Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4  >
 въпрос относно разход на газ 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
или газ към Пловдив , при Стоян, на който сервиза е на 30 м от БРЦ да ти я настрои и да забравиш илуи да ти отремонтира и пак да забравиш.

Пон Авг 11, 2014 1:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 141
Автомобил: Legacy 2.5 2000Г
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здрвейте колеги.Както обещах след диагностика и обстойно преглеждане на колата се установи че кабелите са за смяна имали ниска съойност на съпротивление(мисля така се изрази майстора) графитират ли нещо подобно абе с две думи стари изпечени за смяна.Сменихме и свщи, останалото на компа показва че е ок.И покрай тази профилактика се установи че трябва да се сме ят задни накладки(сменени вече), и протекли 2 предни амортисьора:( ще почакат обаче:(. Сега остава да засечем разхода:)Поздрави и благодарности на всички за бързите отговори и съвети:)

Сря Авг 13, 2014 6:00 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Автомобил: Subaru Forester
Телефон: 0885801554
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
98 фори 122 кончета.
13 градско, 9 извън.
направо е класика.газовара е обикновенна.
Мислих си за газов инжекцион но след коментарите по горе се отказах.

Съб Авг 16, 2014 9:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 269
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
hurtshunter написа:
Здрвейте колеги.Както обещах след диагностика и обстойно преглеждане на колата се установи че кабелите са за смяна имали ниска съойност на съпротивление(мисля така се изрази майстора) графитират ли нещо подобно абе с две думи стари изпечени за смяна.Сменихме и свщи, останалото на компа показва че е ок.И покрай тази профилактика се установи че трябва да се сме ят задни накладки(сменени вече), и протекли 2 предни амортисьора:( ще почакат обаче:(. Сега остава да засечем разхода:)Поздрави и благодарности на всички за бързите отговори и съвети:)

Надявам се, че си сложил оригинални кабели, а не заместители за 50~60 лева?

Съб Авг 16, 2014 9:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
BLUE 1 написа:
hurtshunter написа:

Надявам се, че си сложил оригинални кабели, а не заместители за 50~60 лева?

Колега незнам дали са оригинални,значи за 4бр свещи,кабелите,+ 2 бр комплект задни накладки платих 260лв.Да се надявам,че са оригиналните кабели:) Поздрави. А и разхода сега засичам градско но извън града ми даде 11 11.5 с 140км/ч ходих до комотини и обратно.Мисля,че е доволно незнам според мен нема как да гори 10 извънграда освен ако не карам с 90 км/ч :)

Пон Авг 18, 2014 10:50 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 359
Автомобил: SUBARU OUTBACK 2.5 2007
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Аз ходих на специалист и то добър ... гледа човека колата каза че всичко и е наред .... напоследък в Бургас имаме ужасни задръствания и под 17-18 газ с климатроник не ми дава . Извънградско 13 каране със 100-120 , И аз искам да сваля малко разхода но явно автомобила просто си гори толкова

Легаси 2.0 автомат

Пон Авг 18, 2014 11:35 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
DJ-Stenly написа:
Аз ходих на специалист и то добър ... гледа човека колата каза че всичко и е наред .... напоследък в Бургас имаме ужасни задръствания и под 17-18 газ с климатроник не ми дава . Извънградско 13 каране със 100-120 , И аз искам да сваля малко разхода но явно автомобила просто си гори толкова

Легаси 2.0 автомат

Колега за извън града тва според мен не е нормално..дано да греша но наистина 13 си е направо преразход :) Аз я засякох от Пловдив до Сливен с минимална скорост 140км/ч в повечето случаи 170-190 и ми даде 15 разход.. Според мен нормално е с 120-130 11-11.5 с климатроник. Но то с тая газ,зависи явно и от състоянието най-вече на колицата всичко е свързано,важното е да сме си доволни от колиците,да не ни вкарват в голям разход за ремонти а тва че Субару си горят като змейове..всеки го знае:):):) Жив и здрав:)

Пон Авг 18, 2014 12:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега @hurtshunter, този разход вече е нормален, не може да се очакват чудеса от 1600 кг кола, с 2.5 мотор, 4х4 и стар автомат. Ако смяташ еквивалентно през цените на горива, извънградско с А95 и обикновен дизел ти се връзва около 5,3-5,5/100 км., без да включваме бензина за загряване на мотора, но той няма да е много.

