Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Как да карам автоматика надолу по баира, хъхъ 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 353
Автомобил: Субару Легаси 2,2 1996; Аутбек 2,5
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Извинявам се за глупавия въпрос, ама идва зима или тя май вече е дошла и понеже сравнително отскоро карам автоматик се чудя как точно да го карам. В моя квартал, сиреч Банишора, е пълно с наклонени улички, хеле и с павета. Сега като заснежи, утре и като се заледи ще стане пързалка. Като съм карал по наклони в сухо и топло време ми прави впечатление, че колата почва здраво да се набира и трябва да натискам спирачката непрекъснато, обаче нещо ме е страх да бутам ръчката в движение на 1 или 2 (сигурно щот няма съедининтел :D).
Като се замисля може би трябва да карам на първа докато свърши наклонът и да превключа после на Д примерно, ама никога не съм го пробвал така, имам чувството, че ако включа от Д на 1 или обратно в движение ще се чуе един ужасен звук и скоростната кутия ще замине при Илия... :-~ Карал съм симулатор "Ситикардрайвинг" или нещо такова беше, там туй превключване не е проблем. Ама си е симулатор.
Въпросът сигурно е елементарен, ама...

Съб Окт 25, 2014 10:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 57
Автомобил: AUTBACK 3.0 2007
Телефон: 0899923148
Рейтинг: 25
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
http://www.autoreview.bg/advice/driving ... avtomatik/

Нед Окт 26, 2014 6:12 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 5
Автомобил: Subaru Outback 2.5 AT 2002
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Споделям от личен опит. Лято 2014 г., Пловдив - Доспат - Пловдив с каравана около 900 кг., превключвах м/у 2 и 3 по наклон за да не ускорява и да зачервя спирачките. Subaru Outback 2002 2.5 AT=

Нед Окт 26, 2014 9:13 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
В движение се превключват 3, 2, 1, D - това им е идеята. Ако оборотите са твърде високи то ще превключи, чак когато паднат, когато е безопасно.

viewtopic.php?f=25&t=14060
 3

Нед Окт 26, 2014 11:35 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 353
Автомобил: Субару Легаси 2,2 1996; Аутбек 2,5
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря за отговорите. Днес пробвах на "3", както се препоръчва в тая статийка, не бях слагал лоста никога на 3, 2, 1... Оказа се, че става много трудно, като отварянето на врата на лада. Не знам това нормално ли е и дали при това положение да не я карам на "Д". На другите букви си е ок.

Вто Окт 28, 2014 11:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема