Отговори на тема стр 1, 2, 3, 4, 5  >
 ВН 2.5 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 212
Автомобил: Outback '03 B12 EJ251 E-4AT
Рейтинг: 182
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте,

Отдавна набирам кураж да пиша, но с форумите е винаги малко особено и все не ми достига мъничко.
Накратко историята - продадох си Nissan-а наскоро и за 2 седмици ми се зави свят от блеене по форуми и сайтове за автомобили. Лутах се между W203 С-класа, Галант 2.5V6 и BH Субару. Задно, предно, 4х4 - определено не е ясно какво искам...
Всъщност зная няколко неща със сигурност - задължително бензин и задължително автоматик. Само с тези 2 показателя и кръга на възможните варианти се свежда до няколко марки. BMW не споменах, защото не съм фен нито на колите, нито на манталитета на масата от собствениците им, но това е друга тема.

Та в крайна сметка 2002-2003 Аутбек с 2.5 мотор. Не съм го купил, но нещата вървят на там. Днес цял ден уговарям платформи и пр., но както е тръгнало май ще си докарам колата сам на ход от Германия, поне от там искам да я купя. Не съм открил нещо конкретно, но вече втора седмица съм без автомобил и не ми се получава, затова и търся.

Толкова много сте писали за всичко във форума, че нямам конкретен въпрос. Предпочетох 2.5 двигателя, независимо известните проблеми с този мотор, по ред причини - не търся мощна или пъргава кола - нарадвал съм се на коне и момент; все още мисля и се надявам, че ще мога да се справям с разхода на бензин; реалист съм, че има малък шанс да намеря 3.0 на километри, при които смяната на веригата не чука на вратата и т.н.
Има много хубава тема за 4ЕАТ скоростната кутия. Убеден съм, че търся точно такъв автомат. Не ми е притрябвало да сменя предавки със скоростта на светлината, така че и по този показател се вмествам.

Най-големите ми страхове са за немска кола с ръжда, но това е май неизбежно - търся си 10+ годишна кола все пак, едва ли ще е цвете. Повечето Субару коли нов внос в София са от Швейцария. Огледах 1-2 - тъжно е. Всички са на 180.000 или 190.000 км. Как една нямаше над тези километри не знам. И си имат повърхностните ръжди по окачването и пода на купето.

Толкова като за първи по-съдържателен пост. Не е много смислено, но от сърце :)

Поздрави
 9

Вто Сеп 23, 2014 6:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 229
Автомобил: outback 2.5 '00
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Има човек от форума, не помня ника, на който много хора се довериха и си вкараха чрез него коли от Швейцария.

Вто Сеп 23, 2014 6:57 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 121
Автомобил: Legacy GT
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
От прочетеното, не разбрах какъв е въпросът в темата??? Сори но ... ? малко пояснение?

Вто Сеп 23, 2014 7:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На скоро се запознах с един човек който внася само Субару от Испания.Колите нямат ръжда ,по добре са поддържани от Италянки,но с малки дефекти по броните от побутването при паркиране.Цените не са толкова ниски ,но за поддържано Субару си струва. :idea: Човека не е мой близък и не го рекламирам ,просто го споделям като идея,ако някой е повече запознат за внос на Субару от Испания нека сподели във ворума подробности.

Вто Сеп 23, 2014 8:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
snable написа:
Има човек от форума, не помня ника, на който много хора се довериха и си вкараха чрез него коли от Швейцария.

Мисля че познавам човека лично, макар и задочно. Сякаш съм по-склонен като ще е от държава, в която се хвърля сол, да е Германия, може би заради ТЮФ-а. Не че в Швейцария контрола е по-слаб де..
petko 69 написа:
На скоро се запознах с един човек който внася само Субару от Испания.Колите нямат ръжда ,по добре са поддържани от Италянки,но с малки дефекти по броните от побутването при паркиране.Цените не са толкова ниски ,но за поддържано Субару си струва. :idea: Човека не е мой близък и не го рекламирам ,просто го споделям като идея,ако някой е повече запознат за внос на Субару от Испания нека сподели във ворума подробности.

