Отговори на тема стр <  1, 2
 Няколко въпроса за Forester Diesel 2014 
Автор Съобщение

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Вариантите от Германия са супер, обаче малко с гаранцията е гърч (ако се наложи). Дребните неща може и да си ги оправиш, но ако изгърми кутия, мотор, електроника и прочие става тежко. Местните герои ще се мусят, а "немеца" може да почне да се разсейва ако колата не е при него да я прегледа....Както и да е, аз също съм взимал 2 нови Субита от Германия и 2-те вече повече от 3 години са почти безупречни. Друго пък купено от БГ мина през яко гаранционни ремонти- късмет.... Ако някой много иска ново Субару трябва да реши кое избира.

Нед Окт 26, 2014 10:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 110
Автомобил: Subaru Forester 2.0D
Телефон: 0888238905
Рейтинг: 46
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Това което каза Германеца е едно, но дали ще го направи е трето и четвърто, както казваше главният герой в един прекрасен Български филм! Да, обеща пълно съдействие, но дано не ми се налага да проверявам думата му. Аз работя с Германци доста години и знам че и там има двоен стандарт....

Нед Окт 26, 2014 11:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 108
Автомобил: Impreza МY08 2.0R Comfort LPG ex
Рейтинг: 148
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Според мен не би трябвало да има проблем ако настъпи какъвто и да е гаранционен дефект. Дори дилърите са на далавера ако те извършат ремонта, защото сметката се плаща от друг - най-често от поддоставчик.

Нед Окт 26, 2014 11:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
CE107 написа:
Според мен не би трябвало да има проблем ако настъпи какъвто и да е гаранционен дефект. Дори дилърите са на далавера ако те извършат ремонта, защото сметката се плаща от друг - най-често от поддоставчик.

това е само според теб!!!
...не би...,ама би!!!!

Пон Окт 27, 2014 5:51 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 108
Автомобил: Impreza МY08 2.0R Comfort LPG ex
Рейтинг: 148
Отговори с цитат
valadares написа:
CE107 написа:

това е само според теб!!!
...не би...,ама би!!!!

На мен са ми известни два случая на смяна на дизелов мотор и един случай със смяна на турбо за автомобили закупени от Германия, но ремонтирани в Чехия и Унгария.
Явно всичко зависи от дилъра. В Германия също има "скапани" дилъри, така че човек трябва да внимава или после при евентуален проблем много добре да си знае и изисква правата, след като е спазил гаранционите задължения.

Пон Окт 27, 2014 8:39 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Да ви кажа, аз за себе съм решил че ще си карам колата и няма да го мисля много. Варианти много...света е толкова малък в наши дни, че въобще не ми се занимава с проблемите на една банка, един търговец и прочие... Отдавна съм се отказал да се разправям в БГ псевдо вносители и търговци, които ще останат без работа ако не дай си боже влезе чужд силен играч. Аз съм вносител на три-четири немски производителя, разбира се не на коли, но да кажем подобен вид мобилна стока е едната марка, другата е машини. Не знам как са уредени при колите гаранциите, но при мен стоят така различно за различните производители. При едните които можем да кажем че са като автомобилите, понеже се движат свободно из Европа, поемам гаранционни ремонти и представям ф-ри за труд а резервните части. От друг производител получавам минимален процент от продажбата на всяка стока и труда е за наша сметка две години, частите са от тях, тук не се поемат гаранционни ремонти на стока закупена извън страната, за такава получавам части и пари за труд от производителя. До сега не съм имал проблем за изплащане на гаранции, един вид нямам клиент, който да е писал писма до производителя, че е недоволен от нашата услуга. Задавам си въпроса защо толкова много крайни клиенти са писали до Субару Япония, вие имате ли обяснения, на каква схема са нашите търговци, не им плащат от Япония ли, или Италия или Германия ли че изтървах нишката от къде си внасят колите вече? Защото търговецът в Германия няма проблем да поеме гаранционен ремонт на Българска кола, той печели от ремонта и всеки влязъл в сервиза му носи пари не по малко от този клиент който обслужва след гаранционно!
Това са само разсъждения от моя страна, както казах светът е малък и ако трябва ще я натоваря и закарам в Германия....но определено ще си кажа какво мисля на производителя и други инстанции свързани със закрила на потребителя и прочие инстанции.
Усмихнат ден на всички колеги и милион безаварийни километри с любимата ни марка! :beer:

Пон Окт 27, 2014 10:08 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 346
Автомобил: Legacy 2,0R Activ, 2006
Рейтинг: 171
Отговори с цитат
Искам да обърна внимание на колегата, относно покупката в Германия. Щом е от търговец и е чисто нова кола, би трябвало да се начисли данък продажаба(Umsatzsteuer)....май беше 19%! Ако има документи за митниците, щом колата се регистрира официално в БГ, веднага можете да си вземете тези 19% от платената сума от немските митници! :idea:
Защо да им се подаряват тези пари ;)

Чет Ное 20, 2014 12:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Mitaka FU написа:
Искам да обърна внимание на колегата, относно покупката в Германия. Щом е от търговец и е чисто нова кола, би трябвало да се начисли данък продажаба(Umsatzsteuer)....май беше 19%! Ако има документи за митниците, щом колата се регистрира официално в БГ, веднага можете да си вземете тези 19% от платената сума от немските митници! :idea:
Защо да им се подаряват тези пари ;)

Нова кола закупена от фирма дължи ДДС в страната на регистрация. Ако визираш моя случай аз платих ДДС в БГ и не съм плащал такова в Германия, разбира се е по-добро с 1 %, но закона е такъв и по-добре.

Чет Ное 20, 2014 10:31 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 362
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Съединителя няма да изкара 150 000 км.
Ако изкараш 100 хилки си герой.

Съб Дек 27, 2014 7:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
hitmn написа:
Съединителя няма да изкара 150 000 км.
Ако изкараш 100 хилки си герой.

Познавам колега с над 130 000, и все още има хляб, но кара много магистрално.

Съб Дек 27, 2014 7:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 362
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Баща ми го смени на 98 000 км. заедно с маховика. Говорим за пенсионерско каране. Беше зерски очуден как е възможно да се случи на такива километри. Всичките му други коли над 150 000 - 200 000 км са били за съединител... Затова го написах, знам как кара просто.
На няколко места ми казват че се получава поради факта, че състава на съединителя е без (май се казва, нз как се пише) Асбест ...

Нед Дек 28, 2014 2:18 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
http://www.subaru.de/suv-modelle/suv-fo ... ronic.html

Чет Яну 29, 2015 5:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Следващата ще е такава :beer:

Чет Яну 29, 2015 5:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И моята се нуждае от ъпдейт!

Пет Яну 30, 2015 11:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2