с етикет на марка, която никой не познава, па ако ще и да е най-доброто масло на света - хората пак ще предпочетат супер гадния Кастрол 10W-40 и ще си мислят, че карат с върха на сладоледа. Даже аз бях пускал такива рецепти (на Ексон-Мобил, не мои), по-назад в тази тема. И тогава вече ще искаш да има приказна новела зад твоята марка, ще искаш тя да е обвито в мистерия и ще разправяш наляво и надясно как има "милиони евра в пазене на тайната, революционна формула", чисто и просто, за да можеш да го продаваш. И колкото по-евтини компоненти слагаш вътре, толкова по-голяма ще искаш да е мистерията и балона за милиарди в пазене на "тайната". Колкото по-хубави са ти компонентите - просто ще си ги пишеш на етикета :) Проста икономика и базов маркетинг.

В тази тема обясняваме именно това - истините за маслата, и именно затова тя не се харесва на много хора (предимно търговци), чийто познания по лубрикантите опират до това да се качат на самолета и да се изсипят в централата на някой производител, където да им обяснят, че точно тук, разбираш ли, се прави най-тайното масло, но то е най-доброто... да ги надъхат, да им пуснат после една ф-ра за 200,000 лв и така - да се премести съдържанието на един склад от там - тук. И после едни батки в баничарки да започнат да въртят покрай сервизите като песове покрай месарница, обяснявайки на механиците, че "отскоро най-доброто вече не е само у Франция (примерно), а и у нас"...
По-просто не мога да го кажа.

Теориите за милиони и милиарди в пазене на световната (кока-кола) тайна, и световната конспирация в маслата ги раздавай на 14 годишните... нещата са далеч по-прости отколкото си мислиш.

Поздрави, и, нека се фокусираме обратно в темата, за да не съсипваме и тази, моля! Ако имаш още нещо лично към мен - намери бутона ЛС. И ако искаш нещо, или имаш нужда от нещо (информация, примерно) - има си правилен начин да я поискаш, като пич, за да ти бъде дадена. Агресията и тона "на въпреки" не е сред тези начини.

Прикачени файлове:
Visom4Niko.jpg
Visom4Niko.jpg [ 517.94 KiB | Прегледано 1028 пъти ]

Сря Сеп 17, 2014 7:06 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 820
Рейтинг: 63
Субару ФеноменСубару Феномен
nikosaul написа:

Нормално е да запазиш тайна относно базата на маслата, а щом ти пазиш такава тайна какво мислиш правят блендерите и петролните компании. Аз обаче знам, разходват милиони долари от печалбата си, за да запазят в тайна сложните формули на маслата и техните базови съставки.

Да те светна ли, че и аз подразбирам Английският език и също чета англоезичните форуми, където се спрягат разни мнения, за това кое масло какво е, но кое мнение е вярно и кое не е, предполагам ти имаш кристална топка, нали? Също така чета и руските форуми, там хората правят и тестове и анализи, а ти тука си решил да разсипваш с черпака акъл. FULL SAPS, MID SAPS и LOW SAPS, тея ги раздаваш като бонбонки...

За твоя информация, АЗ, нямам нищо против твоето начинание, желая ти успех, каквото и да си решил да правиш дано да бъде успешно. Има място за всичко и всички в този сектор, ти това си си го преценил, оценявам те като добре подготвен търговец.

Както виждаш не съм БГ хейтър, не нападам със сложни думи за да изглеждам интересен, не се интересувам от твоят социален статус за да те определя, защо ли? Т

Желанието ми е да бъдеш коректен, защото разполагам с доста техническа информация, както и на свой собствен гръб правя тестове, за да се уверя в качествата на маслата. Колко ли ми струва, как мислиш?

И за последно, отново ти пожелавам успех в начинанието.
Не вдигай температурата и ще ти се получи.

Е, господин НиколаЙ,
аз ли не мога да хфана смисъла на този твой пост или ти нещо не можеш да се изразиш правилно и си противоречиш в рамките на няколко изречения. Хем не си хейтър, хем типично по български даваш оценки, използваш по-остри изрази и намекваш за някакви социални статуси на колегата Алекс, за коректност.......
Въобще не ти работа да подхождаш по този начин, мен, намесата ти в тази тема си е чисто и просто заяждане.....

Хайде сега, господин Разбирач,
като си толкова начетен, разполагаш с доста техническа информация, а и както разбирам гърбът ти се е изкривил от тестове, вземи да ни светнеш туй, онуй за маслата, че така само с приказки: "аз това, аз онова, аз в чуждите форуми" не става. направи си една своя тема или опонирай, като се постараеш, поне да се доближиш до нивото на Алекс.
Погледни нещата от другата страна, недей да говориш глупости за някакви тайни на стойност мильони долари, обърни внимание на това, че човека си е загубил ценното време да поеме всичката тази информация, да я осмисли, да я сдъфче и да я предостави безплатно тук в достъпен за нас вид. Да, той е търговец, да, той продава продуктите си, но го прави по най-добрия начин. Лично за мен (предполагам и за другите е така) това е по-добрия вариант, да имам компетентна информация, когато купувам даден продукт.

Цитат:
И колкото по-евтини компоненти слагаш вътре, толкова по-голяма ще искаш да е мистерията и балона за милиарди в пазене на "тайната". Колкото по-хубави са ти компонентите - просто ще си ги пишеш на етикета :) Проста икономика и базов маркетинг.

Това изчерпва всичко, по-кратко и ясно от това няма как да се каже..... :respect:

Алекс, извинявай, че се намесих, ама не можах да се сдържа :pardon:

Сря Сеп 17, 2014 9:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Здравей, Pepi.
Благодаря ти за мнението.
Благодаря ти и за правилното изписване на моето име.

Ако ти е възможно прочети мненията от 20 страница от тази тема, за да не губиш ценното време на този който ще ми купува риза.

След това, като хванеш смисъла ще бъда благодарен да ми обясниш нещата, които не разбирам.

Чет Сеп 18, 2014 10:53 am
Върнете се в началото
Профил
Темата е заключена, не можете да променяте постове.  стр <  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 47  >