|
Страница 1 от 1
|
|
Спря да пали !!!!! Help !!!
| Автор |
Съобщение |
|
ivantarlev
Автомобил: Subaru OUTBACK H6. 2002г.,Facelift
Рейтинг: 6
|

Колеги, каръкщина този месец нещо .. от една най - обикновена смяна на консумативи и годишна поддръжка , стана голям проблем. Колата е ЛЕгаси седан 2000 г, 2,5 автоматик. Сменихме фитри , масла и т.н. И като сменихме горивният - и край- кюф кюф кюф---- и до там. Аварийно на газ - пали, на бензин. не. Оказа се че гумените уплътнения разтегнати малко на филтъра, след 100 перипетии се оказа че струват колосалните 9 лв, но ги има само в субару София. Е сменихме ги днес... И пак същото... кюф кюф, аха да захапе , притриса и до там. Масторчето ми има същото легаси, само че аутбек, каза , че той като е сменял горивния, и при него така станало, окаазлосе , че кашонът по дебел , и си е сложил същият заместител какъвто сложи сега на мен.. !!!! НЯкой имал ли е подобен проблем, или да купувам друга марка горивен филтъри да пробвам пак... п.п. Бяхме сложили едно уплътнение на филтъра уж временно, докато дойдат оригиналните, с него поне на 3-4 пъти кюфкане палеше и си карах.., като сменихме сега с оригиналните и толкова не ще да пали.... . 
|
|
|
|
| Пет Окт 24, 2014 6:06 pm |
|
|
|
elninyo
Автомобил: Импреза
Рейтинг: 4
|
|
За да не се чудиш какво става си измери налягането на горивото в рейката. Ако всичко там е наред, а на мен ми се струва че ще е така, отиди някъде да и направят диагностика. Ако не покаже нищо си смени свещите:)
_________________ Всеки прави каквото може преди да се срещне със съдбата си.
|
|
|
|
| Пет Окт 24, 2014 7:04 pm |
|
|
|
ivantarlev
|
elninyo написа: За да не се чудиш какво става си измери налягането на горивото в рейката. Ако всичко там е наред, а на мен ми се струва че ще е така, отиди някъде да и направят диагностика. Ако не покаже нищо си смени свещите:) АМа тя си работеше, влязох, сменихме филтъра, и сътоветно се получи това. НА компютър не излизат грешки, а свещите са на 10 месеца ...
|
|
|
|
| Пет Окт 24, 2014 8:19 pm |
|
|
|
ivantarlev
|

Тъкмо се връщам от работа, уж запали от 5-6 тия път, притриса прритриса....и изгасне. Запалих пак.. аха да захапе, притресе малко, натиснах гаста ..и загасна. Запалих 3 ти път и пак така много ниски обороти и яко тресене едва едвам захапва двигателя пред загасване...
За това етезата за влизането на въздух и неминаване на бензина през филтъра, ако сме оправили гумените уплътнения, сега остава филтъра. До колкото си спомням ми каза нещо от сорта моя майстор, че според него няма налягане на бензина и не отваря дюзите /не съм сигурен за точното изречение/ . Както споменах има Аутбек, преди месец каза че е изтърбушил цялата кола да сечуди що не пали след смяна на горивния- и като сменил филтъра с друга марка - се оправило.. Няма логика за 30 мин време, през което ми смениха маслото и фитрите, свещите рязко да свършат ... Върнахме старият горивен, и с него не запали, и тогава се видя че уплътненията са разтеглени към филтъра, купихме един гумен ринг колкото да тестваме и почна да пали поне от 3 тия път за малко, караш 20 метра и гаснеше. Трябваше оригиналните да оправят нещата... но уви.. За съжаление не можем да пробваме варианта новите уплътнения оригинал + старият филтър - щото той се раздели на 2 части ..
|
|
|
|
| Пет Окт 24, 2014 8:56 pm |
|
|
|
iion
|
|
И аз мисля, че е добре са се провери какво се случва след филтъра. Ако рабори на газ, но киха на бензин може да са и инжектори. Може просто да се е забоклучило след филтъра при смяната, която сте правили. Успех!
_________________ Подозирам, че всичко е нарочно...
|
|
|
|
| Пет Окт 24, 2014 9:00 pm |
|
|
|
ivantarlev
|
iion написа: И аз мисля, че е добре са се провери какво се случва след филтъра. Ако рабори на газ, но киха на бензин може да са и инжектори. Може просто да се е забоклучило след филтъра при смяната, която сте правили. Успех! На газ пали и работи нормално. На бензин пали от 4 ти я път, на място вчера можеше и да форсираш и не гаснеше..., но като включиш на скорост и тръгнеш... гаснеше на 5 тия метър.. Сега не дава и да се форсира, като заменихме с оригиналните гумени уплътнения. АЗ не нразбирам, но не виждам как да се замърси, тя самата помпа е една мъничка, филтърът е като кутияка от филмова лента, щряк го махаш, щрак го слагаш... От къде да дойдат тея боклуци...
|
|
|
|
| Пет Окт 24, 2014 9:19 pm |
|
|
|
kiro_ema
Регистриран на: Пет Сеп 25, 2009 10:13 pm Постове: 769 Местоположение: Пловдив-Ръжево конаре
Автомобил: Legacy 2.2AT .
Телефон: 0877115116
Рейтинг: 47 
|
ivantarlev написа: elninyo написа: За да не се чудиш какво става си измери налягането на горивото в рейката. Ако всичко там е наред, а на мен ми се струва че ще е така, отиди някъде да и направят диагностика. Ако не покаже нищо си смени свещите:) АМа тя си работеше, влязох, сменихме филтъра, и сътоветно се получи това. НА компютър не излизат грешки, а свещите са на 10 месеца ... Като гледам отговора е пред очите ти не знам какво има за чудене , сменихте филтър и угасна .......
_________________ http://www.youtube.com/user/kirilg68?feature=guide http://www.snimka.bg/?profile,albums
|
|
|
|
| Съб Окт 25, 2014 12:00 am |
|
|
|
ivantarlev
|
Исках да попитам за съвет, преди да купя още един филтър, ако е от нещо друго. МИМО предлага и той заместител, да не стане така , че и той не става...., а 90 лв за оригинален.... не си е оферта.... Благодаря на всички отзовали се... 
|
|
|
|
| Съб Окт 25, 2014 9:23 am |
|
|
|
ivantarlev
|
|
Ура!!! Запали. Филтъра нищо му нямаше. Оказа се че новото уплътнение се е прищипало при завъртане на филтъра. Голяма драма заради една гумичка от 5 лв.... Накрая сложихме пак неоригинална, щото оригиналната от притискането имаше 2 вдлъбнатини , я апонците явно изчисляват всичко до милиметра....
|
|
|
|
| Съб Окт 25, 2014 1:54 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|