Отговори на тема стр <  1, 2, 3  >
 Автоматична скоростна кутия на 2.5 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 113
Автомобил: Subaru Outback
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Звъннах на едно приятелче, според него бил някакъв "О" пръстен който се износвал, било си проблем при тия скорости, нямало да се оправи с масла и т.н. но мисля да взема добавка някаква хубава пък като дойде момента ще се ремонтира...
Дайте ми име на някаква добра добавка за такива скорости ? Гледах някакви на LUBEGARD, ама май ги няма в БГ...
Оф тъпня от всякъде... :facepalm:

Пон Сеп 29, 2014 10:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 196
Автомобил: Outback '00 2,5 AT / Forester 2.0
Телефон: 897722554
Рейтинг: 75
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега и аз имам този проблем. За добавка съм чел че Ресурс за АТ са много добри. Аз взех да тествам и сипах 100мл може да се каже че кутията заработи доста по безшумно но проблема си остана....затова взех още 100мл тъй като дават 50мл за 2л масло т.е. на нас са ни нужни 200-250мл. Но още не съм ги сипал тези 100мл допълнителните. Аз ходих при Любо и в първия момент ми каза че е от управлението (видя че няма грешки) след това се разбра че проблема е механичен....може и уплътнение да е. Ще отваря кутията да е почисти и ще видим. Има и някакви соленоиди които се чистят.
По принцип много хора са доволни от добавката и после казват че всичко е ок, но аз си мисля че е по-добре да ми изчистят кутията и тогава да видя какво ще правя.

При доста кутии се получава това. Нека някой да пише който си е решил проблема.

Грешките на кутията забравих как се проверяват без комп....беше нещо със скоростите и после гледаш POWER лампата на таблото, за да си прочетеш грешките ако имаш, ще тествам тия дни и ще ти пиша как става, за да не даваш 20лв ей така.

Поздрави!

Пон Сеп 29, 2014 10:50 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Много благодаря колега ! ! ! Аз ще заложа на Дуралюб ( бях се засилил на Lubegard ама то доставката ми стъпва 4 пъту колкото самата добавка ) някаква добавка, хвалят я тук таме, утре идва доставката цената е 65.50 за 237 мл...малко странно количество но... хахах утре я изсипвам цялата в кутията и правя тест...ще пиша веднага след пробата... дано всичко да е наред... ще очаквам с нетърпение да изчистиш кутията соленоидите и т.н. и да кажеш за ефекта...също ще ме интересуват и цените които са ти стрували удоволствията... че и мен ме чакат същите неща...
да било често срещано при тези автоматици... нещо се износвало постепенно и почвали проблемите....утре казвам за резултата :) дерзайте ! ! ! ! :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Пон Сеп 29, 2014 2:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Никъде не мога да намеря как се прави диагностика на кутията без комп... :(

Пон Сеп 29, 2014 4:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 23
Автомобил: 1958 Subaru 360
Телефон: град da
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
camaro написа:
Здравейте,
Имам Аутбек 2.5 с АТ имам следното питане, когато от P сложа на D по някога когато пусна спирачката колата седи и не тръгва...трябва да подам леко газ и при около 1300-1400 оборота "захапва" и потегля...то хубаво не е някакъв кой знае какъв проблем но е дразнещо при паркиране...знаете как е напред назад...ляво дясно... е частта с напред не е много приятна... не винаги е така де...примерно на задна като включвам захапва с нормалното закъснение и колата леко помръдва ( тоест ок съм да тръгне ако пусна спирачката ) да де ма с D-то не е така всеки път..нормално ли е ? Случвало ли ви се е ? Иначе нямам никакви други оплаквания от скоростите... работят супер. Някакви идеи ?
Мерси ! ! ! :beer:

viewtopic.php?f=5&t=15520

Пон Сеп 29, 2014 9:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Супер братле... много мерси...за жалост поръчах добавка и днес ще дойде... чувал съм и за тези Ресурс ако тази която ще сложа не помогне следващата ще е тя... всичко ще пробвам само да се оправи хахах.... вчера я припалих и се оказва че на студено си сменя ок...може би като вискозитета се промени след затопляне на кутията почва да ми прави мизерлъци... днеска ще сложа добавката довечера де и ще кажа как е.... :good:

Вто Сеп 30, 2014 8:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
:) мне, по скоро когато двигателят е студен , държи достатъчно високи обороти и смяната от Р на предни предавки става сравнително бързо. но когато оборотите спаднат леко , а маслото в кутията е още студено , се получава забавянето. един клиент в сервиз на субару е имал ефект и от добавка на ликви моли > http://avtopolis.net/images/detailed/21/5135.jpg . иначе от тази на ресурс ефектът ми ше е втора зима, ако се запази де :)

Вто Сеп 30, 2014 9:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Уф човек дано да стане...взех добавката днес и нямам търпение да я сложа... дано да е ок... а тази ресурс добавка гъста ли беше или по скоро като маслото ? Каква консистенция беше ?

