Отговори на тема
 Премахване на катализатор Outback III 2005 
Автор Съобщение

Постове: 3
Автомобил: subaru
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,

Собственик съм на Outback III 2005 от година и половина.

Малко след като го взех ми светна чек енджин-а и круйз контрол лампичките на таблото. След четене по форумите и консултации с майстори реших да махна катализатора и да сложа резонантно гърне на негово място. За целта обаче трябваше да дистанцирам О2 сензора или т.нар. 2ра ламбда сонда. Така и направихме обаче на око :D и в резултат като карах колата в по високи обороти пак ми изкарваше същата грешка ](*,) . Тя се самоизчистваше след време, понякога и аз я чистих с помощта на торк приложението за телефона ми и обд2 адаптер.

Реших да експериментирам. О2 сензора ми е от този тип: Изображение

Реших да му навия болчета в дупчиците за да запуша частично притока на Въглероден Диоксид :D , което е и принципа му на работа да гледа дали катализатора работи, като отчита притока на О2 след него. Направих го на принципа проба грешка, Нищо не ми костваше да пробвам и вече 7-8к км не ми е излизала тази грешка. Предполагам че се дължи на точно тази манипулация.

Ако греша моля да не ми се сърдите просто споделям опита си. Може на някои да му бъде полезен и като цяло нищо не коства да се пробва ако някой има същия проблем.
 11

Съб Окт 18, 2014 1:23 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема