Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2
 Бъдещето на Субару-размисли 
Автор Съобщение

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Vmax написа:
bubaru написа:
Айде стига съм мрънкал, а и тия неща съм ги казвал и преди, здраве да е, но ми е тъпо, че модели от преди 10-15 години са по-добри от новите, не е честно...

Че това не е валидно само за Субару - да не кажа че е още по-валидно за Мерцедес и други...
Мога и друг пример да ти дам - още по фрапантен - СВХ...Не се сещам за модел след него на Субару, в който да са вкарани иновативни технологии, дизайн, интериор, който да прави модела актуален и след 5-10 години...
Това е ключа за мазето според мен - да направиш кола, за която да се говори, да стане икона - както е СТИ, както е 124 на Мерцедес и т.н.
Това се получава рядко в годините и малко производители успяват - да не говорим че с новите маркетингови тенденции, инжинеринга и творчеството отстъпват място на маркетолозите и счетоводителите.

Верно е това, но за последните 15-20 години доста марки тръгнаха стремглаво нагоре, а и вече се изравниха много като технологии и качество. Преди 30 години единствената лимузина беше S-класата, преди 40 турбо коли бяха само 911 и 2002, 4х4 беше екзотика, дизела за трактори и т.н. Света се разви доста и не мисля, че колите са станали по-лоши и безинтересни, напротив. Сега има уникално разнообразие и избор. Може и част от тях за са еднодневки, но това времето ще покаже.
Субару бтв си има нов такъв успешен модел - БРЗ. За мен той вече се е превърнал в класика...

Вто Мар 18, 2014 11:01 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 28
Автомобил: Subaru Outback 2.5 2001 MT
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Не съм карал никой от новите модели на Субару и нямам задълбочените познания на много от членовете на форума, но все пак ще внеса малко оптимизъм.
Вероятно сте запознати с огромния ръст на продажбите на Субару по света (и най-вече USA), което няма как да не е положително. Може би новите модели са по-mainstream и поради това са загубили част от духа на марката. Ще направя аналогия с другия култов производител на 4x4 боксер автомобили - Porsche, за когото има същите критики - с пускането на модели като Cayenne, Macan и Panamera. Това обаче дава възможност за по-добро развитие на класическите спортни автомобили 911 и Cayman. Смятам, че подобно нещо може да стане и със Субару. За мен предимствата на марката (а надявам се и за много други фенове) са перманентното 4x4, боксерните двигатели, сравнително добрата надеждност и висока безопаност. Всички тези неща са запазени и подобрени в новите модели (времето ще покаже дали и здравината е на ниво), а EyeSight системата е една много приятна иновация, за която не съм сигурен дали се предлага от други производители в този клас. Забелязал съм, че цените на новите автомобили в България (а сигурно и в Европа) са високи. Предполагам, че това се дължи на липсата на местно производство (поправете ме ако греша) - в USA марката е по-скоро бюджетна, защото колите се произвеждат на място. Състоянието на европейския пазар обаче не е добро и вероятно малък производител не може да си позволи да се фокусира към него в този момент.
По отношение на липсата на технически иновации съм напълно съгласен, но не смятам това за нещо негативно, нито e нова тенденция. Първия дизелов двигател се появява през 2007 (10 години след първата common-rail система в Alfa Romeo), а първия хибрид през 2013 (15 години след появата на Toyota Prius). Освен това отзивите за CVT-то в новия WRX са добри.
За мен чашата е наполовина пълна :beer:
 15

Вто Мар 18, 2014 12:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
hok написа:
Ще направя аналогия с другия култов производител на 4x4 боксер автомобили - Porsche, за когото има същите критики - с пускането на модели като Cayenne, Macan и Panamera. Това обаче дава възможност за по-добро развитие на класическите спортни автомобили 911 и Cayman.
....
За мен чашата е наполовина пълна :beer:

Така е.
Специално при Порше проблема на пуристите с моделите Панамера,Макан и Кайен е най-вече имиджов и с това, че марката се комерсиализира прекалено много. Но бизнеса си е бизнез и ако не бяха тези модели наистина нямаше да има сега 918, 919 и винаги брилянтните 911, Кайман и Бокстер. Хубавото при Порше е, че слаб модел нямат, абсолютно всеки в класа си е номер 1. Друг е въпроса, че истинските гъзари карат само 911 2.7 RS, 964 RS, 959, 993 GT2 и евентуално антифризния GT3 RS 4.0.
БТВ, сега се издъниха малко с 991 GT3, добре че не поръчах :D

Съб Мар 22, 2014 2:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
http://www.autoexpress.co.uk/subaru/881 ... ort-return

Пет Авг 08, 2014 7:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Отговори с цитат
Въпреки, че темата е за бъдещето на Субару, аз ще пусна един линк от миналото, защото можеше да е част от бъдещето.

http://fakti.bg/avto/114736-ako-subaru- ... =firstpage

Снимката на мотора е уникална H12 с 2 ангренажа, само ми е интересно колко ли ще гори, някъде 35-40/100 :pardon:

Моето скромно мнение е, че въпреки ръста в продажбите на марката /основно в Щатите/, новите модели са тривиални, скучни, без особени иновации, отстъпващи в качеството на изпълнение, и най-важното - бездушни /последното не включва СТИ/. Това което ме дразни най-много е отстъпването от индивидуалността. Едни стари Импрези, Форестър и Легаси - или ги харесваш или не, но ако ги харесваш си страшно краен в емоцията. Оставаш почитател въпреки изненадите с по няколко нули.

Нед Сеп 28, 2014 11:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 194
Автомобил: Legacy 2.5 manual
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
hok написа:
Забелязал съм, че цените на новите автомобили в България (а сигурно и в Европа) са високи. Предполагам, че това се дължи на липсата на местно производство (поправете ме ако греша) - в USA марката е по-скоро бюджетна, защото колите се произвеждат на място. Състоянието на европейския пазар обаче не е добро и вероятно малък производител не може да си позволи да се фокусира към него в този момент.

Мита за автомобили, произведени извън ЕС + дилър-катил сигурно дето се опитва да го кара с 0 разходи за реклама и да живее от 3 случайно продадени коли годишно #-o
Миналата седмица се ядосах, защото взех та отворих реклама на дилър в Щатите... 279 USD/месец на лизинг за 36 месеца за Outback 2015-a. Поносимо и за балканци. Ей така колкото да ме е яд погледнах българския дилър - 69 бона с ДДС най-базовия, а ценовата листа май последно обновявана Март 2012-а #-o

Пон Сеп 29, 2014 9:32 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
tech_noir написа:
Мита за автомобили, произведени извън ЕС + дилър-катил сигурно дето се опитва да го кара с 0 разходи за реклама и да живее от 3 случайно продадени коли годишно #-o
Миналата седмица се ядосах, защото взех та отворих реклама на дилър в Щатите... 279 USD/месец на лизинг за 36 месеца за Outback 2015-a. Поносимо и за балканци. Ей така колкото да ме е яд погледнах българския дилър - 69 бона с ДДС най-базовия, а ценовата листа май последно обновявана Март 2012-а #-o

Дилъра няма такова влияние върху цената и определено не печели толкова колкото си мислиш - с 3 продадени коли ще е фалирал на първият месец, та камо ли да изкара година ( ако разчита само на продажбата на коли ).
Цените на коли, и много други стоки са по ниски в САЩ от Европа и това не се дължи на дилъра, а основно на големината на пазара и потребление и допълнителните разходи или оскъпяване в Европа спрямо САЩ.

Пон Сеп 29, 2014 9:47 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2