Отговори на тема
 Subaru Forester 2.5X,171 PS !!! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 344
Автомобил: Subaru Outback MY15, 3.6 R
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Защо в България не се предлага такъв модел на фори 2.5,171 к.с.,и със бавни http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1 :-k

Пон Авг 30, 2010 4:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Sondermodell на немски означава специален модел,за там ли са правени само или са по поръчка :?:

Пон Авг 30, 2010 4:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1159
Автомобил: с EWG
Рейтинг: 379
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
2.5 са за американския пазар, там пък нямат 2.0.

Пон Авг 30, 2010 11:27 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
тук пазара е нищожно малък за да се предлагат някои стоки ...

Пон Авг 30, 2010 11:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 72
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
2,5 мотор 171 коня е без турбо. Произвежда се за щатите. За Европа този мотор е с турбо и е там 220 коня, (да не объркам цифрата на конете) :)
На мен специално повече ми харесва 2,5 шестак 171 коня без турбо и се интересувах точно от този двигател преди да купя Форестъра, но ми предложиха само 2,5 със турбо и аз взех 2,0. Не са ми притрябвали толкова коне на ралита няма да ходя.

Вто Авг 31, 2010 8:32 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Vladi4 написа:
2,5 мотор 171 коня е без турбо. Произвежда се за щатите. За Европа този мотор е с турбо и е там 220 коня, (да не объркам цифрата на конете) :)
На мен специално повече ми харесва 2,5 шестак 171 коня без турбо и се интересувах точно от този двигател преди да купя Форестъра, но ми предложиха само 2,5 със турбо и аз взех 2,0. Не са ми притрябвали толкова коне на ралита няма да ходя.

Ами защо не ''прескочи'' до Германия и да си вземеш такова Фори 2.5X,171 к.с. с бавните,но гори с литър и нещо повече от модела 2.0,150 к.с. който се предлага у нас.Но пък може да върви значително по-добре от ''нашенският'' модел :)

Вто Авг 31, 2010 9:56 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
За вървенето не знам, но съм сигурен, че този шестак 2,5 има много по-голям ресурс от тези двигатели с турбото. Естествено, че ще гори повече от 4 цилиндъра 2.0 кубика, но и въртящият момент ще е доста по-голям. :wink: В същност разхода не ми е бил определящ критерии при покупката, а по-скоро офроуд качествата и понижаващите предавки... Бъкел не знам немски и нямам познати в Германия, иначе сигурно бих го направил това упражнение. :)
За мен един голям бензинов двигател с голям въртящ момент, без всякави турбота е върха на сладоледа. За съжаление нямам такива средства и възможности, за да взема една Тойота Тундра например, която е 5,7 бензинов осмак... :-D :-D

Вто Авг 31, 2010 2:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Не е мястото тук ама да не отварям нова тема ще попитам тук,ако си поръчаш навигация на български език за новото си фори дали ще може да се направи и цената ще се покачи,но пък удоволствието ще е много по голямо :D Иначе по темата по-добре да спрът моделите с турбо и да пуснат на пазара в България Форко 2.5X,171 PS,който иска турбо кола да си вземе Импреза WRX STI който не са 230 к.с.,а 300 к.с.,апък ако има тооолкова големи мераклии за фори с турбо ще го вземат по поръчка.

Вто Авг 31, 2010 3:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1159
Автомобил: с EWG
Рейтинг: 379
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Е на този принцип няма нужда и от 2.0 и 2.5. Да пуснат 2,3 дизелови модела за Европа - вървят и не харчат :wink:

Вто Авг 31, 2010 4:57 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
2.5 не е шестак, 4-цилиндров мотор. За Форестър не се предлага на Европейския пазар.

Вто Авг 31, 2010 5:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Vladi4 написа:
За вървенето не знам, но съм сигурен, че този шестак 2,5 има много по-голям ресурс от тези двигатели с турбото.

Само да уточним колеги :idea: 2.5 на Subaru e 4 цилиндров,независимо какви впечатления за мощност и въртящ момент е оставил у вас :smt023
Сори,че ви оспамих темата :oops:

Вто Авг 31, 2010 5:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Вярно, 4 цилиндров е 2,5 мотора. И е 230 коня с турбото. Извинявам се за грешката! Чак 3,6 мотора е шестцилиндров... :-) Разкошен мотор, но нямам такива средства, за да го взема. #-o

Вто Авг 31, 2010 9:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте.Новобранец сам.Много моля да ми помогнете сьс сьвет и инфо.Как се поддьржа форестьр 2.5х и от кьде могат да се намерят части за него ,щом е за американския пазар? Благодаря предварително!

Вто Окт 14, 2014 7:57 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 223
Автомобил: Subaru Forester 2.5 XT - EX
Рейтинг: 97
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
По-трудно ще намериш читав 2.5х в Европа, отколкото части после. Обади се в Сти.бг, при Анелия и питаи хората, които продават части във форума. 2.0х 158к.с. не е по-бавен и има доста оттях. Карам 2.5хт европейски и доста части не ги държат налични, чакането е същото като за USDM...

Вто Окт 14, 2014 9:03 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема