Отговори на тема
 Въпрос за екстремисти - Въртене на сняг с автоматик 
Автор Съобщение

Постове: 37
Автомобил: 2007 Legacy H6
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,

една по-интересна тема :)

Тъй като досега не съм имал автоматик, нито 4х4.

Принципно много обичам да карам на сняг, а сега със Суби-то ще е още по забавно, но имам едно питане:

Може ли да се превключва в движение от задна на D при маневра за обръщане на посоката назад - мисля, че "полицейско" го наричат?

С ръчните и с предно се засилваш назад, въртиш волана и даваш газ - инерцията свършва останалото, колата се завърта, вкарваш 2-ра и продължаваш в обратната посока без колата реално да спира - не се използват спирачки или ръчна!

Та въпросът е, ще ми позволи ли в края на завъртането да превключа на D и ако да, носи ли това рискове за колата (освен за ламарините :) )?

Виждал съм да правят тази маневра и то на асвалт, но там говорим за професионалисти.

Дори да има малък риска от счупване на ск кутия или нещо просто ще оставя тази маневра за Селиката, а със Субито ще се кефя на 245кончета с 4х4 :D

И второ, при изключване на блокажите, кои системи за стабилност остават включени?

Чет Окт 23, 2014 2:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 243
Автомобил: Outback 2.5 2019
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей,

добре е да прочетеш http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=25&t=14060

http://www.jdmfsm.info/Auto/Japan/Subaru/Legacy%20Outback/2007/subaru_legacy_owners_manual_2007.pdf

Код:
Avoid shifting from one of the forward driving position into the “R” position or vice versa until the vehicle has completely stopped. Such shifting may cause damage to the transmission

С две думи,ако не искаш да си потрошиш колата не прави това упражнение :)

Чет Окт 23, 2014 3:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 37
Автомобил: 2007 Legacy H6
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря колега - бях почти сигурен, че не е желателно :)

Значи ще прибягвам до тази маневра само ако ме подгонти примернооо - Джеймс Бонд :)

Чет Окт 23, 2014 4:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 153
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 2008
Телефон: 0887201711
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравей колега, никой не си купува Субару по случайност. Тази марка се притежава от хора, търсещи определено нещо, което тези коли го могат.
Относно въпросът ти: изключвай защитите и повече обороти, тези коли вървят много добре и с вратите напред/ добре е това да се прави на равен и широк терен, че иначе мантинелата или дърветата около пътя се приближават неусетно/.
Не знам скоростната кутия как го понася това, ама сигурно и е все едно дали драскаш някъде на място или си с вратите напред. А и както е казал поетът "кеф цена няма".
Сега остана само да завали сняг...

Чет Окт 23, 2014 6:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 92
Автомобил: Subaru Legacy 2.5
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Ами трябвало е да си купиш с ръчни скорости, нещата стават брутални с ръчката :D ROFL , верно са здрави много тез кутии, вече се чудя как три зими ми издържа на тормоза.... :-~ :facepalm:

Съб Окт 25, 2014 6:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 394
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
А сега ако кажете и някое място в София, което да е широко и добро за тренировки и тестове.. цена няма да имате.
(Има ли всъщност някаква писта или полигон.. дори и да е платена.?
Това с превключването напред назад със сигурност не е полезно но и на мен ми се иска да пробвам :D

Нед Окт 26, 2014 12:40 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
subarist написа:
А сега ако кажете и някое място в София, което да е широко и добро за тренировки и тестове.. цена няма да имате.
(Има ли всъщност някаква писта или полигон.. дори и да е платена.?
Това с превключването напред назад със сигурност не е полезно но и на мен ми се иска да пробвам :D

Бонсови поляни, обръщалото на рейса, точно като завали и Плана след Железница посока Самоков се намира, живописен път към село Плана с много завой и малко движение (от живущите де). Не знам как стои въпроса с пистата на Жеков (ако не се лъжа) на околовръстното след Чепинци май се казваше селото тя е макадм или поне така я водят :D и не знам дали зимата ще работи и дали я оставят заснежена, лятото е готина, но да отидеш с трошка 50лв е за деня. От няколко години зимата ме няма и може да съм малко поизостанал.

Нед Окт 26, 2014 6:34 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема