Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 51  >
 Зимни гуми 
Автор Съобщение

Постове: 103
Телефон: 0898268926
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте, след много четене си харесах гуми.
И аз като колегата ХристоСливен се придържам към официалния Аутбек II размер от 215/60/16.

Та, и във двете теми за зимни гуми тук няма ни едно негативно мнение за континенталките. Напротив - де що видях, все е положително.
И след като миналата седмица по случайност попаднах на сайта на един от вносителите и ги видях само за 214 лв бройката .... =D> http://www.adk.bg/?go=products&p=detail&itemId=200

Шарката е мега яка! Мисля, че ще ми свършат работа при всякакви условия:
Изображение

Пон Сеп 29, 2014 9:53 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 433
Автомобил: Outback H6 B13, Forester SG 2.5XT
Телефон: 0894414176
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
HristoSliven написа:
И аз съм в процес за избор на зимни гуми. Търся нещо до среден ценови клас(до 200 лв) в размер 215/60 R 16.
За сега съм си направил собствена "класация",според данни от официални тестове и мнения от ползватели: 1. Nokian WR D3 ; 2. Firestone WinterHawk 2 EVO ; 3. Fulda Kristal Controll HP . Добри отзиви от тестове има и за Hankook Winter i cept RS (W442),но за този модел не срещнах мнения от някой,който реално ги е ползвал. За "Firestone" имам мнения и от лични познати,от които единият ги е ползвал 2 зимни сезона, втория-3,а третия само в предишната зима.Мненията им са изцяло положителни,особено за здравина на бордовете и поведение в киша и на мокро.Единият комплект е ползван и при по-сериозни зимни условия,в сняг-дълбок и на отъпкан(сезон 2011/2012г),като мнението е категорично положително,но тогава са били съвсем нови. Подобно е положението и при "Nokian",но и двата комплекта са карани главно по добра пътна настилка,макар и с достатъчно сняг(т.е. не са блъскани по пътища със сериозни дупки).
Аз лично имам добри впечатления и от "Lassa snoways 2"(при 3 сезона на Мерцедес 190),но този модел не се намира за 215/60 R 16. Най-доволен съм бил от "Dunlop WS SP 3D"(отново 3 сезона,на Ауди Б4 куатро),но техния актуален модел (4D) е в друга ценова категория(категорично над 200 лв).

Миналата година се сдобих с 4бр. Hankook Winter i cept RS (W442) 205/60R16 ХL Доволен съм от нея, макар и да нямаше сняг за дълго, но ги ползвах при около 30см. пресен сняг по черен път и си вървях като пушка докато не увиснах по тумбаче на една пряспа (около 60см.) и пак си излязох сам след малко ровене под колата. http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=4826&start=660#p195582
Държат на отъпкан сняг и се справят добре с кишата.Почти не личи, че са карани (Обути Декември и сменени Април след около 6-7000км.) Държат и на мокро добре според моите разбирания.Ще видим тази зима как ще са.
Дано съм бил полезен :beer:

Пон Сеп 29, 2014 1:17 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Субаруто и Мишелин Алпин ще карат трета зима , незнам гумите дали са добри защото нямаше сняг.Сега прогнозата е за сняг в изобилие и ще видя как ше се справят.

Пон Сеп 29, 2014 8:22 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Тази година мисля да обувам едното Легаси с Nokian Hakkapeliitta R2, е така за идеята....дано и сняг да има :D

Сря Окт 01, 2014 4:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Отговори с цитат
На Белмекен вече има сняг,в събота бях на Карабунар и видях бялата шапка на върха :cool: .Карал съм Нокиан зимни много са добри,а и борда им е много здрав.

Сря Окт 01, 2014 6:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 269
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ама този Нокиан е с шипове, предполагам знаеш :)

Сря Окт 01, 2014 6:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Отговори с цитат
Специално този не е с шипове, ама не е много популярен по нашите ширини. Ония с шиповете са същите иначе като смеси и шарка. Мерак ми е да видя разликата с нормална зимна Европейска гума... :)

Сря Окт 01, 2014 7:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 221
Автомобил: Метрополитен
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
И аз бях в размисли между 3 вида гуми:Dunlop Wintersport 4D,Continental Wintercontact TS830P и Michelin Alpin 4 главно за градско каране 80% и малко в планината по неутъпкани пътища.При посещение в един от сервизите където си подържаме автомобилите и също се занимават с продажба на гуми попитах за мнение и съвет между тези три марки и модели като отговора беше,че Alpina се представял много зле на сняг въпреки,че виждам винаги е в топ 3 поне на доста списания и тестове.Силни думи за Dunlop но по-скоро била повече магистрална гума а ако търся наистина зимна гума с повече каране извън пътя Continental..
Избора ми се сведе до тези два модела за съжаление преди месец звънях имаха само 2 Dunlop-a другите трябваше да ги събират от остналите магазини за дота никаква информация не можаха да ми кажат..така, че който дойде с по-пресен дот в моя размер 215/60/16 той ще е :)

Пет Окт 03, 2014 9:40 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 103
Телефон: 0898268926
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
SUBR, в момента Континенталки 215/60/Р16 има в АДК за по 214 лв. бройката, но са останали от миналата зима. ДОТА им е Септември 2013-та.
Аз им казах, че държа да е тазгодишен ДОТ и ме записаха на някакво листче да чакам за новата поръчка.
Та сега седя и чакам.
Вярвам, че до края на Октомври ще направят нова заявка и ще получат. А като гледам месечните прогнози за времето може и чак Декември да се наложи да слагаме зимните :shock:

