|
|
|
Страница 1 от 1
|
|
питане за субаро легаси 2,5 2000г.
| Автор |
Съобщение |
|
Plam
Регистриран на: Пет Юни 06, 2008 2:20 pm Постове: 113 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester 2.0
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте горди собственици на легаси , досокро имах една прекрасна френска кола но без мое съгласие вече съм без кола , от известно време тествам легаси с надеждата и аз да си закупя. попаднах на една прилична на външен вид кола 2,5 с газова уредба , автоматични скорости ,питането ми е следното когато заработи на газ започва да свети червен надпис чек енджин и още нещо което ме озадачава зелен надпис който би трябвало да е за скоростната кутия , дали всичко това е проблем?
благодаря ви предварително.
|
|
|
|
| Пет Юни 06, 2008 3:26 pm |
|
|
|
blatimir
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 8:43 pm Постове: 1187 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 68 
|
|
не барай без да я закараш на сервиз, и то не на какъв да е, а на сервиз където разбират от субару, като попрочетеш малко из форума ще разбереш възможните варианти
_________________ Family Club Legacy 2.2GX 97г. BG7 MT Forester 2.0XT 2004г. АТ Legacy 2.0Gl 98г. МТ Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT Forester 2.5X 2003г. AT
|
|
|
|
| Пет Юни 06, 2008 4:20 pm |
|
|
|
joanna
Subaru Helper
|

Норманло е да ти светне червената лампа!
Причини: Нарушава се работата на някой датчици при работа на газ и е нормално да светне.Веднага щом обърнеш на бензин би трябвали да загасне .При мен проблеме беше решен по най-простоя начин: с премахване на лампата.
Аз я замених с нова и сега когато карам на гас свети а на бензин не свети.Свикни с нея или я махни.
Зелената лампа е за тестване на скоростната кутия.Проверката се прави при всяко палене на колата.Когато завъриш ключа на контакт, лампата светва постоянно ,а когато запалиш 2 секунди след това трябва да загасне .Това значи ,че всичко е наред.
Обаче ако след запалването започне да мига с интервал 2-а пъти в секунда то това значи че е имало отчетена грешка в предишно време.Същото се получава и ако не успееш да запалиш от първия път това също е грешка но не е фатална или да се обобщя :отчетена е накаква грешка в предишен период.
Ако мига с честота 4-и пъти в секунда то тогава има проблем с кабелите на скоростната кутия или датчиците на същата.
След като е запален двигателя и лампата е загаснала ,то тя светва единствено когато си в движение и подадеш газ до дупка(kick down) за да изпревариш или да нака някой ОПЕЛДЖИЯ тогава се включва спезялен режим на скоростната кутия и светва лампата POWER. Сменят се предавките и колата излита.
Това е много накрато и дано си схванал смисала.
_________________ Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена! callto://sivoo4ka http://i.data.bg/06/12/16/156561_orig.jpg
|
|
Последна промяна joanna на Пет Юни 06, 2008 7:13 pm, променена общо 1 път
|
|
| Пет Юни 06, 2008 5:44 pm |
|
|
|
Vmax
|
Колега - решението ти е в сервиза на Митака - шосе Банкя. Проблема може да е много елементарен така, че не се притеснявай.
Изборът ти е правилен 
|
|
|
|
| Пет Юни 06, 2008 6:55 pm |
|
|
|
Plam
Регистриран на: Пет Юни 06, 2008 2:20 pm Постове: 113 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester 2.0
Рейтинг: 0
|
|
къде точно се намира този сервиз и има ли софтуер за легаси , да изчисити и разгада е грешките на компа, как мога да разбера да ли колата има въздушно окачване? благодаря предварително.
|
|
Последна промяна Plam на Нед Юни 08, 2008 6:46 pm, променена общо 1 път
|
|
| Нед Юни 08, 2008 1:01 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|