Отговори на тема
 Проблем круиз контрол Н6 - лентов кабел? 
Автор Съобщение

Постове: 162
Автомобил: Субару Аутбек Н6 3.0 2005 год
Рейтинг: 59
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Привет, колеги!

Доста теми има с проблеми по круиз контрола, но мисля, че моя не е дискутиран до момента. По-интересното е, че не намерих и подобна тема и в англоезичните форуми. Та накратко - Аутбек 3.0 2005 год. - круиза не работи. При натискане на бутона SET - лампата не светва и круиза въобще не сработва, независимо от скоростта. Самата лампа работи, тъй като на контакт светва. Проверих бушоните - здрави са. Два пъти я закачахме за някакви грешки - няма. Не светят никакви крушки по таблото. Въобще всичко изглежда ОК, но проблема е налице. Мисля да я разкача от акумулатора за една вечер и да видим дали ще има разлика, макар че според мен при положение, че няма грешки ефекта ще е нулев. Има ли как да разбера дали лентовия кабел е прекъснат, без да се разглобява? За информация клаксона си работи и лампата на еърбега не свети.
Някакви идеи?

Вто Ное 04, 2014 6:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колата няма ли предишен собственик от форума който да попиташ проблема нов ли е или отпреди. :good:

Вто Ное 04, 2014 7:05 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Е разбира се че го питах, но него този проблем не го е притеснявал и не му е обърнал внимание, а мен ме дразни много защото се налага често да пътувам по 500-600 км на един път и се изморявам да натискам газта постоянно особено на магистрала.

Вто Ное 04, 2014 8:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 113
Автомобил: Subaru Outback
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Най-вероятно е лентов кабел...при мен го има същия проблем само дето и клаксона не ми работи...еърбега и на мен не ми свети... лентов е те са много капризни... и брат ми сменя такова чудо..сега и е мой ред ахахаха ;) някъде имаше темичка как става точно много подробно със снимки ;) :beer: отвори го прегледай за прещипване някъде тествай и ако можеш си го запой сам, че са в порядъка на 40-80 лв такъв кабеляк... успех !

Чет Ное 13, 2014 11:14 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 648
Автомобил: E180 2ZR-FXE/B14 EJ255/HT H27A
Телефон: 0886738903
Рейтинг: 698
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При Субару модула управлението на круйза се намира монтиран към волана, а не на кормилната колона, връзката с ЕКУ е през лентовия кабел, както и връзката за airbag-а и клаксона. Бих заложил на сменян преди това лентов кабел и монтаж на такъв без връзка за автопилот - щото е доста по-често срещан и по-евтин. Отваряш и гледаш има ли несвързани букси. Ако няма, значи има някакво прекъсване, имаше тема за ремонт във форума. Преди монтаж е важно да изброиш внимателно броя завъртания на спиралата от край до край, връщаш n броя завъртания до средно положение и тогава монтираш, без да много да се мърда. Иначе през волана няма и да разбереш кога си го напънал и скъсал.
Ето я и темичката
Поздрави и ще се радвам пак да се видим някой път.

Чет Ное 13, 2014 1:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Благодаря на отзовалите се. И на мен ми мирише на лентов кабел, но някак си ми се искаше първо да проверя останалите опции за да не се окаже, че след всичкото разглобяване кабелът си е здрав :D Във всеки случай при първия свободен момент ще трябва да се разглобява.

Саше, и аз ще се радвам да се видим пак скоро, хем да покажеш докъде си стигнал с проекта по твоя турбо форестър :beer:

Пон Ное 17, 2014 5:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 194
Автомобил: Subaru Legacy 2005
Рейтинг: 48
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте,

Не намерих подходяща тема и за това пиша тук.
Въпросът ми е дали мога да подменя воланът си който е без управление на музиката с волан който има ? :-?

Чет Фев 19, 2015 10:44 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 110
Автомобил: SUBARU OUTBACK 3.0,2007
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте,
имам Аутбек 2.5,ръчни скорости,2004г. и имам следният проблем, като карам по магистралата с влкючен круиз контрол със 140-150, след 30-40 минути същият се изключва без причина. При повторно включване върви по 5-10 секунди и пак се изключва круиза. Накрая след 6-7 пъти включване напълно отказва да се включи. Като карам със 120 такъв проблем няма, работи перфектно. Ходих на диагностика няма грешки и круиз контрола функционира нормално според майстора.
1.Какъв може да е проблема?
2.Възможно ли е да има някаква автоматична настройка на компютъра на колата, круиз контрола да работи до 120 км, а на по висока скорост да изключва?

Нед Фев 22, 2015 9:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Надали. Аз съм карал и с доста повече... ама на ръчна кутия

Нед Фев 22, 2015 12:22 pm
Върнете се в началото