При мен за последната седмица, за изминати общо 1160 км., от които около 200 км. градско в София и Созопол, останалите около Созопол и по магистралата, със почти постоянно включен климатик и скорости 110-150 км/ч., изгорих около 155 литра газ, което е около 13,4/100 км. Аз го бях смятал да е 12/100, но климата и настискането от време на време си казват думата.

Поздрави!

Пон Авг 18, 2014 1:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
askeless написа:
Колега @hurtshunter, този разход вече е нормален, не може да се очакват чудеса от 1600 кг кола, с 2.5 мотор, 4х4 и стар автомат. Ако смяташ еквивалентно през цените на горива, извънградско с А95 и обикновен дизел ти се връзва около 5,3-5,5/100 км., без да включваме бензина за загряване на мотора, но той няма да е много.

При мен за последната седмица, за изминати общо 1160 км., от които около 200 км. градско в София и Созопол, останалите около Созопол и по магистралата, със почти постоянно включен климатик и скорости 110-150 км/ч., изгорих около 155 литра газ, което е около 13,4/100 км. Аз го бях смятал да е 12/100, но климата и настискането от време на време си казват думата.

Поздрави!

Незнам колега аз споделям лично мое мнени на база това което съм чувал,чел и разбира се най-вече това което сипвам в бутилката...на мен ми гори ако я карам до 130 точно 11-11.5 сега дали има разлика в климатиччните условия на Гърция незнам но това си ми беше разхода там а и в Бг няма разлика . За мен наистина нормален извънградско с скорост до 130км/ч си е 12л макс

Поздрави:)

Пон Авг 18, 2014 1:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Е легасито е аеродинамична кола, не е кашон като Форко :D И АТ кутията е по-дълга от МТ, при тези скорости си с по-малко обороти. Важното е колите да не дават големи ядове и да не ни оставят на път, вчера като се прибирах имаше две БМВ 5 и едно Пежо с вдигнати капаци на магистралата. Ама незнам какво им гледаха, то само капаци =D>

Пон Авг 18, 2014 1:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
askeless написа:
Е легасито е аеродинамична кола, не е кашон като Форко :D И АТ кутията е по-дълга от МТ, при тези скорости си с по-малко обороти. Важното е колите да не дават големи ядове и да не ни оставят на път, вчера като се прибирах имаше две БМВ 5 и едно Пежо с вдигнати капаци на магистралата. Ама незнам какво им гледаха, то само капаци =D>

хахаха наистина ме развесели колега ROFL ами да не е приятно и никой не е застрахован от това,но наистина мисля,и се надявам(все пак съм съвсем пресен собственик на тази марка) да не се чупят често и да не ни вкарват в приразход за ремонти а само от горивп.. :D :D :D Наистина това за мен е кола която карам с кеф.Очаквам зимата,не вярвам да видя и усетя чудеса,но да видим..четох една тема с мноого мнения как се кара AWD на сняг и се наплаших..много тръгвали целите коли в завои..хахах ще видим:) Жив и здрав да си,и много безаварийни км желая:)

Пон Авг 18, 2014 1:26 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 103
Телефон: 0898268926
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега, би ли споделил как ти се промени разхода градско след смяната на свещите и кабелите?

Поздрави :)

Сря Окт 01, 2014 2:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 104
Автомобил: Subaru Outback 2.5 XT '06
Рейтинг: 37
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Намалява чувствително :) Аз смених кабелите лятото - бяха си зле. Новите са полски - Sentech (Евтини и добри.Имат вариант специално за LPG & CNG с допълнителна метална оплетка). Разхода падна поне с литър и нещо надолу . Много са важни при работа на тези горива. Дори и да не прекъсва още, старите кабели с увеличено съпротивление доста омаломощават искрата и колата съвсем умира. Кабели и свещи се сменят често когато караш на газ и метан.

