Отговори на тема стр 1, 2, 3  >
 Автоматична скоростна кутия на 2.5 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 113
Автомобил: Subaru Outback
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,
Имам Аутбек 2.5 с АТ имам следното питане, когато от P сложа на D по някога когато пусна спирачката колата седи и не тръгва...трябва да подам леко газ и при около 1300-1400 оборота "захапва" и потегля...то хубаво не е някакъв кой знае какъв проблем но е дразнещо при паркиране...знаете как е напред назад...ляво дясно... е частта с напред не е много приятна... не винаги е така де...примерно на задна като включвам захапва с нормалното закъснение и колата леко помръдва ( тоест ок съм да тръгне ако пусна спирачката ) да де ма с D-то не е така всеки път..нормално ли е ? Случвало ли ви се е ? Иначе нямам никакви други оплаквания от скоростите... работят супер. Някакви идеи ?
Мерси ! ! ! :beer:

Чет Сеп 25, 2014 10:23 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 92
Автомобил: subaru impreza и legacy twin turbo
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Проверявал ли си нивото на маслото в кутията. Мери се по време на работа на двигателя , при работна температура

Чет Сеп 25, 2014 11:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Мерил съм го на място, и след каране...нивото е ок, филтъра е нов и той... но ще го проверя докато карам ще спра на равно някъде и ще проверя....

Чет Сеп 25, 2014 11:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не е нормално поведението на кутията и е индикация за бъдещи по сериозни проблеми.Моят съвет е да направиш промивка на кутията с КАЧЕСТВЕН продукт и да сложиш след това хубав ATF.Не е на 100% гаранция че ще се оправи,но е единственото разумно решение за момента.

Чет Сеп 25, 2014 1:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Кое масло е добро ? Идея колко литра да купя ? ( знам че винаги остава някакво количество от старото...) Мерси !

Чет Сеп 25, 2014 3:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 212
Автомобил: Outback '03 B12 EJ251 E-4AT
Рейтинг: 182
Отговори с цитат
Имам познат с Легаси комби, 2.5 4ЕАТ, който имаше същия проблем още преди повече от 1 година. Чухме се тази седмица по друг повод и ми сподели, че кутията окончателно го е предала и вече е с такава от 3.0 Аутбек, която му е струвала не малко пари.
Из темите във форума бях намерил информация, че в кутията има няколко (мисля 4) соленоида, по които полепват боклуци, вкл. метални стружки. Тъй като в момента си търся точно Аутбек с този мотор и кутия, колега от форума ми препоръча щом си намеря кола да я закарам в сервиз, където могат да разглобят кутията, да почистят соленоидите и едва след това да сменят маслото. Какво точно означава "разглобят" не знам, но навярно си има пинизи, които още не са ми известни.
Успех!

Чет Сеп 25, 2014 3:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Отговори с цитат
camaro написа:
Кое масло е добро ? Идея колко литра да купя ? ( знам че винаги остава някакво количество от старото...) Мерси !
Най-добрия вариант е оригинално масло "Subaru",иначе всеки си преценява.След промивка трябва да източиш всичкото масло или почти всичкото, има няколко начини.В зависимост от това кой как го източи ще ти трябват между 6 и 9 литра.

Чет Сеп 25, 2014 4:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моята събра почти 8л,
Опитах да точа магистралите през радиатора но нещо несе получи, и изтече много малко от там, почти нямаше смисъл.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Чет Сеп 25, 2014 8:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 517
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А, как източи 8 литра,че аз не успявам? :pardon:

Чет Сеп 25, 2014 9:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
martin7937 написа:
Имам познат с Легаси комби, 2.5 4ЕАТ, който имаше същия проблем още преди повече от 1 година. Чухме се тази седмица по друг повод и ми сподели, че кутията окончателно го е предала и вече е с такава от 3.0 Аутбек, която му е струвала не малко пари.
Из темите във форума бях намерил информация, че в кутията има няколко (мисля 4) соленоида, по които полепват боклуци, вкл. метални стружки. Тъй като в момента си търся точно Аутбек с този мотор и кутия, колега от форума ми препоръча щом си намеря кола да я закарам в сервиз, където могат да разглобят кутията, да почистят соленоидите и едва след това да сменят маслото. Какво точно означава "разглобят" не знам, но навярно си има пинизи, които още не са ми известни.
Успех!