Вто Сеп 30, 2014 12:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
ами като гореща горчица, само , че е черна и мазна. като на гранулки леко стои. абе ше ти боядиса масълцето хахах , а тази на ликви моли е като масло атф , няма разлика

Вто Сеп 30, 2014 1:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Че тая дет взех аз е редичка така като разтръскам шишето.... с вискозитета на маслото... :pardon:
Скоро я слагаамммммм ! ! !

Вто Сеп 30, 2014 2:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Звънях на Любо от сервиза в люлин, обясних му за проблема ( не знам дали беше той де..) тааа... не било износване на О пръстен а по вероятно се касае за замърсени соленоиди и проблем с инфото към компютъра... трябвало чистене но първо ще запиша час за диагностика да погледне Влади какво й е точно и ще я действам ако е само едното чистене ок... та така...

Вто Сеп 30, 2014 3:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Приятели незнам кога трябва да се появи ефекта но от обиколка от 10-тина км не усетих нищо да се промени :cry: :cry: незнаммммм.... Мн зле....

Вто Сеп 30, 2014 9:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
camaro написа:
Приятели незнам кога трябва да се появи ефекта но от обиколка от 10-тина км не усетих нищо да се промени :cry: :cry: незнаммммм.... Мн зле....

Обикновенно ефекта се усеща след поне 300-400км пробег ;) не се сдухвай веднага изчакай, потърпи малко.

Сря Окт 01, 2014 9:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
:beer: :beer: :beer: #-o #-o #-o :bow: :bow:
Дано дано дано....дано дано дано :) :pardon:

Сря Окт 01, 2014 9:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Да се надявам този уикенд да мога да мина 2-300 км пък да я видим какво ще направи кутийката :)

Сря Окт 01, 2014 4:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колата днес изобщо не искала да тръгне... :pardon: питах диагностика каза ако не ми е мигала лампата на POWER бутона било механично и трябвало директно при Любо.... нямало смисъл да се води за диагностика :( :cry:
ужасссс....... влезнах в големия филм братя ! стискайте палци ! ! !

Чет Окт 02, 2014 1:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
цитат : :D във варна в сервиз за кутии ми казаха , че според опита им с 4-5 други такива кутии , ако сменя маслото ще спре изцяло. и че се получавало обикновено след смяна на маслото. вариантът бил ремонт - смяна на някакъв кит уплътнения , О пръстени , като само тяхната цена била 1000 лева , отделно ремонта . и ми препоръчаха да си я карам така.. :bow:

абе не е кой знае къв филм.. рано или късно , колите които си купуваме за 5 бона достигат реалната си цена от 10- 12 :) които неизвестно защо не искаме да дадем още в самото начало, а след няколко време :)

другия месец ще смениш фрикционния пакет дискове, после соленоида им , след това амортисьорите , малко ремонт на двг и .. то субаруто станало ново :) ххахаха

Чет Окт 02, 2014 5:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Добре ореантировъчно колко струва едно почистване на тия соленоиди ? :-~ питах го няколко пъти човека, много зависело...е добре де зависи ма колко ? хахаха

Пет Окт 03, 2014 8:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
а, соленоида е ел. приборче и се сменя , клапанът който задейства се почиства сигурно, което не е скъпо :) ама да разглобиш кутията и да осигуриш достъп до соленоидите и да ги обслужиш някак си .. вероятно струва пари според времето което ще им отделиш да се занимаваш :) ама няма да е 500 лева

Пет Окт 03, 2014 8:42 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 93
Нов фен
Отговори с цитат
camaro написа:
Добре ореантировъчно колко струва едно почистване на тия соленоиди ? :-~ питах го няколко пъти човека, много зависело...е добре де зависи ма колко ? хахаха

Здравей,
При моята кола беше същото. Даже бях писал в някаква тема. Уж гледах маслото, ама май не бях както трябва. На майстор/Павлин от Пловдив/ ми я гледаха, точиха от маслото и след 2-3 хил. км. нещата се оправиха на 99 процента. Много ама много рядко почна да го прави това. Съветът ми е да отидеш при някой майстор на Субару, да го види, да покараш доста км. така и тогава да почваш ремонти. Когато усетиш, че не ти включва, като си дал на D, задържаш спирачката и леко подаваш газ и ще усетиш как ти включва и тръгваш. Според мен не трябва да бързаш с отваряне на кутии и т.н., особено при някви майстори, които не конкретизират и увъртат и ти казват всичко е относително, зависи от много неща и т.н. :-)

Пет Окт 03, 2014 8:43 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3  >