Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
| Автор |
Съобщение |
|
anatol
Регистриран на: Вто Апр 14, 2009 7:19 pm Постове: 18 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 0
|
спрял съм се на един от двата модела: http://www.gumi7.com/bg/tire/110235/TOY ... 0-R15.html и http://www.avtogumi.com/bg/tires/tire_details.php… чудя се този път на кой гуми да заложа ? някакви мнения ? 3 сезона бях с yokohamata но към края на третия сезон се позахаби и не ставаше изобщо за ходене на ски, даже колата поднесе на лед/сняг и влезнах в канавката  беше лек стрес за малкия отзад, затова мисля този път да пробвам нещо друго, иначе първите два сезона yokohamat-а беше без забележки, много добро поведение на сняг и лед, и при висока скорост. Карам по около 10-15.000км на зима и явно толкова им е ресурса ? ще се радвам на разумен коментар относно гумите, Христо
|
|
|
|
| Чет Окт 23, 2014 12:58 pm |
|
|
|
paf4eto1
Автомобил: subaru
Телефон: Legacy
Рейтинг: 0
|
 аз не робувам на брошури, а на личен опит а ти се научи да приемаш и мнение различно от твоето.
|
|
|
|
| Чет Окт 23, 2014 1:13 pm |
|
|
|
=Alex=
|
Въпрос на критерии, релакс. Интересен личен опит имаш - 5 год с к-т зимни гуми и са перфектни - шок. За твое успокоение ще кажа, че на Форестъра бях с Мишелин Алпин, на 3 сезона и не можеше грам път да хване, особено на странично ускорение. Сложих му Конти и заспа града. На Аудито (при това квадро) - пак така - 2 сезона ок, на 3-тия вече нямаше никой на пътя, а гумата изглежда като нова. Какво пропускам, сподели нещо от твоя опит?  Относно % съдържание на каучук - аз обикновено тия неща ги научавам от брошурите, и не виждам нещо лошо в това. От "личен опит" би ми било трудно и предимно скъпо да разбера колко точно им е % каучук на Мишлен и на всички останали, за да мога да кажа кой точно слага най-много  П.С. Благодаря за съвета, опитвам се, но понякога е трудно, щото толкова много грешни мнения има на тоя свят 
|
|
|
|
| Чет Окт 23, 2014 1:19 pm |
|
|
|
paf4eto1
Автомобил: subaru
Телефон: Legacy
Рейтинг: 0
|
 Аз лично в момента сложих FULDA KRISTALL MONTERO 3. За тях не мога да кажа все още нищо. За мишелин съм карал лично два комплекта на субарото, по 3 години. Но на джипката ми стоят вече 5та година и мога да кажа че предната зима се държаха чудесно. Джипката ми не е мръднала и за момент на пътя. Да наистина има много неща които не са верни на сайта но не бързайте да се конфронтирате преди да сте се обидили че е така. 
|
|
|
|
| Чет Окт 23, 2014 2:18 pm |
|
|
|
Vmax
|
=Alex= написа: А това за Фалкен е абсолютно вярно - crap тотален. Даже Тони@Бистришко се е прехласнал яко по тия боклуци и само за тях говори. Безплатни ли им ги дават на гуми центровете, идея нямам, но не е случайна тая агресия към "колосалното качество" (точно па) на Фалкен, да ме прощават. Тази гума освен в другите ужасни дисциплини, може да спечели 1-во място и за най-шумната такава... Не знам откъде са ти впечатленията за тази гума при положение, че не си карал с такава, но аз съм карал 2 зими с подобна гума и е всичко друго но не и шумна гума. Виж Дънлоп зимната е в пъти по-шумна и то на кола като СВХ ( с отлично обезшумяване ). Не съм имал проблеми със сцепление, но страничното водене не им е сила. Цена/качество тази гума е с доста добър показател, и за сметка на други премиални марки е произведена в Япония.
|
|
|
|
| Пет Окт 24, 2014 10:46 pm |
|
|
|
=Alex=
|
|
Стани, "моя" модел се оказа стария, а хубавия Фалкен бил актуалния 449 или нещо такова. За предишния всички казват, че е пълен боклук, включително и Тони... ти не знам с кой модел си карал. Според мен не може да се генерализира за марка, а трябва да се разглеждат конкретни модели. Има хубави дънлопи, имат и гадни такива. Това според мен важи за всички производители. И да, зимните на дънлоп са сравнително шумни, но не е нещо фрапиращо.
|
|
|
|
| Пет Окт 24, 2014 10:57 pm |
|
|
|
BLUE 1
Регистриран на: Нед Яну 13, 2013 10:49 am Постове: 269 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59 
|
|
Не знам дали има разлика в качеството на различните размери, но съм взимал летни тринайски Falken за фирмените коли- бяха на цената на тоталните боклуци Спортива.......и се оказаха същите боклуци и като качество. Шумни, на сух път добре, но малко да намокри дъжд и никакво сцепление, за един сезон и стават "пластмасови" .
|
|
|
|
| Пет Окт 24, 2014 11:10 pm |
|
|
|
bubaru
|
Айде честито Тестовете започват... 
|
|
|
|
| Съб Окт 25, 2014 5:11 am |
|
|
|
kerpi134
Регистриран на: Съб Дек 01, 2012 2:46 pm Постове: 197 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Forester 2.5XT
Телефон: 0887297840
Рейтинг: 111  
|
Continental ts 850 тази сутрин на Боровец превъзходно държане. Прикачени файлове:
IMAGE00088-1.jpg [ 1.12 MiB | Прегледано 516 пъти ]
|
|
|
|
| Съб Окт 25, 2014 9:52 am |
|
|
|
miirro
Регистриран на: Чет Фев 23, 2012 6:51 pm Постове: 153 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 2008
Телефон: 0887201711
Рейтинг: 7
|
|
Тази зима ще ми е трета с Continental ts 850 и мога да кажа, че се държат перфектно. Единствения недостатък е, че са нестабилни при по- висока скорост в завой, ама това е обяснимо-размерът им е 195/65/15 най- малкия за колата от подписа и ги сравнявам с летните - 215/45/17. Така, че и отмен един + за коментирания модел.
|
|
|
|
| Съб Окт 25, 2014 10:19 am |
|
|
|
bubaru
|
bubaru написа: Тази година мисля да обувам едното Легаси с Nokian Hakkapeliitta R2, е така за идеята....дано и сняг да има  Днес ги разтрих, ама слабо е все още ..на този сняг всяка зимна гума ще е ок. Ще чакам по сурови условия. Държат и копаят иначе много. За сухо обаче не стават. Добре че колата върти малко км главно градско, та няма да се износят бързо.
|
|
|
|
| Съб Окт 25, 2014 5:25 pm |
|
|
|
Vmax
|
=Alex= написа: Стани, "моя" модел се оказа стария, а хубавия Фалкен бил актуалния 449 или нещо такова. За предишния всички казват, че е пълен боклук, включително и Тони... ти не знам с кой модел си карал. Според мен не може да се генерализира за марка, а трябва да се разглеждат конкретни модели. Има хубави дънлопи, имат и гадни такива. Това според мен важи за всички производители. И да, зимните на дънлоп са сравнително шумни, но не е нещо фрапиращо. Визирах Фалкен ХС439, но в размер 195/65/15 и то за атмосферна кола. Като цяло не харесвам производители, които са тръгнали по глобалната пътека и имат заводи навсякъде - това неизменно води до разваляне на качеството. Въпреки това Конти ТС850 е може би най-доброто за момента
|
|
|
|
| Съб Окт 25, 2014 6:31 pm |
|
|
|
dimy
Регистриран на: Вто Фев 28, 2012 5:11 pm Постове: 207 Местоположение: Самоков
Автомобил: outback2.5 ,lancer sportback
Рейтинг: 7
|
kerpi134 като гледам си тръгнал рано , че към 8 беше ад , задръстване и 20-25 см сняг + паднали дървета ](./images/smilies/eusa_wall.gif) , паркинга пред нас въобще не беше пипнат / кабинката/ както и до сега 
_________________ http://www.carspending.com/bg/vehicles/5570-subaru-outback
|
|
|
|
| Съб Окт 25, 2014 10:54 pm |
|
|
|
=Alex=
|
|
@Vmax - напълно съгласен за Конти 850, но проблемът му е, че го няма в голям диапазон от размери.