"Лошооооо Седларов...лошо..." :(:( :facepalm:

Дано да изкара повече бахти... явно ще се кара някъде на ремонт... дайте свестен човек за скорости... направо да я карам преди да е заминала съвсем :(

Мерси колеги ! ! !

Пет Сеп 26, 2014 8:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 97
Автомобил: Outback B15-3.6R 2018г.
Телефон: 0885284389
Рейтинг: 123
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, цял живот карам САМО автоматици. Веднъж си взех собствен автомобил с РСК и след месец вече бях намерил донор и стана с автоматична.
Че имаш проблем с кутията - имаш, но провери и направи това, което са ти писали по-нагоре колегите и не бързай с ремонтите - смяна на маслото с "истинско" такова, може да ти реши проблема.
Дори и да няма промяна, ще ти дам пример с една Ланчия Тема (вярно, че не е Субару, ама...) - карах я 6 години с абсолютно същите симптоми, като описаните от теб и в момента мой близък я кара без никаква промяна в поведението на кутията и без да е пипано абсолютно нищо по нея (дори маслото не иска да ѝ смени :D ). Всичко това вече почти 10 години и около 70 000 километра.
Всичко това го казвам, разбира се, не за да те разубеждавам да решиш кардинално проблема с ремонт на кутията, а за да ти дам пример, че е възможно нещата да не се задълбочат и че ако в момента нямаш възможност или просто не си сигурен в успеха на един такъв ремонт, можеш да "рискуваш" да продължиш да караш и така.
Поздрави и успех ти желая!

Пет Сеп 26, 2014 9:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Много благодаря ! Позакършил съм го към момента, че и за зимата се подготвям, котлета дърва ииии.. може да отида просто да я видят някъде...има ли възможност да са износени някакви О пръстени ? Така чух на едно място... ще сменя маслото с хубаво на субару пък ако няма ефект тогава ще му мисля.... Мерси за отговорите отново ! :good: бъдете живи и здрави !

Пет Сеп 26, 2014 9:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
А от къде се налива новото масло ??? Предполагам през отвора за щеката за нивото ?

Пет Сеп 26, 2014 10:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
:good:

Пет Сеп 26, 2014 1:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
:bow:

Пет Сеп 26, 2014 1:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
такаааа погледнах нивомера иииииии маслото е доста над максимума за студеното отделение...доста доста...колкото е от минимума до максимума толкова е нагоре от максимумааа...
възможно ли е от това да прави този проблем ? Утре ще смуча масло явно... хахах

Пет Сеп 26, 2014 8:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
camaro написа:
такаааа погледнах нивомера иииииии маслото е доста над максимума за студеното отделение...доста доста...колкото е от минимума до максимума толкова е нагоре от максимумааа...
възможно ли е от това да прави този проблем ? Утре ще смуча масло явно... хахах

Съвета ми е да измериш маслото на напълно загрял двигател, след по-продължително каране, така че и маслото в кутията да е добре загрято. Спираш на равно място, превключваш селектора през всички позиции, като задържаш по няколко секунди на всяка, поставяш селектора на "Р" и тогава мериш без да гасиш двигателя, като гледаш маркировката за загряло масло - "HOT".
Едва тогава, ако е над максимума изтачай.

Пет Сеп 26, 2014 8:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Разбрах колега утре действам по твоя начин...а ако е пак над нивото хипотетично възможно ли е да е това проблема или няма шансове ? хаха нали знаеш надеждата умира последна... :pardon: имаш бира от мене ;)

Пет Сеп 26, 2014 8:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
camaro написа:
...а ако е пак над нивото хипотетично възможно ли е да е това проблема или няма шансове ?...

Не мисля..., но със сигурност ще разбереш като го върнеш в нормата, ако се налага.
Успех!

Пет Сеп 26, 2014 9:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Така.... източих около литър от маслото :-~ на студено е точно една идея под максимума когато е топло е 2-3 мм над минимума на топлото мерене... мисля че сега е ок...
някой път си включва др път не..май не е това проблема... ще го мисля и ако имам развитие ще кажа задължително... лека и мека ! :)

Нед Сеп 28, 2014 8:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3  >