Отговори на тема
 Legacy комби след 2008г, бензин - 2.0 или 2.5? 
Автор Съобщение

Постове: 3
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Беемвист съм от 12 години, но реших да си купя субару комби 2009г. Колата ще е втора такава и ще се ползва основно извънградско, ще се кара само на бензин и задължително искам да е автомат. Искам да разбера само кой мотор е по-сполучлив и издържлив -2.0 или 2.5 специално за 2009г. Дизелът не ща и да го виждам.

Чет Сеп 25, 2014 5:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Правилен отговор мисля че няма да има, но да кажа нещо все пак.
Зависи какво очакваш от колата. Не са точно магистрални крайцери и 2та модела, но стават за ходене по заснежените райони на страната.
Има много изписано в този форум по отношение на избора на двигател. Аз лично бих избрал 2.0 от тези 2та.
Ако е автомат - май няма 5 степенен за тези двигатели. (Ако някой колега има ... да ме коригира)
Ако е само извънградско.. помисли и за 3.0, на него там му е силата , автомата му е 5ст и има доста спомагателни системи поради това.. и екстри също.
По отношение на издръжливост. - 2.5 се води по-проблемен... не знам защо.
Може и заради лоша предишна слава.... - но най-вече заради неспазване на основни правила при Субару а именно.
- Основен преглед на охлаждането след покупка, смяна на антифризи, капачки и чистене на радиатори.
- След всяко по-дълго пътуване - проверка на маслото и охлаждащата течност. (Това е доста желателно, да не казвам задължително)
А всъщност най-големия проблем е, че всеки ,който си купи Субару го кара с 180+ по магистралата... най вече по баирите на магистралата,
а от там идват и някой проблеми :D

Най-добре покарай някоя и ако се харесате ЗАДЪЛЖИТЕЛНО я провери в някой от сервизите, които разбират от тия коли.
(Има тема за сервизите .. не са чак толкова много като избор)

Пон Сеп 29, 2014 5:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 37
Автомобил: 2007 Legacy H6
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравей,

знам, че не е ТОЧНО по темата, но изказвам мнение за 3.0.

Април месец си купих Легаси Комби 3.0 2007г с общо взето всички екстри - целта беше семейна кола за извън града.

Според мен е точно това, което търсиш - има доста теми, но като обобщение - разходът на 3-литровия спрямо 2,5 почти се изравнява при извънградско.

И аз в началото мислех за по-малки двигатели, но определено не съжалявам за избора - много динамична, супер возия, има SI-Drive, което в началото не използвах много, защото ми се струваше мн спъната на икономичния режим, но като и посвикнах малко се оказа, че наистина пести гориво, а лесно можеш да превключваш на Sport Sharp с бутон от волана и да се изтреляш при необходимост - има и перки за превключване на скоростите от волана, което е мн удобно и при спиране и спускане - и най-вече при спортно каране :D

Извънградско с 80-90км/ч ми дава около 8,4/100 бензин. Ходих до Гърция (4 човека + малък човек-бебок :) ), мн багаж и 500л кутия на тавана (беше си клекнала направо) и климатик - 8,5л/100 на отиване 9,4л/100 среден - като минавах през първокласни пътища (не по магистрали) - при 120-130км/ч казват, че дава около 10л/100км.

В града - 15л/100км - ха дано, но по-малко от 13л/100 - на дали :) - горни граници няма :D

Газ не съм слагал и май няма и да слагам, тъй като и аз я взех главно за път, а не за кибик в задръстванията

Дано съм помогнал.

Поздрави,

Вто Сеп 30, 2014 5:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 517
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Доста от темите за избор на мотор започват така 2.0 или 2.5,турбо или атмосферен....накрая всичко опира до3.0 или 2.5ХТ....
Така ,че приятелю,вземай този който е по-читав и по-близо до сърцето,2.0,2.5,3.0 след време всеки ще ти се струва немощен.Започни от малкото и се качвай по-нагоре със всяко следващо Субару.
Успех с търсенето ! :good:

Вто Сеп 30, 2014 7:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря ви колеги, много ми помогнахте и се радвам на такова гостоприемсто и разбиране! Спрях се на 3.0, сега само търся подходящ екземпляр... :)

Вто Окт 21, 2014 7:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 37
Автомобил: 2007 Legacy H6
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Браво - добър избор.

Лошото е, че трудно се намират 3,0 след 2007 - особено комби.

В Мобиле БГ няма, а в DE гледах наскоро 2 - 3 и почваха от 13к Евро! - Аз по едно време се притесних, че съм си купил кола, която не съществува :) или, че е била крадена нещо - не знам - може би просто не си ги продават хората

Сря Окт 22, 2014 10:39 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
chocho999 написа:
Браво - добър избор.

Лошото е, че трудно се намират 3,0 след 2007 - особено комби.

В Мобиле БГ няма, а в DE гледах наскоро 2 - 3 и почваха от 13к Евро! - Аз по едно време се притесних, че съм си купил кола, която не съществува :) или, че е била крадена нещо - не знам - може би просто не си ги продават хората

Още не съм си намерил... В Швейцария има много, та ще трябват повече пари за екскурзия до там...

Вто Дек 16, 2014 8:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
emiche написа:
Беемвист съм от 12 години, но реших да си купя субару комби 2009г. Колата ще е втора такава и ще се ползва основно извънградско, ще се кара само на бензин и задължително искам да е автомат. Искам да разбера само кой мотор е по-сполучлив и издържлив -2.0 или 2.5 специално за 2009г. Дизелът не ща и да го виждам.

По-запазеният екземпляр.

Вто Дек 16, 2014 9:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема