Отговори на тема стр 1, 2  >
 Тропане по предницата MY09 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 159
Автомобил: 09 Subaru Forester 2.0 5МТ
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Kолеги от известно време като карам по неравен път, ми тропа нещо около дясното предно колело, но за съжаление не мога да открия разбито. Първо предположиме, че са водачи на спирачните апарати поради изтъняли накладки. Смених накладките, но тропането остана. Биалетките са стегнати, накрайниците също. При силно клатене на ляво/дясно потропва нещо в рейката но това епри много силно тресене. При рязко тресене на колелото пък ме се струва ,че може да е омортисьора. Колата още няма 40 000км.
Амовете държат и изглеждат здрави, волана е отличен и ми тропа колата. Къде да ида да ми разгледат обстойно предницата и да го реша този неприятен проблем?

Чет Окт 16, 2014 8:50 am
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
В някой от форумните сервизи.
Тампоните на стабилизиращата щанга сменяни ли са?

Чет Окт 16, 2014 8:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
не не са

Чет Окт 16, 2014 9:19 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 161
Автомобил: Forester
Рейтинг: -23
Кофти...
Отговори с цитат
На носача има един тампон който е маслен или с гел може да е той. Сцепва се и изтича маслото.
Изображение

Чет Окт 16, 2014 6:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 397
Автомобил: Душата ми кара AMG
Рейтинг: 122
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
lelemale13 написа:
На носача има един тампон който е маслен или с гел може да е той. Сцепва се и изтича маслото.
Изображение

Тези точно са заместители оригиналните с силикона вътре не изглеждат така.... ;)

Пет Окт 17, 2014 6:58 am
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
Да така е единия ми е точно такъв, другия за сега държи

Пет Окт 17, 2014 9:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
В интерес на ивстината точнотози тампон е нацепен като с бръснарско ножче
ако говорим за тампона на носача задния
След два часа ще приложа и снимка

Последна промяна mitoo на Пет Окт 17, 2014 2:46 pm, променена общо 1 път

Пет Окт 17, 2014 2:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Извинявай, а защо просто не минеш през някой читав сервиз да го погледнат и да си свършат работата? За подобно нещо да очакваш диагностика през Интернет не е особено сериозно... могат да тропат поне 10 неща ;)
Чисто приятелски споделям, де... щото ние, Българите обичаме да "взимаме" хляба на майстори, счетоводители, адвокати... вместо да си гледаме нашата работа :)

Пет Окт 17, 2014 2:45 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
=Alex= написа:
Извинявай, а защо просто не минеш през някой читав сервиз да го погледнат и да си свършат работата? За подобно нещо да очакваш диагностика през Интернет не е особено сериозно... могат да тропат поне 10 неща ;)
Чисто приятелски споделям, де... щото ние, Българите обичаме да "взимаме" хляба на майстори, счетоводители, адвокати... вместо да си гледаме нашата работа :)

Защото приятелю минах през два и вече смених накладките безда има нужда а и в последно време майсторите са се превърнали в търговци и бързат да ти продадат нови части, все едно си такъв гламак, че ти не можеш да си ги купиш. Лесно е да вземеш отстъпката, а от майстора искам да ми реши проблема. Излизам от темата така, проблема с тропането остава, ако тампоните на носачите сабили пълни със силикон то моите са така нацепени , че едва ли нещо е останало

Пет Окт 17, 2014 2:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Чудех се дали някой колега не е минал през същите болешки. До сега Нито един проблем по колата ми не е решен в сервизите понеже майсторите са открили проблема. За щастие след дискусии тук съм си напъвал главата и накрая ясъм си решавал проблемите сам като кажа на майстора какво конкретно искам, а не акъл.

Пет Окт 17, 2014 2:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да споделя малко личен опит - Forester MY08:

Тампоните на стаб.щанга издържат 30к км - 40к км. - по 8лв броя, препоръчително е да се сменят.
Биалетките може да нямат видим луфт а да дрънкат - смених ги на 80к км
Водачите на спирачните апарати дрънкат дори и с нови накладки, това го хванахме в движение по неравен терен - смених ги на 90к км.

Тампоните на носачите явно са за смяна, но е хубаво пак да посетите читав сервиз.
Аз бих проверил това в този ред.
Поздрави и пишете като разрешите дилемата.

Пет Окт 17, 2014 3:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
При моят стил на шофиране 30-40к км не трябва да се отразят на колата по никакъв начин, но, ако е нормално стареене на матеряла е разбирамо до някъде

Пет Окт 17, 2014 3:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
mitoo написа:
При моят стил на шофиране 30-40к км не трябва да се отразят на колата по никакъв начин, но, ако е нормално стареене на матеряла е разбирамо до някъде

Аз моята я пазех като все едно е от пластмаса направена цялата и на 15000 ми се разтропа предницата.....тампони на стаб. щангата....После спрях да я пазя и издържаха повече...

Пет Окт 17, 2014 4:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
Сега като почти със сигурността знаеш проблема посочи го на майстора и той да потвърди. На мен ми предлагаха все неправилния в магазините, мисля че трябва да изглежда точно като на снимката има и втулки само а също и един от форума продаваше полиетиленови.
"Като намериш майстор и зъболекар не се сменят никога" тук в форума се спрягат няколко сервиза може да пробваш някой от тях.

Оригиналния май е 250лв. Мисля че с гумения се появява едно вибриране/резониране от време на време.

Пет Окт 17, 2014 9:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
Имах предвид полиуретанови а не полиетиленови :)

Съб Окт 18, 2014 10:15 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 225
Автомобил: Forester SH 2.5XS, AT
Рейтинг: 63
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
mitoo написа:
Kолеги от известно време като карам по неравен път, ми тропа нещо около дясното предно колело, но за съжаление не мога да открия разбито. Първо предположиме, че са водачи на спирачните апарати поради изтъняли накладки. Смених накладките, но тропането остана. Биалетките са стегнати, накрайниците също. При силно клатене на ляво/дясно потропва нещо в рейката но това епри много силно тресене. При рязко тресене на колелото пък ме се струва ,че може да е омортисьора. Колата още няма 40 000км.
Амовете държат и изглеждат здрави, волана е отличен и ми тропа колата. Къде да ида да ми разгледат обстойно предницата и да го реша този неприятен проблем?

Скоро карах един такъв за проба, 2008-ма година на около 90 000км. Имаше такова потропване, подобно на това, което обясняваш и се оказа луфт в рейката.
А тампона на носача ако е бил с гел и е изтекъл мисля, че би трябвало да е омазан самия тампон...

Пет Юли 10, 2015 3:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги колкото и да не ми се искаше да повярвам е рейката. За 40 000 км чисто нова и се е разбила. Дълго време я карах с тропането понеже от долу е стегнато всичко по окачването и си мислех , че след време като се уголеми луфта ще се открие по-лесно, но за сега се усили тропането и единствено идва от рейката.

вариантите са два рециклиране или нова
нова е около 1000 и малко лева
на кой да се спра???

Пет Мар 18, 2016 9:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
колеги сега чета от стари теми във форума, че това е детска болест при субарата и споменават нещо за ремонтен кит за рейката. Има ли такова чудо?
Рейката е електрическа няма теч но тропа като каруца

Пет Мар 18, 2016 10:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Рейтинг: 571
Отговори с цитат
Това прочете ли го колега?
viewtopic.php?f=1&t=12297&start=0

Съб Мар 19, 2016 12:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ами прочетох я и се чудя според тоя бюлетин аз кой модел съм RHD gasoline или LHD.

Съб Мар 19, 2016 3:09 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >