Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 помощ за газова течна фаза 
Автор Съобщение

Постове: 5
Автомобил: Subaru Vivio
Телефон: 0883 678 321
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
извинявам се за грешките но ползвам автоматичен кирилизатор

Здравеите, пурво искам да кайа ,че кирлизатора на форума НЕ работи , моля модератор да ми оправи темата или да я махне както прецени.

Така имам една кола (проект) която трябва да се газифицира , слойих и ГИ АГИС ,но не успях да я подкарам и се нервирах и реших да я махам , намерих си течна фаза , втора употреба и искам да пробвам с нея , да я ревизирам и да се монтира (понейе не разбирам от монтай на течна фаза) ще ми трябва човек които да направи кадурен и свестен монтай , мисля да дам дюзите на газовата на ултразвук да ги почистят , тук отварям скоба дали стенд за бензинова дюзи би свуршил работа и за тези газовите ? Съхсто помпата ми е изгоряла , да ми кайете евтин варянт за помпа , газовата е ИЦОМ , другия ми вапрос е , от каде могат да се купят резервни части за тази газова , за да си набавя необходимите неща за един свестен монтай , 4е ми писна с тая газ , само пари и колата си е на бензин , благодаря предварително
 4

Вто Окт 14, 2014 12:15 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
andreykolev написа:
извинявам се за грешките но ползвам автоматичен кирилизатор

Здравеите, пурво искам да кайа ,че кирлизатора на форума НЕ работи , моля модератор да ми оправи темата или да я махне както прецени.

Така имам една кола (проект) която трябва да се газифицира , слойих и ГИ АГИС ,но не успях да я подкарам и се нервирах и реших да я махам , намерих си течна фаза , втора употреба и искам да пробвам с нея , да я ревизирам и да се монтира (понейе не разбирам от монтай на течна фаза) ще ми трябва човек които да направи кадурен и свестен монтай , мисля да дам дюзите на газовата на ултразвук да ги почистят , тук отварям скоба дали стенд за бензинова дюзи би свуршил работа и за тези газовите ? Съхсто помпата ми е изгоряла , да ми кайете евтин варянт за помпа , газовата е ИЦОМ , другия ми вапрос е , от каде могат да се купят резервни части за тази газова , за да си набавя необходимите неща за един свестен монтай , 4е ми писна с тая газ , само пари и колата си е на бензин , благодаря предварително

много интересна покупка си направил :-?1) по-добре беше да се поинтересуваш малко преди да купуваш ИКОМ,пък и каквото и да било!принципно оригиналната помпа си е скъпичка(но става и по мощна бензинова помпа)!
2)за инжекторите дали стават за чистене с ултразвук-Виалските инжектори стават,за иком незнам.вземаш ги и ги носиш до ултразвука и много лесно ще се разбере :hello: ако не пасне за ултразвук,купуваш си карбуратор клийнър спрей и пускаш много бързи импулси на инжекторите,докато впръскваш в тях.
3)за монтаж-незнам кой майстор ще се навие да слага 2ра ръка течна фаза,ако не е сервизирана при него.за софия МИТКА,но най добре е да намериш координати на НИТО ГАЗ(пловдив),и да ти дадат насоки!!

Успех :good:
П.П:мисля,че не е проблем да си изтеглиш една кирилица....

Вто Окт 14, 2014 6:59 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Работещ кирилизатор на вин7 не съм срещал , вградения ми е бъгнат , но не ми е проблем да пиша в друг форум и да копирам написаното тук , просто споменах ,че форумния не работи ,а нали е точно за това да се ползва ....

По темата сега , взех иком защото беше единствената на разумна цена , колата не успях да я подкара, с ги и я махнах (още не съм но ще стане до някоко дена) какво има като недостатък на иком ,че ме пита защо съм избрал него , ти сам спомена ,че става бензинова помпа , което за нашите ширини е гигантски + , нИТО ГАЗ не са ли представители на Виале ,а и в София само този Митака ли е ? И Къде се намира той . благодаря предварително отново
 2

Вто Окт 14, 2014 4:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
митака има координати във форума,а форума има добра търсачка!!!

нито газ работят и с виале и с иком

Успех

Вто Окт 14, 2014 9:00 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Пресен - пресен

Постове: 1
Автомобил: BMW E36 328I
Телефон: 0883 485543
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за мнението , а някакви отзиви за каравелгаз , гледам и те монтират иком ?

Вто Окт 14, 2014 10:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 610
Автомобил: Outback 09
Рейтинг: 77
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Иво Ленков(Каравел газ) е човек,който си разбира от работата.