Испания е перфектният вариант за внос, с изкл. на цената, която в случая не е най-определящото при избора ми. Моля те, изпрати ми координати на въпросния човек, с който си се запознал. Можеш и в лично съобщение. Искаше ми се да си видя колата преди да я купя, но по-добре на сляпо, отколкото ръждива.
Благодарско

Вто Сеп 23, 2014 8:56 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Като дойде при мен в гостилницата ще взема тел. и ще ти го изпратя.

Вто Сеп 23, 2014 9:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
бях чел някъде из форума.... колеги от Варна си взеха колеги през човек но не помня името му .... тр да се разровя из темите ...

Вто Сеп 23, 2014 9:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 49
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
viewtopic.php?f=10&t=15465&p=188285&hilit=%D0%B8%D1%81%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F#p188285
Но не знам дали колегата се занимава още.
А за колегата от Германия можеш да прочетеш това viewtopic.php?f=5&t=16567&p=201297&hilit=bubi#p201297
Успех с колата!

Вто Сеп 23, 2014 9:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Много благодаря, колеги! В общи линии доста неща понаучих и към момента мисля, че нямам други въпроси.

Вто Сеп 23, 2014 9:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Свържи се с bat bubi може да ти помогне за читава кола.
Става бавно, но всичко е гарантирано.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Сря Сеп 24, 2014 7:38 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
а , ето това е човека ... bat bubi ...за който бях чел от Варненски колеги :)))

Сря Сеп 24, 2014 4:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Днес се чух с Боян. Определено всичко написано във форума припокрива действителността на 100%. Работата ми в ежедневието е такава, че основно общувам с хора лично, говорим по телефона и си разменяме кореспонденция. Малко или много съм се научил да разпознавам и преценям хората от другата страна. Боян е пич! Не се щади да обяснява, да издава тайни, да е прям. За жалост, малко хора, не само в бранша с автомобилите, приемат толкова присърце работата си. Доволен съм от разговора си с него, научих много неща, не ме е притискал със срокове или закани, че ако не избера неговите услуги ще остана без кола и т.н.
Още не е ясно точно накъде ще поема, но от скромния си опит (15-20 мин по телефона разговор) и аз препоръчвам Боян, в комбинация с Иван, който всъщност е лицето фактически извършващо транспорта.

Сря Сеп 24, 2014 9:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
В крайна сметка се сдобих с търсената от мен кола. Снимки нямам, добих се като животно, за да отида и да си я прибера на ход, и дори не ми остана време да се сетя да я снимам... Тези дни ще добавя в темата.
Толкова много въпросителни има в момента, че още не мога да реша откъде да я захващам. Тотално съм забравил какво е да си купиш кола и да се хвърлиш подир обслужването й, още повече срещу зимата. Днес все пак избутах една част от задължителните неща, да видим с какво темпо ще продължавам.

Първите ми впечатления са положителни. Преди да купя този Аутбек, дори не бях влизал в такъв модел. Имам доста километри зад волана на следващото поколение Аутбек и Легаси, вкл. и Легаси 2009 година, но конкректно покрай ВН и ВЕ само съм минавал по улицата. Просто имах някакви очаквания и до известна степен те се оправдаха. До известна, защото предпочитам следващото поколение, но за него няма пари, така че в случая и рака ще е риба :)

Колата е доста тиха и комфортна - возията е много приятна, седалките са супер удобни и навъртяните 1800 км до София ми натежаха по-малко, отколкото очаквах. Има неща за доизкосуряване, ама няма как - все пак 11 годишна кола. Радвам се, че ми уважиха ТЮФ-а в КАТ, до 2016 ме освободиха от ГТП. Ще карам зимата на бензин, докъде ще ми изкарат силите е друг въпрос.

Поздрави,
Марто

Чет Окт 23, 2014 5:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 517
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честитито!И аз минах от Нисан на Субару,ако Р12 не беше такава....може би нямаше да е така.Има неща ,които дразнят в Аутбека,като клатенето по завоите , високата позиция на седене и ,че не ми светват плафоните като извадя контактния ключ :pardon: .Има и доста положителни качества: 4х4.... ;) .Честито отново и много безавариини!

Чет Окт 23, 2014 9:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Здравейте отново,

Ето и първите няколко реални въпроси:

1/ при резервната гума открих гумените тапи от първата снимка, заедно с няколко от щипките, които захващат интериорната тапицерия в багажника към купето. Въпросните щипки им намерих мястото.
Тапите са 2х2 и са брандирани TRW, едните фи 40, а другите фи 45 мм. Нямам никаква идея откъде са свалени и дали въобще имат нещо общо с купето на колата или са остатъци от резервни части. Да не са някакви тапи от стоповете?

2/ на втората снимка, в единия край на въздуховода за обдухване на челното стъкло има нещо като сензор. По-скоро е обикновена тапа, но все пак ако има някакво по-специално значение.

3/ поредния досаден въпрос за подсветки по таблото
- копчето за аварийните мигачи няма подсветка, нали?
- копчето OUT TEMP на модула на климатроника е много вяло осветено, за разлика от всички останали
- синьо/червения кръг (студено/топло) около врътката на модула на климатроника също не свети - нормално ли е?

4/ и един наистина много глупав въпрос - къде си държите пожарогасителите?!

Благодаря предварително

Прикачени файлове:
Коментар на файл: Гумени тапи
20141030200446.jpg
20141030200446.jpg [ 51.27 KiB | Прегледано 2034 пъти ]
Коментар на файл: Въздуховод
20141030200739.jpg
20141030200739.jpg [ 67.53 KiB | Прегледано 2034 пъти ]
Коментар на файл: Подсветка
20141030200348.jpg
20141030200348.jpg [ 22.24 KiB | Прегледано 2034 пъти ]
Чет Окт 30, 2014 9:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 86
Автомобил: `98 legacy 2.0AT-`02 outback H6
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здрасти колега.
Ринга трябва да свети както и темпа свети по силно, сигурно е изгоряла някоя крушка..
Тези тапи ми приличет на такива от дъното на багажника под резервната гума.
С теб май се заякохме на Бриколаж
Поздрави и успех с крушните

Съб Ное 01, 2014 3:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Това на 2-рата снимка е датчика за светлина (слънце) на климатроника.

Съб Ное 01, 2014 4:33 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Отговори с цитат
bibon4o написа:
Здрасти колега.
Ринга трябва да свети както и темпа свети по силно, сигурно е изгоряла някоя крушка..
Тези тапи ми приличет на такива от дъното на багажника под резервната гума.
С теб май се заякохме на Бриколаж
Поздрави и успех с крушните

Ето значи с кой се видях на Бриколаж още първия ден след регистрацията на автомобила :)
Ще проверя дали не са наистина тапите. Инача за подсветките, снощи видях друго Субару с такъв контрол на климатроника, при което и ринга, и OUT TEMP-a си светиха нормално.

ComingSoon написа:
Това на 2-рата снимка е датчика за светлина (слънце) на климатроника.

Ясно, проверих го в google и разбрах що за чудо е.

Иначе четох във форума, че предвидено място за пожарогасител няма и всеки се спасява самопоединично. Моят засега се мята в багажника, но идеята за монтаж под шоф. седалка е доста прилична.

Днес държах свалено копче за аварийни мигачи. Няма нито подсветка, нито осветление при натиснат бутон. JDM версиите уж били с подсветка.

Съб Ное 01, 2014 5:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Заводските тапи под резервната гума са си на мястото.
Остава тапите, които открих (от снимката) да са част от нещо някога правено по окачването - няма логика да са брандирани TRW и в същото време да са за заводско вграждане.

Нед Ное 02, 2014 1:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Отговори с цитат
Или предходния собственик просто някога нещо е карал в багажника и ги е изгубил. Аз в моята намерих 3 фибички, една малка метална количка, около евро и половина на дребни монети и няколко ластика .... :)

По темата... рингът за топло - студено трябва да свети, бутонът за външна температура също. Копчето за аварийните има подсветка и вечер свети. При включени аварийни обаче НЕ мига.

Нед Ное 02, 2014 3:44 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр 1, 2, 3, 4, 5  >