Отговори на тема
 Въпрос за Субару 2 2,5 2002 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 44
Автомобил: Subaru Outback 3,6 2013
Рейтинг: 21
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте колеги субаристи,аз лично отскоро съм ви колега и имам все още няколко въпроса за моето Субче.

1. Карал съм автоматици и повечето светят на предавката на която са или най-малкото си свети по принцип за да виждаш.Моето Субаро не свети.Това нормално ли е или е изгоряла крушка? И има ли вариант да се направи да свети или да се примеря с тъмницата?

2.Всички коли които съм карал до сега като натисна аварийката и копчето започва да премига.Мойто както се досещате-не! Това пак ли е нормално?

3.В жабката има ли крушка защото и там ми е пълен мрак пък не виждам крушка.

Качвам снимки и ще съм благодарен на отговори. ;) :-? :beer:

Прикачени файлове:
IMAG0904.jpg
IMAG0904.jpg [ 475.67 KiB | Прегледано 634 пъти ]
IMAG0902.jpg
IMAG0902.jpg [ 570.28 KiB | Прегледано 634 пъти ]
Съб Окт 18, 2014 12:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 121
Автомобил: Legacy GT
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
щпреди имах същото колега и долу предавките не светят - само на таблото се вижда на какво си :)
и аварийното мисля че на мен не ми светеше ( но там не знам дали по принцип или и моето така )
в жабката има крушка която ми светеше само на пуснати фарове.... има крушка :)
дано съм ти бил полезен :good:

Съб Окт 18, 2014 4:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 141
Автомобил: Subaru legacy 2.5 L
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Свети и при лоста на скоростите. При мен също не светеше като я взех, но смених крушките и "грейна" :) Плафончето в жабката е горе в дясно. Бутона за аварийни не ми свети.

Съб Окт 18, 2014 4:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 216
Автомобил: Outback '10 2.5CVT,Outback '02 H6
Рейтинг: 252
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Поизгорели са ти някои крушки.. при мен повечето бутони не светят, но на този етап не ми се занимава. А светлинките за предавките долу светят когато си искат дори след като смених крушката. (явно има слаба маса някъде, но с един лек шамар по гарнитурката около лоста и грейва :pardon: ) Пробвай така, ако не светнат, крушката много лесно се сменя: повдигаш с плосък предмет пластмасовата гарнитурка, разкачваш кабелите за POWER/HOLD и цокъла на крушката се вижда отляво. Най удобно е с тесни удължени клещи да я захванеш, завърташ и дърпаш надолу. После по обратния ред. :good:

Съб Окт 18, 2014 5:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 229
Автомобил: outback 2.5 '00
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Всичко трябва да ти свети
За предавките - при лоста светят всички, а на таблото ти показва на коя си.
Само за аварийките се колебая дали има крушка в бутона..

Съб Окт 18, 2014 9:02 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Мерси мн колеги. Изключително полезни бяхте ;)

Съб Окт 18, 2014 10:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Смених си крушката на скоростната кутия и на жабето ама така и не разбрах как се отваря копчето за Аварийката че да погледна има ли крушка за сваляне. Ако някой знае да казва. :) ;) Иначе крушката в жабето ми се вижда доста мизерна и се чудя дали може да я сменя с по-голяма и по-силна но висяща защото няма да пасне в леглото на оригиналната?

Нед Окт 19, 2014 1:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 203
Автомобил: OUTBACK 3.0 H6
Телефон: 0888886093
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
pe6o_bg написа:
Смених си крушката на скоростната кутия и на жабето ама така и не разбрах как се отваря копчето за Аварийката че да погледна има ли крушка за сваляне. Ако някой знае да казва. :) ;) Иначе крушката в жабето ми се вижда доста мизерна и се чудя дали може да я сменя с по-голяма и по-силна но висяща защото няма да пасне в леглото на оригиналната?

А лесно ли се сменя , крушката на скорустния, и моя не свети.
И каква крушка ( диод ) да си взема

Нед Окт 19, 2014 5:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ами както 1 от келегите е писъл намираш си плосък тъп предмет(аз ползвах дървена щпатула за обрущане на палачинки) ,отвърташ лоста,пъхаш щатулата откъм ръчната и внимателно напъваш,след като се откачат 4те щипки дърпаш посока задните седалки.Откачаш копчето холд от лайсната напъни спокойно няма да се счупи.После с малки извити клещи отвърташ фасунката с крушката(става и без клещи). Като извадиш крушката отиваш с нея и купуваш същата.Аз купих повече защото и в жабката е същата и предположих че по цялата кола са такива и си взех за резерва- по 0,20 ст от Руския пазар в Пловдив! После слагаш новата крушка и повече зор се вижда с завъртането на фасунката в лайсната.Аз за това свалих лайсната завих фасунката и после сложих лайсната пак.Затова и още в началото ти казах да отвъртиш скоростния лост че става по лесно и бързо. И си готов! Надявам се да съм бил полезен и сега чакам някой да каже има ли крушка в копчето на Аварийния и как се сменя? :cool: :-~

Нед Окт 19, 2014 7:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 216
Автомобил: Outback '10 2.5CVT,Outback '02 H6
Рейтинг: 252
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
виж тук viewtopic.php?f=37&t=17473 (на стъпка 7 имаш достъп до копчето за аварийките)..но не знам дали там въобще има крушка, а и да има, не си струва за толкова дребно нещо цялото разглобяване..по-скоро изчакай някоя крушка по таблото да ти изгори, че да се върже усилието.

Крушката за скоростния мисля, че беше размер Т5.

Нед Окт 19, 2014 7:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И без това си търсиш нова лайсна около радиото ще съчетаеш нещата накуп. :D ROFL
 2

Нед Окт 19, 2014 7:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 203
Автомобил: OUTBACK 3.0 H6
Телефон: 0888886093
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Намерихте ми работа за днеска :)