Здравейте, Приятели онзи ден смених термостата на колата и изненада вътре нямаше термостат а само черупката колкото да не течеее... така смених го термостата обаче се пък качва над средата температурата и пуши.... явно изхвърля от преливника... какво може да е да му се невиди...докато бях без термостат нямаше проблеми седеше си под средата и не прегряваше.... ако не ми работят перките на радиатора възможно ли е да прегрява от това ??? друго какво може да е ? МЕРСИ ! ! !
Здравей колега, Да не би да е много охладителната течност и затова да изхвърля и да пуши. Провери в преливника дали не е повече от колкото е показано нивото на течноста. С работещ термостат не би трябвало да имаш такива проблеми. Но не звучи добре цялата тази работа. Успех!
_________________ Subaru Outbаck II, 2.5 АТ 2001, 2014-2021 Subaru Forester III, 2.0 AT 2008, 2021-2023 Subaru Outbаck III, 2.5 АТ 2008, 2023-2025 Subaru Outbаck IV, 2.5 АТ 2009, 2025-...
Да речем че е над нивото...ще излее една част и ще остане...ама си качва...на място охлажда... добре има ли логика без термостат да държи добра температура а с термостат да прегрява ? Нещо да меша ? ако надува какво да е ? леле ужассссс егати... помагайте
Еми замаскирали са проблема така. Не е ясно какво е - трябва да се търси. Може да е запушен радиатора или водната помпа да е калпава...или газовата да прави проблеми или...
Замерва се с тестер за изгорели газове в охладителната система. По сервизите ги има. Самите гарнитури не са скъпи, но ремонтът често включва смяната и на доста други неща (водна помпа, ангренаж) и е възможно да набъбне до ~1200-1500лв във форумните сервизи
Гарнитура 1 бр-около 90-100 лв./при нас те са две, пожелателно е да се сменяват и двете,така и така се "разкалъпва"двг/ ,водната помпа варира от 150 до 350 лв,зависи от марката и за труд около 150-200 лв, В най-добрия вариант,смяна само на 1 гарнитура ,предполагам,около 250 лв,. И пак до 500-600 ако са двете плюс водна помпа,но дано не е това,че малко далече отидохме май
Гарнитура 1 бр-около 90-100 лв./при нас те са две, пожелателно е да се сменяват и двете,така и така се "разкалъпва"двг/ ,водната помпа варира от 150 до 350 лв,зависи от марката и за труд около 150-200 лв, В най-добрия вариант,смяна само на 1 гарнитура ,предполагам,около 250 лв,. И пак до 500-600 ако са двете плюс водна помпа,но дано не е това,че малко далече отидохме май
Само една корекция - в момента съм на тема водна помпа - оригинална от колеги от форума е на цена около 160 лв, а що-годе читави алтернативни марки като GMВ, Airtex, NWP са в порядъка на около 70-80 лв.
Вто Ное 04, 2014 9:50 am
deyan_g
Регистриран на: Чет Фев 14, 2013 3:16 pm Постове: 171 Местоположение: София, Бъкстон
Автомобил: кален Outback H6 '01
Рейтинг: 30
Замерва се с тестер за изгорели газове в охладителната система. По сервизите ги има. Самите гарнитури не са скъпи, но ремонтът често включва смяната и на доста други неща (водна помпа, ангренаж) и е възможно да набъбне до ~1200-1500лв във форумните сервизи
Божо ти директно на супер дебелото го метна колегата. Може да е нещо по-просто.
Camaro, на първо време най-малкото почисти от буклуци между двата радиатора. Едва ли ще ти помогне, но не е излишно. Наистина замери за газове в преливника. Но щом някой е оставил само черупка от термостат, вероятно наистина имаш някакъв по-сериозен проблем.
Мисля, че нямам проблем с водната помпа пък и тя може да се смени по-натам защото не е нещо много сложно. Всичко така и така е сменено надявам се да е само гарнитура и да се размина с това... запретвам ръкави и четвъртък я започвам с брата... като гледам как се свалят тия глави и лошо ми става... с нас ще има и човек който разбира много от такива неща така, че съм спокоен горе-долу. Пожелайте ми успех и стискайте палци да се справя за 2 дни.... Ще ви държа в течение какво става... лека и доходна !
_________________ Subaru Outbаck II, 2.5 АТ 2001, 2014-2021 Subaru Forester III, 2.0 AT 2008, 2021-2023 Subaru Outbаck III, 2.5 АТ 2008, 2023-2025 Subaru Outbаck IV, 2.5 АТ 2009, 2025-...
Божо ти директно на супер дебелото го метна колегата. Може да е нещо по-просто.
Camaro, на първо време най-малкото почисти от буклуци между двата радиатора. Едва ли ще ти помогне, но не е излишно. Наистина замери за газове в преливника. Но щом някой е оставил само черупка от термостат, вероятно наистина имаш някакъв по-сериозен проблем.
Съдя от опита ми с сти.бг при оглед на един форестър 2.0ХТ, който надуваше яко. Обявиха ми около 1500лв за тая операция.
Иначе, човек ако си го прави сам, предполагам, че и под 300 ще дойде барабар със смяна на водна помпа и шлайф на главите
А самия термостат работи ли коректно? В смисъл имам един понеже си отварях мотора за ремонт и смених превантивно и термостата, не че ми даваше ядове. Ако искаш мога да ти го дам за проба...