Пет Окт 03, 2014 10:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
SUBR написа:
... Alpina се представял много зле на сняг въпреки

Колега, сега за трета зима ще съм с Мишлен Алпин 4 на Легасито. Първата зима, когато ги взех ми се наложи да пътувам два поредни дни след виелиците, които изолираха Варна от света. На неразчистено платно за изпреварване на магистралата между Шумен и Варна си изпреварвах без никакви проблеми със стабилиността на колата - усещах че се качвам на неразчистен и лошо утъпкан сняг само по друсането. След това газих на едно село около километър участък от пътя със сняг около 20-25 см пак без да забуксува или поднесе. На Импрезата са същите, а тя се кара само в планината пак без никакви проблеми. Такива спецове, които са виждали само изложена гумата на щанда много има.

Континентала също са пракрасни гуми. С такива е мой приятел с Мерцедес и ги мъчихме и на кал и на сняг и Мерца се държа подобаващо.

Пет Окт 03, 2014 10:59 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 221
Автомобил: Метрополитен
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Kъм колегата Crusader -аз ще чакам нещо да се появи в Диана или Примекс (макар,че там май нямаха нито една от двете марки..може и да бъркам ),че съм с -25% иначе виждам по доста online-сайтове има с нов дот уж..
Deadman склонен съм да вярвам на Любо все пак и той кара Импреза ;) както и на теб също но нали знаеш различни хора различни усещания и разбирания :good:

Пет Окт 03, 2014 3:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 62
Автомобил: Subaru Forester
Телефон: 0878105009
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Я да забия и аз едно въпросче за гумите че зимата идва. Към по разбиращите или които са ги ползвали тези модели ако има такива естествено.Цените са интересни за това се позамислих.2=а модела за нови а vredestein-а е втора ръка с 9 мм профил,но ДОТ-а е 2008 което ми дърпа малко ръчната(ако беше 2012-13 сигурно нямаше да се двоумя,все пак е vredestein.:)

Съб Окт 04, 2014 2:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 219
Автомобил: subaru Impreza 20d Limited S
Рейтинг: 200
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ползвал съм Continental TS 810,такива ми дадоха с колата.След това купих Michelin Alpin A4,миналата зима карах с Goodyear Ultra grip-8. Тази ще съм отново с тях и да си призная не намирам никаква разлика,а при мен и сняг и студ и киша дал господ. Това което е оцветено с зелено при тестовете на ADAC може да се купува без страх. Шарка и модел са си въпрос на лични предпочитания.

Нед Окт 05, 2014 6:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 207
Автомобил: outback2.5 ,lancer sportback
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Аз от Нокиан съм страшно не доволен на сняг държи но на мокро е под всякаква критика заради тях имам ПТП. Лично за мен са Гудиър , Малоя, Мишелин фулда

Пон Окт 06, 2014 6:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Ми за това са форумите предполагам. Да се обсъдят и конкретизират нещата.В ADAC за 2012 Nokian WR D3 е на 5-о място пред PIRELLI,BRIDGESTONE и VREDESTEIN. Нищо лично против колегата,просто така са ги класирали немците. На някои едни им харесват,на други не. 2-те гуми са дадени като модели за SUV и за това ми е интересно има ли хора които са имали достъп и мнение до дадения модел. Естествено че нещата се свеждат до индивидуален избор на всеки,но това не мисля че пречи да се дадат някои мнения.

Вто Окт 07, 2014 2:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Няколко пъти споменавате ADAC като критерий за качество и точност. Не им се доверявайте напълно: ADAC манипулира. ;)

Вто Окт 07, 2014 3:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
НЕ знам аз имам Бриджстоун ЛМ 32 ( поради липсата на други за моя куц размер ) и мога да кажа че нямам никакви оплаквания от освен че си набира все едно нито е морко нито е заледено ама все пак трябва ида се спре след това;))

Вто Окт 07, 2014 4:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Колега не се доверявам на ADAC. Ако беше така нямаше да искам мнения за гуми дето не съм ги и чувал:) Водят ги SUV и за това ми стана интересно. Всички знаем кои са марките гуми,но това не пречи да имаме инфо и за по-непознатите. Това е лично мнение естествено.

Сря Окт 08, 2014 12:20 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 110
Автомобил: Subaru Forester 2.0D
Телефон: 0888238905
Рейтинг: 46
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Аз също се замислих за зимни гуми тези дни. Виждам че споменавате Nokian като добри гуми. Имам опит с два зимни модела и един летен. От мой опит бих казал че са много добри на сняг, но ако карате извънградско с висока скорост, не мисля че са добри, дори бих ги оценил като слаби. При скорост 130км/ч такъв аквапланинг ми направиха, на място което познавам и не съм имал проблем с други при по висока скорост дори. Не ги препоръчвам за магистрално шофиране. Също така си спомням при киша и преминаване в друго платно колата се усеща много нестабилна. Може би ще си избера Dunlop 4D, по спомени 3-ката си беше ОК.

Сря Окт 08, 2014 10:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Категорично не съм съгласен че Nokian не са добри за извънградско с висока скорост,на мокро,киша и др.еле пък за аквапланинг.Говоря конкретно за модел WR D3.На много лош път вода и киша с над 150 km/h колата не мърда.Пробвано многократно,на сняг още по-добри се държат. :hello:

Сря Окт 08, 2014 3:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 51  >