Сря Окт 15, 2014 7:45 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
ще съм благодарен на всякакви коментари по темата , благодаря предварително

Съб Окт 18, 2014 10:19 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 18
Автомобил: MY07 OUTBACK 2,5
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте@andreykolev и цялата форумна общност.Карал съм 3(три)коли внос от CH(Швейцария)и Германия с Bi-Buel(течна фаза).С марката-"Грозното Пате'' съм от 1991 година(23 години),карал съм почти всички модели,включително Leone,Justy,Baja-2 броя,Outback2,5 Limited, XT 3 броя,3,0 LL bean'. Българската lpg/пропан бутан е с преимуществено съдържание на БУТАН! В Европа и САЩ карат с ПРОПАН,но нашите търгаши ни търкалят с много неочистен,с твърди примеси ПРОПАН-БУТАН/БУТАН/ПРОПАН. НА КЕМПЕРА имах фабричен генратор за ток на газ.С нашата газ не работеше,не става,или по-точно в измислен режим и гаснеше на 5 минути.Заредих го с ПРОПАН и заспа.Колега, може би е по-добре да си сложиш Газов инжекцион без течна фаза!Смени маслата с RL или Amsoil -мотор,дифове,скорости.Сложи добавка в антифриза Water Weter на RL и не влизай в сериала "На всеки километър"и "Моята кола гори 5 на 100", ...да бе..,но нали ти и плащаш сметката..Само помпата,филтри,монтжи,демонтажи и т.н.е над 1000Еврооо.Лошото е,че пак след малка пауза си отново в сериала,с твоя дебит.Тези с течната фаза НЕ са за БЪЛГАРИЯ!! За жалост тук има много ментета навсякъде,във всички категории.Защо ти трябват да "ручаш Жабета"?! и да висиш пред газаджийницата.Всъщност тук има писано много по темата,вземи и се разрови.Твоята си е чисто "НА СЛУКА"! Успех и както казва BAT BUBI мислете не със сърцето,а с ума.

Пон Окт 20, 2014 8:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
thunderwolf написа:
Здравейте@andreykolev и цялата форумна общност.Карал съм 3(три)коли внос от CH(Швейцария)и Германия с Bi-Buel(течна фаза).С марката-"Грозното Пате'' съм от 1991 година(23 години),карал съм почти всички модели,включително Leone,Justy,Baja-2 броя,Outback2,5 Limited, XT 3 броя,3,0 LL bean'. Българската lpg/пропан бутан е с преимуществено съдържание на БУТАН! В Европа и САЩ карат с ПРОПАН,но нашите търгаши ни търкалят с много неочистен,с твърди примеси ПРОПАН-БУТАН/БУТАН/ПРОПАН. НА КЕМПЕРА имах фабричен генратор за ток на газ.С нашата газ не работеше,не става,или по-точно в измислен режим и гаснеше на 5 минути.Заредих го с ПРОПАН и заспа.Колега, може би е по-добре да си сложиш Газов инжекцион без течна фаза!Смени маслата с RL или Amsoil -мотор,дифове,скорости.Сложи добавка в антифриза Water Weter на RL и не влизай в сериала "На всеки километър"и "Моята кола гори 5 на 100", ...да бе..,но нали ти и плащаш сметката..Само помпата,филтри,монтжи,демонтажи и т.н.е над 1000Еврооо.Лошото е,че пак след малка пауза си отново в сериала,с твоя дебит.Тези с течната фаза НЕ са за БЪЛГАРИЯ!! За жалост тук има много ментета навсякъде,във всички категории.Защо ти трябват да "ручаш Жабета"?! и да висиш пред газаджийницата.Всъщност тук има писано много по темата,вземи и се разрови.Твоята си е чисто "НА СЛУКА"! Успех и както казва BAT BUBI мислете не със сърцето,а с ума.

пишеш щуротии и под общ знаменател!!! :lipseal: 1000евро #-o

Пон Окт 20, 2014 10:25 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
:giggle: Вярно пълни глупости. И в Европа карат на пропан/бутан, а всички уреди в кемперите са пригодени да работят на пропан и затова редуцир вентилите и бутилките им се различават от тези за пропан/бутан. Но в Бг си ги ползваме и с пропан/бутан ;)

Сря Окт 22, 2014 9:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Взел съм го и няма връщане назад , сега демонтирах дюзите , купих нови оплътнения и ще ги дам на стенд с ултразвук за почистване и диагностика , също искам да питам разбиращите , тази помпа дали ще ми свърши работа (мисля ,че е бензинова) Walbro 255 Gss342 ?

Вто Окт 28, 2014 9:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 351
Рейтинг: 151
Отговори с цитат
Какво стана с течната фаза колегата нещо се умълча...

Сря Апр 26, 2017 12:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Forester2003 написа:
Какво стана с течната фаза колегата нещо се умълча...

Не чакай отговор.
Колегата не е влизал във форума от почти 3 години.
;)

Сря Апр 26, 2017 8:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 351
Рейтинг: 151
Отговори с цитат
А някой някъде да е споделил нещо за опит с този вид система?
Мен лично ме бяха наплашили разни експерти че съм щял да си разваля колата - ами карам вече 30хил.км на газ с нормален газов инжекцион и колата си върви съвсем нормално.
На следващата си кола сериозно бих се замислил за газ-течна фаза...

Пон Май 01, 2017 3:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Цитат:
А някой някъде да е споделил нещо за опит с този вид система?

:rtfm: viewtopic.php?f=1&t=21116&hilit=%D1%82%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B0+%D1%84%D0%B0%D0%B7%D0%B0

;)

Пон Май 01, 2017 7:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема