Здравейте,
Колата е MY99 Forester S-turbo, MT, 125kW/170PS, VIN: JF1SF5LD3XG031375.
Какви са разликите на моя двигател, в сравнение с двигателите на MY99-00 Impreza GC WRX? Ще е съвместимо ли поставянето на ЕКУ от такъв WRX на моята кола?
Според каталога:
Марка: FORESTER (S10) Регион: Europe Руль: LHD
Дата: 1998/07/29 Модельный год: B ('99MY) Код компл.: SF5BL5D
ENGINE: 2000CC EMPI DOHC TURBO (EJ205) MISSION: MANUAL TRANSMISSON (MT) GRADE: TYPE-S (S)
Двигателят на Форко е този
Прикачени файлове:
forester_engine.jpg [ 107.27 KiB | Прегледано 764 пъти ]
като на колата от
тази обява Сравнявам го с двигател от MY99-00 WRX
Прикачени файлове:
impreza_engine.jpg [ 135.7 KiB | Прегледано 764 пъти ]
като на колата от
тази обяваНа външен вид двата двигателя ми изглеждат еднакви - бобината е вдясно на колектора, колекторите и изводите за вакуми, тръбата от дебитомера, разширителен съд, маркучи, жила - не намирам разлики. И двата трябва да са EJ205, нали така?
Въпросът е къде са разликите в двигателите, че единият е 170 к.с., а другия 211/218 к.с.
1. Блок - вид на блока?
2. Глави - намерих
тази тема, но тя е за следващите поколения. Пише за разлика в камерите, време и ъгъл на отваряне. Нещо по въпроса?
3. Kолектори/ъппайп/даунпайп - поне за входящия видимо не намирам разлика
4. Турбо - тук ясно, TF035 срещу TD04
5. Инжектори - за Форко пише 380сс, не знам за WRX-а
6. Интеркулер - не виждам разлика
7. Дебитомер/ламбда/МАП, други - Форко е с една ламбда - на даунпайп-а и МАП-а не е на дросела, а е изнесен над соленоида. Не съм гледал какъв е дебитомера.
8. ЕКУ - навсякъде в интернет пише, че MY99-00 Форко Турбо е със заключено ЕКУ, а в същото време според мнението на колегите от
тази тема, MY99-00 WRX все пак могат да се мапват. Различни електроники? Мога ли на Форко да сложа ЕКУ от WRX - проблеми? Да поясня, че съм с TD04 турбина и по-широка генерация, ако се суапва ЕКУ, ще сложа и електронен бууст контролер.
Така и така съм почнал с въпроси - на кои Форестъри и Импрези се слага EJ20G и по какво се различава от EJ205. Гледам JDM Forester S/tb и JDM/EU MY97-98 WRX нямат много общо с моя двигател на външен вид, това ли е EJ20G?
Това е, поздрави!