Аз давам отлична референция за Dunlop 4D, с изключение на шума, бучи си повече отколкото ми допада. Перфектна гума е за нашата зима - лек сняг, с мокър, кишав и студен асфалт. Държи като на релси. За дълбок сняг със сигурност няма да е най-доброто, съдейки по дизайна на протектора.
|
|
|
|
| Съб Окт 25, 2014 11:58 pm |
|
|
|
haqsko
|
|
Моля за препоръка по-запознатите колеги! Легасито ми е 91г. и тъй като е на 14-ки,дори и най-високият клас предлагани гуми не са с фрапиращи цени,но...яко си го шпоря основно по черни пътища.Лов,риба,хижи и т.н.В този ред на мисли ми е необходима гума с по-здрав борд,а отзиви по този показател се дава от ползватели.В момента съм 185/70/14 и искам да мина за зимни на 175/80/14...малко просвет да спечеля.Та какви гуми бихте ми препоръчали с яки странични бордове от тези,които сте търкаляли.
|
|
|
|
| Нед Окт 26, 2014 7:55 am |
|
|
|
snable
Регистриран на: Чет Фев 23, 2012 9:18 am Постове: 229 Местоположение: Sofia
Автомобил: outback 2.5 '00
Рейтинг: 17
|
|
| Нед Окт 26, 2014 9:03 am |
|
|
|
Vmax
|
=Alex= написа: @Vmax - напълно съгласен за Конти 850, но проблемът му е, че го няма в голям диапазон от размери.
Аз давам отлична референция за Dunlop 4D, с изключение на шума, бучи си повече отколкото ми допада. Перфектна гума е за нашата зима - лек сняг, с мокър, кишав и студен асфалт. Държи като на релси. За дълбок сняг със сигурност няма да е най-доброто, съдейки по дизайна на протектора. Алекс, точно това имах предвид за Дънлоп 4D - такъв шум издава че си мислиш 'лагер главина е за смяна явно'  За градско каране е ок, но за извънграск и скоростинад 100km/ч няма да е приятно. За дълбок сняг Бойчо е уцелил 10-ката - Хакапелитата ще кърти и паветата нагоре по Витоша. Интересно ми е кара ли някой с Вредещайн от новите модели да сподели малко инфо? Ето и една класация от '' безпристрастните '' писатели на любимото ми тоалетно четиво  Прикачени файлове:
image.jpg [ 1.83 MiB | Прегледано 326 пъти ]
|
|
|
|
| Нед Окт 26, 2014 9:17 am |
|
|
|
Greg4o
|
|
По новия евроетикет лесно се разбира колко е шумна гумата. Миналата зима взех Бриджстоун ЛМ 80 72 dB и са шумни на магистралата. На пътя се държат добре на сух имокро и сняг. Относно Мишлен : 2007 сложих Пилот Алпин и първите 2 зими бяха супер. Третата започнаха да поизтърват и каква полза,че издържат по близо 40 хил. км като след втората година не стават? За мен,тъй като карам малко е по важно гумата да запазва качествата си поне 3 години. После ги сменям. Дънлоп 3Д ,4 години ги карах и държаха и бяха по-тихи.
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Нед Окт 26, 2014 10:15 am |
|
|
|
bubaru
|
|
И аз не съм усетил Дънлопите да са много шумни. То зависи и от колата. Бтв Контито 850, което иначе е универсално много добра гуми при мокра настилка доста натрапчиво "вие"...
|
|
|
|
| Нед Окт 26, 2014 10:20 am |
|
|
|
kerpi134
Регистриран на: Съб Дек 01, 2012 2:46 pm Постове: 197 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Forester 2.5XT
Телефон: 0887297840
Рейтинг: 111  
|
dimy написа: kerpi134 като гледам си тръгнал рано , че към 8 беше ад , задръстване и 20-25 см сняг + паднали дървета ](./images/smilies/eusa_wall.gif) , паркинга пред нас въобще не беше пипнат / кабинката/ както и до сега  Здравей ,от понеделник съм тук на почивка сърце не трае още в 6,30 кръстосвах курорта ,теглих и бутах неразумни хора тръгнали с летни губи.И днес пръдължава падането на дървета по пътя. 
|
|
|
|
| Нед Окт 26, 2014 12:58 pm |
|
|
|