Чет Окт 02, 2014 8:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Здравейте,
възможно е при проблем със свещи и/или кабели, след смяната им колата да започне да гори малко-повече, особено на газ. Това се случи при мен, разхода след смяна на кабели и свещи се качи поне +1л градско/извънградско. Причината според мен е че заради лошото горене, ламбда сондата вижда богати смеси, което води до редуциране да подаденото количество гориво. Сега имам проблем със същата ламбда сонда или с инсталацията до нея /при мен е само 1 на катализатора на даунпайпа/, като диапазона и се е изместил между 0,39 и 1,45 волта, на свободен ход и при изключена букса, компютъра показва 3 волта. На диагностика се видя, че заради този проблем смесите са ми бедни до 10% на бензин и до 20% на газ. Колата придърпва и не върви добре, но за сметка на това последните 160 км. градско минах с 17,69л газ, което е около 11/100 разход. Извънградско също се движи около 11/100 и такъв разход след смяната на кабели и свещи не бях виждал. :good: Не че е добре щото сигурно има детонации, но не можем точно да локализираме проблема.
Поздрави!

Чет Окт 02, 2014 10:25 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Crusader написа:
Колега, би ли споделил как ти се промени разхода градско след смяната на свещите и кабелите?

Поздрави :)

Извинявай колега,че чак сега отговарям,но сега остана време да влезна и да порагледам:) Да след смяната на кабели и свещи се оправиха нещата при мен.И вече съм доволен.И така с разхода преключих дано нямаме други ядове..то си е ясно,че суби си погоряват но все пак автомат,4х4, 2.5 двигател:) Поздрави

Нед Окт 05, 2014 5:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 207
Автомобил: outback2.5 ,lancer sportback
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
http://www.amazon.de/Z%C3%BCndkabel-Sub ... B004LU1QWG а за тези кабели какво мислите , че нещо взе да се бъзика на ниски обороти и вдигна разхода . кабелите не са сменяни около 20х км.
На 2 пъти ми се случва да ми изпада лулата на 1ви десен цилиндър :facepalm: от немските павета .

Пон Окт 06, 2014 5:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 127
Автомобил: Subaru OUTBACK H6. 2002г.,Facelift
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
3.0 двигатели са 13-15 разход на газ в града?!!! как ги карате тея коли....??
И за съм с легаси 2000 - 2.5, газово Томасето ISTAG 300 - на обща стойност 2200лв.. Донастройвана след покупка още 2 пъти система. Проверена ламда сонда, и едни кабел на свещите сменен, че имаше масло отекло по него от някъде, заради повредено оплътнение.
Разход на газ в града, НЕЗАВИСИМО от къде зареждам, 19-20 на 100, както и да го въртя с 10 лв газ - 40 км, с 20 лв газ 82 км , почти точно всеки път. Верно работя на центъра на Варна и паркирам по 20 мин.. но ви е :-) си е бая разход.
Извън града, последно лятото до Стара загора и обратно със 140 150 на- маистралата - 12.7.
Казаха ми да видя и детонационен датчик, но на елкон не излизат грешки и прроблеми. Виж кабелите на свещите са малко одървени, но не виждам причина да не работят.
Приемам идеи за намаляване на разхода и аз ;-)

Пон Окт 06, 2014 11:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Кабели , свещи филтри :D за начало и начин на каране
това е моето субару при предишния собственик
http://www.carspending.com/bg/vehicles/ ... gacy-bg-gx

това е при мен като разход , от както взе да прави проблем кабела и вдигна разхода ROFL
http://www.carspending.com/bg/vehicles/ ... gacy-kombi

Вто Окт 07, 2014 12:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 127
Автомобил: Subaru OUTBACK H6. 2002г.,Facelift
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
dimy написа:
Кабели , свещи филтри :D за начало и начин на каране
това е моето субару при предишния собственик
http://www.carspending.com/bg/vehicles/ ... gacy-bg-gx

това е при мен като разход , от както взе да прави проблем кабела и вдигна разхода ROFL
http://www.carspending.com/bg/vehicles/ ... gacy-kombi

Човек аз ако падна на 15 градско ще почерпя... :-) Стилът на каране ми е пасивно - агресивен. Демек или ми е гот и карам лежерно, или взимам завоите с 70 , но така или иначе разходът си ми е един и същ . :-) Това в колко часът , от коя бензиностанция ще сипеш - са някакви митове. Зареждал съм от всякъде и всички по всяко време и всякакви клонове и градове.
А 12.7 харча извън града при добър случай :-)

Вто Окт 07, 2014 4:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Това ми се вижда голям разход, нещо не е както трябва :shock: . Навремето имах Фронтера 2.4 и тя на дълго гореше около 11-13 и 13-15 градско в зависимост от това дали е 4х4 или на задно като нея бая я настъпвах :D

Вто Окт 07, 2014 5:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4  >